Guide till alla stora sporthändelser: EM, VM och OS

Låt oss vara din guide till största sporthändelserna som fotbolls-EM 2024, andra Europa Mästerskap, fotbolls-VM 2022, andra Världsmästerskap, de Olympiska Mästerskapen, både Sommarspelen och Vinterspelen.

Hos oss hittar du alltid hela sektioner på hemsidan tillägnad till just den sporthändelse  du vill läsa om, ofta med ett fokus på speltips, odds och bonuserbjudanden från Svenska spelbolag i relation till evenemanget. Det innefattar också information om tävlingar, tv-tider och vart du kan streama.

Vad vi menar med stora idrottstävlingar

Som ni redan vet så anordnas det både EM och VM i de flesta sporter som går att utöva. Idag finns det över 8,000 olika sporter, många man aldrig ens hört talas om. Givetvis saknas det struktur till en stor del av dessa för att det ens ska gå att arrangera ett VM. Inte nog med det, endast en bråkdel av dessa sporter finns med i spelbolagens utbud med spelmarknader och odds. Vi lägger därför fokus på de större sporterna som också går att betta på. Då handlar det framförallt om EM, VM och i viss utsträckning OS för de följande sporter:

  • Fotboll – här har vi fotbolls-VM 2022 närmast till hands, samt fotbolls-EM 2024. Samt att fotbollsdamerna i skrivande stund krigar på för fullt i sommar OS 2021.
  • Ishockey – inga Europeiska Mästerskap i ishockey men varje år spelas det VM, ishockey-VM 2022 och Junior Hockey VM 2022.
  • Basket – här väntar vi på Basket-EM 2022, Basket-VM 2023 och för stunden spelas det basket i Sommarspelen 2021.
  • Handboll – här har vi också handbolls-EM 2022 och handbolls-VM 2023, samt handboll i sommar OS 2021 som utspelas just nu.
  • Bandy – efter Sommarspelen är det bandy-VM som är närmast, det spelas i Oktober 2021.
  • Friidrott – förutom Sommar OS som spelas just nu ser vi framemot friidrotts-EM 2022 och friidrotts-VM 2022.

De bästa Svenska spelbolagen att betta hos under EM, VM och OS

1
4.9 / 5
TOTAL SCORE

Hämta 100 kr i sport betting bonus

8x omsättningskrav lägsta odds 1,50

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
2
4.6 / 5
TOTAL SCORE

100 kr extra på odds!

8x omsättningskrav lägsta odds 1,50

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
3
4.4 / 5
TOTAL SCORE

100 kr i gratisspel

Sätt in 100 SEK eller mer & och få 100 SEK free-bet. Regler och villkor: 18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se , spelpaus.se , Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt.
Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav.
Läs fullständiga regler och villkor här

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
4
4.4 / 5
TOTAL SCORE

100 kr gratisspel på sport

6x omsättningskrav lägsta odds 1,40

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
5
4 / 5
TOTAL SCORE

100 kr i bonus

8x omsättningskrav lägsta odds 2,0

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor

18+ | www.stodlinjen.se Regler & Villkor gäller

Största fotbolls eventen -ett av världens största sporthändelser

fotbolls-EM och VM och OS

Fotbolls-VM

Oavsett ens åsikter kring att fotbolls-VM 2022 hålls i Qatar så ser det ut som att Världsmästerskapet kommer att spelas enligt planen, mellan 21 November till 18 December 2022. Trots att både Italien och Argentina vunnit mästerskap i respektive kontinent, fotbolls-EM och Copa America, så är inget av lagen favoriter till att vinna fotbolls-VM. För stunden återfinns de inte ens inom topp fem för de lagen med bäst chanser, i alla fall om man får tro på Betssons odds. Brasilien och Frankrike är båda favoriter till att vinna till 7.0 i odds. Italien kommer först sjua i rankingen med 11.0 i odds och Argentina på åtta i rankingen med 13.0 i odds.

VM-kvalet är i full gång och allt pekar på att de stora nationerna tar sig till Qatar, inklusive Sverige. Sveriges chanser att vinna fotbolls-VM 2022 är mikroskopiska, spelbolagen har Sverige att vinna till cirka 100 gånger pengarna. Vilket innebär att om du satsar 100 kronor på att Sverige vinner får du 10,000 kronor om de trots att lyckas vinna.

Sett till hur Italien spelade under fotbolls-EM, samt att de har en väldigt ung kärna som ännu inte är i sin peak, tror vi att Italien definitivt kan vara värt ett spel till 11.0 i odds. En hundring på att Italien vinner ger dig 1,100 kronor tillbaka. Går att spela hos Betsson.

