I ett tidigare inlägg tittade vi på vilka Allsvenska spelare vi förväntar oss att hitta i det svenska landslaget under EM 2021. Samt hur vägen till fotbolls-EM ser ur för dessa lagen och spelare. I den här delen av vår fotbolls EM-guide tittar vi istället på hela svenska truppen och hur långt Sverige kan ta sig i turneringen. Vi tar även en titt på ett par bra odds och intressanta spel i öppningsmatchen mot Spanien.

Sveriges landslagstrupp EM 2021 (förväntad)

I Sveriges spelartrupp återfinns flera utlandsproffs, konkurrensen mellan spelare är väldigt hög och det kommer inte vara lätt för Janne Andersson att ta ut en startelva. I och med att truppen inte är spikad ännu så spekulerar vi bara kring vilka de bästa svenska EM fotbollsspelare är och vi förväntar oss att se.

Det finns så klart ett par självklara val som till exempel Robin Olsen i målet, Lustig på höger backen, Forsberg på vänsterkanten och kanske Zlatan längst fram? Nedan tar vi en titt på startelvan vi förväntar oss att Sverige ställer upp med i öppningsmatchen mot Spanien den 14:00 Juni klockan 21:00.

Sveriges backlinje under EM 2021

Inför fotbolls EM 2021  så ser det svenska fotbollslandslagets backlinje ut som följande.  Vi resaverar oss för ändring i truppen då det är fortfarande ett par månader kvar till EM 2021.

Mikael Lustig

Lustig kommer ha mycket konkurrens om höger backplatsen. Inte minst från Johansson och Kraft. Sebastian Larsson förväntas också ingå i den Svenska EM-truppen där han är med och konkurrerar om både en mittfältsposition och höger backen. I våra ögon är Mikael Lustig given, svenska coacher brukar alltid använda honom.

Ludwig Augustinsson

Ludwig Augustinsson har varit given i Sveriges startelva under senaste landslagsmatcherna. Augustinsson återfinns på vänsterbacken där han ser ut att vara Janne Anderssons förstaval. Så vi förväntar oss att han startar på vänster backen under EM 2021.

Pontus Johansson

Som en del av mittbackslåset förväntar vi oss att se Pontus Johansson så länge han är skadefri. Om han är skadad så lär Janne spela Marcus Danielsson istället, framför Filip Helander.

Victor Nilsson Lindelöf

En av Sveriges definitiva nyckelspelare. Victor Nilsson Lindelöf har många unika kvaliteter som oftast inte återfinns hos en försvarsspelare vilket gör det svårt för någon annan spelare att knipa en mittbacksplats från Lindelöf.

Sveriges mittfält under EM 2021

Vi tror att det Svenska fotbollslandslagets anfall ser ut på följandevis när fotbolls EM 2021 startar.  Här har vi ett gäng snabba, bollskickla spelare som vi ser fram emot att följa i Sveriges matcher.

Victor Claesson

På högerkanten i mittfältet lär vi se Victor Claesson. Claesson återupptog ligaspel med Krasnodar i Ryska Premier League i Augusti 2020 efter att ha varit skadad under en fjorton månaders period. Det var i senaste matchen mot Spanien, 2019 som Claesson drog på sig en knäskada som höll honom borta från både landslags- och ligaspel. En skadefri Victor Claesson är i våra ögon given på högerkanten.

Emil Forsberg

Forsberg är lite av en joker som kan göra riktiga trollkonster på planen. Trots att han ibland är ojämn så är han definitivt given på vänsterkanten, inte minst för att det saknas konkurrens på vänsterpositionen i Sveriges mittfält.

Kristoffer Olsson

En annan spelare från Krasnodar som vi förväntar oss knipa en mittfältsplats är Kristoffer Olsson. Janne Andersson har valt att spela Olsson under flera tillfällen och vi tror att han kommer att starta med Kristoffer Olsson i matchen mot Spanien.

Albin Ekdal

Albin Ekdal har varit ett ankare i det svenska innermittfältet under ett par år och vi förväntar oss att han kommer spela vid sidan av Kristoffer Olsson under EM 2021.

Sveriges anfall under EM 2021

Fotbolls EM 2021 ( EM 2020) så kommer vi få se att svenskt anfall som vi sällan skådat. Vi har vår egna fotbolls kung tillbaka i svenska fotbollslandslaget – Zlatan ”Ibra” Ibrahimovic efter nästan 5 års frånvaro. Nu är frågan vem som kommer spela med honom på topp i sveriges matcher i fotbolls EM.

Zlatan Ibrahimovic

Som alla vet så är Zlatan tillbaka i landslaget och är given i Jannes startelva. Trots att Zlatan är 39 år gammal så är han utan tvekan det bästa alternativet framåt. Under säsongen har han levererat på högsta nivå i Serie-A där han snittat nästan ett mål per match.

