Fotbolls EM 2020 Final Italien vs England

Spela oavgjort på EM finalen Italien - England hos Betsson

Fotbolls EM 2020 börjar gå mot sitt slut, vilket vi vet att många av oss känner oss ledsna över. Vi har vant oss under en månad att bänka oss framför tv:n kl: 15:00, 18:00 och 21:00, nu är den tiden förbi och i skrivande stund har vi bara 2 matcher kvar av detta Europamästerskap, förutom finalen, där Italien väntar på sin motståndare, spelar England mot Danmark, en match där vi så klart har speltips på. Självklart har vi alla väntat på Fotbolls EM Final 2020 -vilka som möts och vem som vinner fotbolls em 2020.

Fotbolls EM final 2020 ➤ Lagen är klara! ✅

På söndag den 11/7-21 kl 21:00 är det avspark för EM final 2020 på Wembley där Italien möter England. Ett Fotbolls EM med 60.000 i publiken och miljoner framför tv som längtar tills denna dag. Båda lagen har haft lite olika resor till Fotbolls EM final 2020, England som var nära på att åka ut och fick mycket kritik i början som kritikerna sen fick svar på när det väl började lossna för Harry Kane och hans målskytte.
Italien däremot har gått som på räls, ett lag med inte allt för många stjärnorn, men ett lag där alla har ett starkt hjärta och gör allt i sin makt att vinna sina matcher och till slut vinna fotbolls EM 2020. Självklart erbjuder vi på  emguide speltips på Italien-England, där vår rekar ger dig två speltips, information om lagen och hur du hittar en bra oddsbonus till matchen.

Så vad du än gör på söndag, se till att vara redo kl 21:00 och satt på TV 4 eller Cmore och heja fram ditt lag, må det vara England eller Italien.

Hur kom Italien till Fotbolls EM final 2020?

Italien är klara för EM final efter straffvinst över Spanien den 6/7. Efter en jämn match, där Italien had stora delar av matchen och ledde länge med 0-1 mot Spanien, tills Morta lyckades pricka in 1-1. Matchen gick till förlängning där båda lagen var lite avvaktande.

Efter 120 välspelade minuter väntade nu straffläggning, något vi kommer skriva om lite längre ner i denna artikel.

⏩Italien börjar med Locatelli som till mångas stora förvåning missade straffen! Man såg nu hur Spanien såg sin chans och drömmen om att spela EM final var där, man kunde känna den i luften.
Spaniens första straff slås av Daniel Olmo som varit riktigt het under matchen, och haft en del chanser att göra mål. Just vid chanser att göra mål stannade det, Olmo gick fram till straffpunkten och sköt över!

Fortsättning av straffar ⮚ fotbolls EM Finalen 2020

Efter att de båda lagen missade med att sätta sin straffar så var det fortfarande en hel öppen historia om vem som kommer ta sig till fotbolls EM finalen.

⏩I den andra omgången av straffläggning väljer Italien att låta Belotti att lägga straffen, och den sätter säkert, 0-1 till Italien totalt.
Spanien släpper nu fram Gerad Moreno till straffpunkten och han sätter bollen i mål, hur säkert som helst. 1-1 i matchen.

⏩Inför tredje omgången av straffarna så släpper Italien fram veteranen Bonucci fram för att slå straffen, som han säkert tryggt och säkert bakom Simon i Spanien målet. Just denna straff kändes extra skönt för Bonucci att sätta eftersom han var en av de som åkte ut mot Spanien under VM 2012.

⏩Nu är de 2-1  till Italien och Spanien släpper fram inbyte Thiago Alcantara, som gick fram till straffpunkten och sätta den även han bakom Donnarumma i Italienska målet. 2-2 i matchen.

⏩Nu är det ruggigt spännande och Italien släpper fram Bernardeschi till straffpunkten som dundrar in bollen i målet och 3-2 till Italien.
Nu hänger allt på målgöraren Morata, nu är det vinna eller försvinna mer eller mindre.
Morata går fram till straffpunkten, skjuter och missar (!). Straffen var en av de sämre slagna från Morata och kom nog vid det sämsta tilltänkta läget, från att räddat Spanien och precis gått om legendaren Fernado Toress i att göra flest mål i EM till att missa en av de viktigaste straffarna i hans karriär.

⏩Reslutat står 3-2 till Italien och nu har man allt i sina egna händer att ta sig vidare till fotbolls EM final 2020, sätter Jorginho målet är Italien vidare.
Jorginho kliver fram, och sätter bollen på ett otroligt snyggt sätt i ena hörnan och det är klart, ITALIEN ÄR VIDARE TILL FOTBOLLS EM FINAL 2020! Glädjen och jubel hade inga gränser nu när Italien äntligen är i en fotbolls EM final!

Vem möter Italien i fotbolls EM 2020 Final?

Så vem kommer vi se spela fotbolls EM Final 2020 på Wembley mot Italien?
I den andra semifinalen gör England och Danmark upp om en finalplats. Självklart kommer du hitta speltips England -Danmark hos oss på Emguide.se, där du kan läsa om lagens status, form och  2 speltips.

Denna match kommer bli intressant utifrån många synpunkter, bland annat att det var Danmark som vann sist i nations league över England och vi tycker Danmark har både överraskat och spelet bättre än england under EM 2020.

Men nu är det inte längre gruppspel, utan semifinal, en match innan fotbolls EM final 2020 så allt står på spel och såg man hur hungrig Kane och grabbarna är så kommer det bli väldigt svårt för Danmark att ta sig hela vägen vidare.

Fotbolls EM 2020 Final Italien vs England

Straffarna – hur var det med under EM 2020?

Som vi nämnde ovan har straffar varit ett stort samtalsämne under fotbolls EM 2021. Detta EM har haft flest straffmissar än någonsin förut. Experter har försökt hitta en förklaring till detta men än så länge har de inte funnit någon.
Många av de stora stjärnorna har missat sina straffar där bland annat Frankrikes Mpabbe och spaniens Morat sticker ut lite extra, eftersom tack vare deras straffmissar så fick deras lag lämna em 2020.

Fotbolls EM Final 2020

Så vilka tror vi Italien kommer få möta i finalen av fotbolls EM 2020? Det är ett otroligt svårt val, men vi säger att Italien går vidare, mycket väl via övertid och straffar. Efter kvällens match England – Danmark med speltips så kommer vi ge ett speltips inför fotbolls EM finalen mot Italien.
Vi på emguide hoppas på att Danmark sopar mattan med England, men å andra sida, så vattnas det nog hos flera om vi har en fotbolls EM final mellan Italien – England!

Fotbolls EM 2020 Final Italien vs England