Fotbolls-EM

Fotbolls-EM har knappt hunnit sluta innan vi nämner nästa Europeiska Mästerskap som spelas om tre år. Det gäller att vara tidigt ute!

Nästa fotbolls-EM kommer att spelas mellan 14 Juni och 14 Juli 2024. Mästerskapet spelas i Tyskland efter det tillfälliga experimentet med att flera länder arrangerade fotbolls-EM under pandemin. EM-kvalet utspelas mellan Mars och November 2023. Det enda laget som hittills har kvalificerat sig är Tyskland då de automatiskt har en plats i egenskap av att vara värdnation.

Än så länge finns det inte några odds tillgängliga. Givet att både Italien och England har unga trupper så kommer de garanterat vara med i toppen. Vi kan räkna med att exempelvis Betsson har fotbolls-EM 2024 odds nån gång under nästa år.

Största sporthändelserna - Ishockey

ishockey-VM och JVM och OS

Ishockey-VM

Snart drar nästa ishockey säsong igång, både SHL och NHL står inför dörren. Därefter tar ishockey-VM 2022 vid, som i vanlig ordning är något urvattnat i favör för de stora professionella ligorna. Men ishockey-VM tillhör fortfarande en av de viktigaste sporthändelserna för oss då vi älskar ishockey. Nästa upplaga av Världsmästerskapet i ishockey spelas i Finland mellan datumen 13 Maj och 29 Maj 2022. Som vanligt är det Sverige, Finland, Kanada och Ryssland som är favoriter till att vinna. Några odds finns ännu inte ute. Men du kan lita på att NordicBet som specialiserar sig på Nordiska sporter, inklusive ishockey, kommer ha odds uppe tidigt.

Junior Hockey VM - 100% sporthändelse för unga talanger

JVM är alltid en annan höjdpunkt på året. Det är lite som college basket i USA, unga talanger som ger 100% av sin energi. Även här är vi ju med och krigar om guldet tillsammans med Finland, Ryssland och självklart Kanada. Junior Hockey VM 202 kommer att spelas i Kanada. Schemat för efterföljande två JVM är också klar: JVM 2023 spelas i Ryssland och JVM 2024 spelas i Göteborg.

Inga Junior Hockey VM 2022 odds är publicerade ännu, men vi kan förvänta oss odds under hösten 2021. Återigen kan du lita på att NordicBet som är grymma på ishockey kommer att att ha JVM odds tidigt.

Största basketeventen

guide basket-em och vm och os

Basket-EM

Tyvärr misslyckades Sverige i EM-kvalet och kommer ej delta i basket-EM som drar igång den 1 September 2022 och spelas fram till den 18 September 2022. Sverige fick en tuff lottning och slutade en poäng bakom Turkiet och Holland. Basket EM anses vara en av de största sporthändelserna inom basketsporten och vi hoppas att vi kommer få mer av Sverige i denna sport

Fortfarande inga odds och spelmarknader tillgängligt för basket-EM 2022, Betsson och Betsafe kommer ha bra basket-EM odds närmare inpå startdatumet nästa sommar.

Basket-VM

Upptakten för Basket-VM 2023 står för dörren. Svenska herrlandslaget kommer att spela ett förkval till VM-kvalet redan i Augusti 2021. Det här är ett viktigt förkval då de två bästa lagen (utav tre) går vidare till VM-kvalet. Här kommer Sverige först att slåss mot Portugal och Österrike. Tar Sverige sig vidare kommer de få det tufft i huvudkvalet. Chanserna att de kvalar sig vidare från förkvalet är goda.

Båda Betsson och Betsafe kommer att ha Basket-VM-kval odds närmare inpå matchstart.

Största handbollseventen -en av de sporthändelserna vi ofta är med i

Gudie till sporthändelse i Handboll

Handbolls-EM

Handbolls-EM är en annan höjdpunkt då vi i princip alltid kan se framemot att det Svenska landslaget deltar i mästerskapet. Sedan handbolls-EM anordnades för första gången 1994 har Sverige endast missat ett mästerskap. Långt borta är vi från 90-talets Bengan och Gurkburk, men det är fortfarande roligt att hejja fram Sverige som tog sig så långt som final 2018. Vi är redan kvalificerade till handbolls-EM 2022 som spelas mellan 13 Januari till 30 Januari i Ungern och Slovakien.

