Fotbolls-EM 2020 börjar den 11:e Juni och Sverige spelar sin första match i Grupp E tre dagar senare. Vi möter favoriterna in Grupp E i öppningsmatchen, Spanien, som har ett stjärnspäckat lag. Sverige kommer få det svettigt i gruppen där de förutom Spanien även kommer spela emot Polen och Slovakien. FIFA världsrankingen för Grupp E ser ut som följande:

Kan Sverige ta sig till slutspel i fotbolls-EM?

Sverige kan definitivt ta sig till slutspel i årets fotbolls-EM. Enligt både spelbolagens odds och FIFA:s världsranking så har Sverige goda förutsättningar i fotbolls-EM 2020. Får man tro på oddsen så lever drömmen om Sverige slutspel EM 2020:

Vi har tidigare skrivit på Emguide.se att Sverige har goda chanser att knipa andraplatsen i Grupp E. Den andra direktplatsen är inte den enda chansen för Sverige slutspel EM 2020. Vi kan också kvalificera oss genom att vara en av de fyra bästa treorna. 

Vilka möter Sverige i åttondelsfinal?

Om saker och ting går som vi tror kommer Sverige ta den andra direktplatsen till EM-slutspel. Som runner-up i Grupp E kommer de då få möta laget som slutar tvåa i Grupp D. I Grupp D har vi England, Kroatien, Tjeckien och Skottland. Troligast är att Kroatien placerar sig tvåa i Grupp. Det innebär att vi får möta VM-finalisterna från 2018. I den turneringen slog Kroatien ut Danmark, Ryssland och England. De förlorade mot Frankrike i finalen med 4-2. Nu som då kommer Luka Modric spela en central roll. Under förra VM dominerade han all lag och drev sina medspelare till nya höjder. Efter VM:et var Luka Modric osynlig i två års tid. Hans insats körde helt slut på honom. Ett extra års vila har gjort honom gott. Men frågan är om inte 35-åringen passerat sitt bäst före-datum.

Svenska landslaget chans att ta sig till kvartsfinal

Sverige kommer ha OK chanser mot Kroatien i åttondelsfinalen. Dock skulle vi gissa att Kroaterna är knappa favoriter i den matchen. Där ett spel på Sverige att vinna definitivt kan ha lite värde. Så chansen att ta sig vidare till kvartsfinal är hygglig om vi lyckas ta oss dit.

I en eventuell kvartsfinal möter vi vinnaren från dödens grupp, givet att de tar sig vidare från sin åttondelsfinal. Den matchen kommer bli desto svårare. Där har vi antingen Frankrike, Portugal eller Tyskland. Troligast är att vi möter Frankrike i det scenariot. Där kommer troligen Svenska landslaget resa under fotbolls-EM 2020 ta slut.

Odds och speltips på att Sverige tar sig till EM slutspel

Det finns en hel det roliga spel för Sverige EM 2020 och Sverige slutspel EM 2020. Vi kommer lägga de följande spelen då vi tror på det Svenska landslaget chanser i fotbolls-EM 2020. Samtliga spel går att hitta till bästa EM odds hos Betsson, Nordicbet och Betsafe: