Tjeckien – Danmark

Euro 2020 3 juli 2021 - 18:00
Baku Olympic Stadium

Detaljer

Datum Tid League Säsong
3 juli 2021 18:00 Euro 2020 2020

Förhandsgranska

Spela på Dansk seger hos Betsson här

Speltips Tjeckien - Danmark kvartsfinal EM 2020

Tjeckien – Danmark EM 2020 kvartsfinal

Tjeckien hade nog inte på förhand bokat in några biljetter till Baku i Azerbadjan men det är dit laget ska efter att ha imponerat stort mot Nederländerna och överraskande tagit sig vidare från åttondelsfinalen. Nu väntar en kanske ännu tuffare motståndare i form av ett sammansvetsat Danmark och det är också danskarna som är favoriter att ta sig vidare. Men detta mästerskap har bjudit på otroligt många skrällar och det är svåranalyserat inför kvartsfinalerna.

1: Speltips Tjeckien – Danmark

Även om såväl Tjeckien som Danmark har släppt in få mål i mästerskapet finns det potential till en målrik match. Danmark har gjort åtta mål på sina två senaste matcher och efter den hemska inledningen på mästerskapet har laget imponerat rejält. 4-1 mot Ryssland och 4-0 mot Wales i åttondelsfinalen är extremt bra.

Av denna anledning tror vi att det kan bli en hel del mål i matchen. Lägg till att Tjeckien gjorde två mål mot Nederländerna och endast gått av planen mållösa vid ett tillfälle i detta EM.

Vårt speltips Tjeckien – Danmark: Vi spelar av denna anledning över 2,5 mål och får oddset 2,50 hos Betsson.

Betta på över 2.5 mål hos Betsson

Så är status hos Danmark

Danmark har högt självförtroende efter segrarna mot Ryssland och Wales. Visst är det inte de starkaste motståndarna men 4-1 mot Ryssland och 4-0 mot Wales är imponerande. Det danska laget ser extremt hungriga och sammansvetsande ut och vägen till final ligger öppen. Med tanke på den potential laget har är Tjeckien ingen motståndare som ska vara något hinder, även om de givetvis imponerat och tagit sig till kvartsfinal.

Danmark har bjudit på en offensiv fin fotboll med hög återerövringspress. Senast var det Kasper Dolberg som imponerade mest men det finns flera andra nyckelspelare.

Danmarks sex senaste matcher

Danmark sex senaste matcher

Så är status hos Tjeckien

Med tanke på den tuffa grupp Tjeckien hade samtidigt som de fick Nederländerna i åttondelsfinalen är det verkligen imponerande att vara framme vid en kvartsfinal. I premiären mot Skottland imponerade man och vann med 2-0 för att sedan ha ledningen och ta poäng mot Kroatien. I en tät avslutningsmatch mot England blev det förlust med 0-1 vilket gjorde att man blev grupptrea och fick en gruppetta i form av Nederländerna i åttondelsfinalen.

Trots att Tjeckien var klara underdogs höll de tätt mot en svår motståndare och när sedan de Ligt åkte på ett rött kort hade Tjeckien slagläge. Då klev Holes och Patrick Schick fram med varsitt mål och säkrade segern och en plats i kvartsfinalen för första gången sedan EM-silvret 1996.

Tjeckiens fem senaste matcher

tjeckiens sex senaste matcher

2: Speltips Tjeckien – Danmark

Även om Tjeckien har imponerat och tagit sig till kvartsfinal känns Danmark som ett starkare lag. De har verkligen spelat med en sådan frenesi och känns ruskigt farliga. Det som Åge Hareide la grunden för har utvecklats än mer med Caspar Hjulmand som tränare.

Tjeckien kommer att få stora problem med Danmarks presspel. Vi tror att Danmark är för starka för att Tjeckien ska kunna hålla emot. De har inte samma spelartyper som kan avgöra även om Schick sett het ut och vid mål slår sig in bredvid Milan Baros som den spelare som gjort flest mål i ett och samma EM-slutspel.

Vårt speltips Tjeckien – Danmark : Vi spelar Danmark som vinnare och får oddset 2,10 hos Betsson.

Betta på Dansk vinst till EM oddset 2.10 hos Betsson

Övriga tankar inför matchen: Tjeckien – Danmark

Det kan mycket väl bli en dramatisk kväll för de båda lagen i Baku. Räkna med hög värme och en lång resa för båda lagen. Danmark är favoriter av en anledning men samtidigt har Tjeckien endast förlorat en match i denna turnering vilket var mot England. Men Danmark har sett otroligt fina ut de två senaste matcherna. Lagsammanhållningen är på topp och att spela mästerskapet för Christian Eriksens ära har svetsat laget samman ytterligare.

Därför är det svårt att se något annat än ett Danmark som går för det. Inte sedan laget tog EM-guld 1992 har man haft ett bättre läge att nå semifinal. Det skulle säkerligen glädja de danska fansen som varit taggade under hela europamästerskapet.

tjeckien-danmark spelar stats

Erbjudanden på Tjeckien – Danmark

Har du inte tidigare varit medlem hos Betsson är det verkligen dags att bli det idag. Då får du nämligen chansen att ta del av en oddsbonus som ger dig en riktigt fin start på äventyret. 100 kronor i oddsbonus väntar på dig hos Betsson och med bonusen får du perfekta förutsättningar till lite extra pengar att använda på den spännande kvartsfinalen mellan Danmark – Tjeckien. Passa på att kolla in våra speltips Tjeckien – Danmark och använd din oddsbonus så  får du lite extra att betta för, och det är väl inget vi tackar nej till?

Så streamar du matchen

Det är SVT som har äran att få streama kvartsfinalen mellan Danmark – Tjeckien. André Pops och gänget har fått mycket beröm för hur de hanterat sändningen av detta mästerskapet. Matchen mellan Danmark – Tjeckien går att se på SVT1. För dig som vill streama matchen kan du göra det via SVT Play. Eftersom Public Service dras av på din skatt kan du titta på matchen utan extra kostnad.

Speltips Tjeckien - Danmark kvartsfinal EM 2020