Turkiet vs Italien

Euro 2020 11 juni 2021 - 21:00
Stadio Olimpico

Detaljer

Datum Tid League
11 juni 2021 21:00 Euro 2020

Återblicka

Turkiet Italien EM2020 speltips

Turkiet – Italien – Fotbolls EM 2020 öppningsmatch – speltips & bra EM odds

Det är dags för EM-premiär mellan Italien – Turkiet och det finns mycket att se fram emot i matchen på Stadio Olimpico. Italien är kraftiga favoriter men det kan definitivt finnas nerver även om det inte tar bort favoritskapet från Italien. Turkiet står som hemmalag men eftersom matchen spelas i Rom är hemmaplansfördelen Italiens.

Så är status hos Italien

Italien är inne i en strålande formkurva, såväl resultat som spelmässigt. Sedan de förlorade mot Sverige i Play Off till VM 2018 har de radat upp en otrolig resultatrad. Inför gruppspelet i EM har Italienarna radat upp 27 matcher utan förlust varav 25 segrar. Det är imponerande och Italien ser ut att ha hittat formen lagom till EM2020.

Italiens fem senaste matcher

Italien senaste matcherSå är status i Turkiet

Turkiet har också sett bra ut inför EM-premiären även om deras motstånd under året kanske inte varit det starkaste. Samtidigt kvalificerade sig laget till EM av en anledning och om de har en bra dag kan de hota Italien. Faktum är att Turkiet inte förlorat mot Italien sedan 2000 och trots att Italien är favoriter blir det ingen enkel uppgift för värdnationen.

Turkiets fem senaste matcher

Turkiet senaste matcherSå går våra tankar inför matchen

Italien har som vi varit inne på en lysande rad resultat sedan de överraskande åkte ur playoff till VM 2018. De har hållit nollan i åtta raka matcher och efter att ha missat mästerskapet 2018 lär det vara ett motiverat och spelsuget Italien. Det italienska landslaget har alltid varit kända för sitt starka försvar och även om det också finns en bra offensiv är det defensiven som kommer ta laget långt i detta EM. Fördelen av att spela på hemmaplan gör också sitt och de flesta tror Italien tar sig igenom gruppspelet utan några hinder.

Turkiet i sin tur är ett bra lag och har hållit nollan i sina två matcher inför turneringen. Kan de fortsätta med samma solida försvar är mycket vunnet för laget. Samtidigt är det stor skillnad på att möta Italien jämfört med Moldavien och Guinea.

Om vi jämför spelare för spelare är det ingen diskussion om varför Italien är så stora favoriter. De har bättre spelare på varje position än sin motståndare och den goda formen talar också till nationens fördel. Senaste gången Italien tappade poäng var mot Nederländerna i oktober 2020. Sedan dess har det italienska landslaget gått åtta matcher med segrar i varje match utan att släppa in ett enda mål.

aktuell form turkiet vs italienTidigare möten mellan lagen

Lagen har inte mött varandra särskilt många gånger. Senaste tävlingsmatchen mellan nationerna inträffade EM 2000 då Italien gick segrande ur matchen med 2-1. Därefter har lagen endast mötts två gånger i träningsmatcher år 2002 och 2006. Vid bägge tillfällen har matcherna slutat 1-1.

Backar vi tillbaka bandet ännu mer ser vi en italiensk dominans. I VM-kvalet 1973 vann Italien bortamötet men spelade endast 0-0 hemma. De möttes också 1962 och 1963 i EM-kvalet. Den gången vann Italien med 1-0 borta och 6-0 hemma. Men historien visar på jämna matcher och det är endast matchen 1962 som slutat i mer än en uddamålsseger. Blir det lika jämnt under fredagens match i EM?

Speltips Turkiet – Italien

Eftersom det är premiär och två lag med starka försvar är det inte mycket som talar för en målrik match, snarare tvärtom. Vi tror att det kommer att bli Italien som vinner matchen då de sett otroligt starka ut samtidigt som de spelar på hemmaplan. 27 raka matcher utan förlust och åtta hållna nollor i rad i kombination av att matchen spelas i Rom gör att vi väljer att spela Italien som vinnare.

Betsson erbjuder oddset 1,50 på Italien som vinnare

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

Speltips 2

Utöver det tror vi också på en målsnål match. Mästerskapspremiärer brukar vara ganska tillknäppta historier. Lägg till att favoriten Italiens främsta styrka är defensiven. Visst har Italien 11-0 på sina två senaste matcher men det har varit träningsmatcher. Tittar vi på Italiens fem senaste tävlingsmatcher har de vunnit med 2-0 vid samtliga tillfällen.

Därför spelar vi också under 2,5 till oddset 1,57

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

Erbjudanden på matchen

Betsson erbjuder över 500 marknader på matchen mellan Turkiet – Italien och har också ett välkomsterbjudande för nya kunder. Som ny medlem kan du ta emot 100 kronor oddsbonus om du gör en insättning på minst 100 kronor. Du kan använda din bonus till att oddsa på EM-premiären mellan Turkiet – Italien.

Regler och villkor gäller för välkomstbonusen från Betsson

Så tittar du på matchen

Det är C More/TV4 och SVT som har rättigheterna till mästerskapet. Premiären av EM-slutspelet 2020 kommer att visas på TV4/C More. Du kan också streama matchen hos C More Play om du har deras abonnemang. Då ser du matchen reklamfritt.

Resultat

Lag
Turkiet
Italien
Goals
0
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0