Alexander Isak

Frågan är vem som ska spela vid sidan av Zlatan, det finns flertalet bra forwards i den svenska truppen och det viktigaste för Janne är att hitta den spelare som kompletterar Zlatan bäst. Vi tror att valet landar på Alexander Isak. Janne har gett Alexander mer och mer förtroende under den senaste tiden. Till vardags har han gjort väldigt bra ifrån sig i Spanska ligan där han gjort 13 mål på 26 matcher i senaste säsongen. Vår gissning är att han kommer starta mot Spanien vid sidan av Zlatan.

Zlatan – Svenska landslagets räddning i fotbolls EM 2021?

Att kungen Zlatan är tillbaka i landslaget är något som knappast undgått någon. Som fotbollsfans så känns det helt otroligt att vi återigen kommer att få se Sveriges genom tiderna bästa spelare representera landslaget.

Zlatan ingick i den svenska startelvan både mot Georgien och Kosovo där han producerade tre stycken assist. Att Zlatan förbättrar Sveriges chanser i EM 2021 är det ingen frågan om. Trots att han nu är 39 år gammal så har han gjort 15 mål på 17 matcher i Italienska Serie A.

Med Zlatan i svenska landslagstruppen ökar inte bara Sveriges chanser till att ta sig till slutspel, det kommer även driva ett mycket högre intresse från svenska folket. Ett ökat intresse kan i sin tur leda till att svensk fotboll får sig en boost. Zlatans betydelse för Sverige och fotbollen är monumental.

Det återstår att se hur det gamla lejonet kommer att prestera under EM 2021 och om Janne Andersson lyckas bygga någon kemi mellan Zlatan och hans anfallskollegor och mittfältet.

Vinner Sverige EM 2021?

Nja, om man ska tro på oddsen så kommer Sverige inte vinna EM 2021. De kommer att få det tufft att ta sig ur gruppen. Betsson har de bästa oddsen för EM 2021 och enligt dem har Sverige cirka 1% chans att vinna EM 2021 – de går att spela till 101.00 i odds.

Sveriges chanser att vinna sin grupp är desto högre. Spanien är så klart storfavoriter till att vinna Grupp F till 1.32 i odds. Medan Sverige går att spela till 7.00 i odds hos Betsson, samma odds som Polen har att vinna.

Som Grupp E vinnare tycker vi att det finns värde i att spela Sverige till 7.00. Med Zlatan i truppen kan vad som helst hända. Utöver Zlatan har Sverige en väldigt bra startelva med många bra alternativ från bänken att komplettera med. Om inte Alexander Isak fungerar tillsammans med Zlatan så finns både Dejan Kulusevski och Robin Quaison tillgängliga. Bakåt har vi ett stabilt försvar och i mittfältet ett par riktiga arbetshästar i Claesson, Forsberg och Ekdahl, och förstås en hungrig Kristoffer Olsson.

Spelschemat för fotbolls-EM 2021 börjar med Spanien den 14:e juni klockan 21:00. Vi har redan presenterat den troliga startelvan som vi förväntar oss att Janne spelar med mot Spanien i premiären. Där är Spanien favoriter att vinna till oddset 1.38. Chansen att Sverige skräller mot Spanien är mycket låga. Däremot tror vi att de kommer lyckas bra defensivt och hålla ned antalet mål mot Spanien. Därför tror vi att Under 2.5 mål till 2.10 i odds hos Betsson är spelvärt.

Samt om man tror på en uddamål vinst så finns det värde i att spela Sverige +2 mål till 1.70 hos Betsson.

Sammanfattning Sveriges landslagstrupp och chanser i EM 2021

Med Zlatan i startelvan så har Sverige mycket bättre chanser att ta sig levande ur gruppspelet. Spanien är såklart storfavoriter att vinna i både EM-premiär matchen mot Sverige och gruppen. Sverige kommer fightas mot Polen om andraplatsen där både Sverige och Polen har liknade chanser att lyckas. Vi tror att Sverige kommer knipa andraplatsen då vi har en väldigt stark trupp i fotboll EM 2021. Får man tro på oddsen som Betsson har så kommer Sverige inte vinna EM 2021.

Så, vilket land kommer att vinna EM 2021 tror vi?

Om vi återigen tittar på Betssons EM 2021 odds så ser det otroligt jämt ut mellan topp nationerna. England, Belgien, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Spanien och Portugal har ungefär lika chanser att vinna EM 2021. Räkna där in Italien som en joker då de har ett väldigt ungt och lovande lag, de går att spela till 12.00 hos Betsson.

Oavsett vilket land som vinner EM 2021 så ser vi framemot ett par veckor fylld av fotboll och att återigen få se Zlatan i blågult.