Även här är vi fortfarande utan odds, men kan räkna med att både Betsson och Nordicbet har odds och spelmarknader redo framåt vintern.

Handbolls-VM

Till handbolls-VM 2023 är Sverige redan kvalificerade sedan 2015, vi tillsammans med Polen vann nämligen budet på att arrangera mästerskapet. Både premiärmatchen och finalen kommer att spelas i Sverige där vi kommer kunna se matcher live i Stockholm, Malmö och Göteborg. Danska kommer också finnas på plats då de direktkvalificerade sig genom att vinna handbolls-VM 2021.

I och med att det är cirka et och ett halvt år kvar till att VM börjar så finns det inga handbolls odds att spela på ännu. Närmre startdatumet som är satt till 12 Januari till 29 Januari 2023 kan vi räkna med att odds finns tillgängligt hos Betsson och Nordicbet.

Största bandy eventet

guide bandy-VM

Bandy-VM - En utav sporthändelserna som Sverige är favoriter

Bandy-VM 2020 ställdes in och vi väntar nu på att det äntligen ska dra igång. Datumet är satt till 11 Oktober till 17 Oktober 2021 och spelas i Ryssland. Sverige finns givetvis på plats och är som vanligt en av favoritnationerna till att vinna bandy-VM tillsammans med Ryssland och Finland.

Trots att bandy-VM snart drar igång så finns det fortfarande inga odds tillgängliga. Medan bandy är relativt populärt i Sverige och en folkkär sport, så är det inte direkt något dragplåster utanför vårt avlånga land, Finland och Ryssland. Därav är spelbolagen inte supersnabba på allt lägga upp odds, däremot kan vi förvänta oss att Nordicbet har odds uppe snart.

Största friidrottseventen - Sveriges framgångar i denna sporthändelse

sporthändelserna i friidrotts-EM och VM och OS

Friidrotts-VM

2022 kommer vara friidrottens år efter att OS i Tokyo prioriterades för 2021. Både friidrotts-VM och EM kommer hållas inom loppet av ett par veckor nästa sommar. Lägg därtill att Samväldesspelen kommer hållas i slutet av Augusti, efter de två större mästerskapen avslutats. Det innebär att ett par Svenska friidrottare kommer ha tre stora tävlingar inom loppet av en månad. Friidrotts-VM 2022 hålls mellan 15 Juli och 24 Juli nästa sommar i USA.

Friidrotts-VM är roligt att följa, vi gillar att krydda tittandet på diverse vinnarspel och head-to-head. Likt OS är Betsson ett bra spelbolag mycket spelmarknader och bra odds på friidrott.

Friidrott-EM

Som ni kunde läsa ovanför så arrangeras även friidrotts-EM 2022 nästa sommar. Mästerskapet hålls mellan 15 Augusti till 21 Augusti i Tyskland. Precis som med VM så passar Betsson bra som spelbolag att betta hos under friidrotts-EM.

Odds- och välkomstbonusar i samband med EM, VM och OS

Spelbolag ser stora internationella sporthändelserna som ett bra tillfälle att försöka nå nya kunder. Personer som typiskt sett inte skulle titta på handboll finner sig ofta i soffan framför handbolls-VM när landslaget spelar. Detsamma är sant för många andra sporter, till exempel så tittade över 3 miljoner personer på matchen mellan Sverige och Ukraina i åttondelsfinalen av fotbolls-EM. Det är långt många fler vad som vanligtvis tittar på Allsvenskan eller Premier League. Potentiellt innebär detta att det finns många nya kunder att nå. Ett av de bästa sätten för ett spelbolag att nya kunder på är att erbjuda välkomstbonusar i samband med stora mästerskap som EM, VM och OS.

Du kan därför lita på att vi kommer förmedla flertalet odds- och välkomstbonusar till de bästa Svenska spelbolagen i samband med stora mästerskap.

Välkomstbonusar erbjuds även till vardags hos alla spelbolag, du kan ta del av dessa på länken nedanför.

Sammanfattning av de 3 stora sporthändelserna: EM, VM och OS

Men den här sidan avsåg vi att bidra med generell information om de absolut största idrottshändelserna när det kommer till EM, VM och OS. För att veta mer om respektive mästerskap så kan du klicka dig vidare till huvudsidan för varje tävling, till exempel fotbolls-EM. Närmare inpå start av varje mästerskap har vi som mål att publicera specifik information om just den mästerskapet för det året, tillsammans med speltips, spelarmarknader, odds och vart du hittar bra bonuserbjudanden.