Wales vs Danmark

Euro 2020 26 juni 2021 - 18:00
Amsterdam Arena

Detaljer

Datum Tid League Säsong
26 juni 2021 18:00 Euro 2020 2020

Förhandsgranska

Wales vs Danmark

Wales – Danmark är den första åttondelsfinalen i detta fotbolls-EM. Det är två grupptvåor som ställs mot varandra och i ärlighetens namn är det inte den mest spektakulära åttondelsfinalen vi har att se fram emot. Som grannland hoppas vi på danskt avancemang och mycket talar för att så blir fallet också. Men det krävs en komplett prestation mot nationen som nådde semifinal vid senaste EM-slutspelet.

Speltips 1: Wales – Danmark

Danmark är favoriter och det är inte så konstigt. Från att ha fått en mardrömsstart på turneringen med Christian Eriksens hjärtstillestånd och förlusten mot Finland, har man verkligen vänt på mästerskapet. Tack vare utklassningen mot Ryssland slutade Danmark tvåa i gruppen och fick en lätt motståndare i åttondelsfinalen.

Vi tror att Danmark reder ut detta och vinner matchen. Därför väljer vi att spela Danmark som segrare mot Wales. Den som vill få upp oddsen spelar Danmark som segrare till -1. Men vi väljer att spela en rak tvåa vilket innebär att vi tror att:

Danmark avgör under ordinarie tid. Betsson ger oss oddset 1,88 på en rak tvåa.

Spela speltipset på Dansk seger till oddset 1,88 hos Betsson

Så är status hos Wales

Wales har haft ganska mycket flyt i detta EM men frågan är om inte äventyret tar slut under lördagen. I premiären mot Schweiz var Wales utspelade men lyckades på något mirakulöst sätt få med sig 1-1 från den matchen. Efter segern mot Turkiet i match 2 var man redan klara för slutspel utan att egentligen ha imponerat. Tack vare att Wales höll siffrorna nere mot Italien (0-1) slutade Wales också tvåa i gruppen bakom just Italien.

Laget har Gareth Bale och några andra skickliga spelare som till exempel Moore som är otroligt stark på huvudet. Arsenals Ramsey har också fina kvaliteter men räcker det mot Danmark? Vi tror inte Wales har det som krävs för att slå ut Danmark.

Wales sex senaste matcher

wales senaste matcherna

Så är status hos Danmark

Danmark fick en mardröm på detta Fotbolls EM 2020 som skulle bli en stor folkfest hemma i Köpenhamn. Christian Eriksens hjärtstillestånd satte skräck i fotbollsvärlden och Danmark hade svårt att ladda om när matchens senare återuppstod. Därför blev det också förlust mot Finland i premiären. I andra matchen mot Belgien var Danmark otroligt skickliga. De förtjänade mer än den 1-2-förlust som blev fallet.

Därför var Danmark pressade inför sista matchen mot Ryssland. Men ett fantastiskt danskt landslag lyckades stå för en rejäl överkörning. Totalt skrevs slutresultatet till 4-1, ett resultat som tog upp Danmark som tvåa i gruppen bakom Belgien. Därför fick man en annan grupptvåa och klagar nog inte över att ha lottats mot Wales.

Danmarks sex senaste matcher

danmarks senaste matcher

Speltips 2: Wales vs Danmark

När det är slutspel brukar det vara en relativt riskminimerande fotboll. Det finns ingen anledning att tro annorlunda den här gången. Alla tre gruppspelsmatcher för Wales slutade i under 2,5 mål. För Danmark var det mer målrika matcher och trots att man är favoriter tror vi det blir svårt att ösa in mål.

Därför talar mycket för att det blir en målsnål historia mellan dessa två lagen. Danmark är favoriter och vi tror de vinner men det kan mycket väl sluta 1-0 eller 2-0 till danskarna. Kanske blir det 0-0 och förlängning avgör även om vi tippar Danmark som vinnare innan dess.

Men vi tror det blir under 2,5 mål vilket ger oddset 1,53 vilket vi också spelar.

Spela på under 2.5 mål till oddset 1.53 hos Betsson

Övriga tankar inför matchen Wales – Danmark

Det kommer säkerligen att bli en spännande match mellan två lag som haft annorlunda gruppspel. Att Danmark skulle sluta tvåa bakom Belgien hade de flesta trott inför mästerskapets start. Men att det skulle bli efter två förluster hade många inte tippat på förhand. Oavsett vilket är Danmark favoriter och vi tror de klarar av att ta sig förbi Wales i åttondelsfinalen. Skulle så vara fallet väntar vinnaren av Nederländerna – Tjeckien i kvartsfinal.

Erbjudanden på Wales vs Danmark

Den som vill få en kanonstart på sitt äventyr hos Betsson kan välja att ta emot en välkomstbonus. Du får en oddsbonus på 100 kronor som dessutom kommer utan omsättningskrav. Det betyder att så länge du uppfyller din bonus en gång kommer du att kunna ta ut eventuella vinster redan efter ditt första bet. För att ta emot erbjudandet får du inte ha varit medlem tidigare hos Betsson och inte tagit emot någon välkomstbonus från spelbolaget. För fullständiga regler och villkor kan du besöka Betsson

Så streamar du matchen

Det är C More och TV4 som har rättigheterna att visa matchen mellan Wales vs Danmark. Därmed krävs det att du laddar hem TV4-appen eller C More-appen om du vill streama matchen. Du kan också se den på mark-tv via C More och TV4. Matchen har avspark 18:00 svensk tid och spelas på Johan Cruyff Arena i Amsterdam, Nederländerna. Missa inte denna spännande åttondelsfinal.