Sverige vs Ukraina

Euro 2020 24 juni 2021 - 10:03
Hampden Park

Detaljer

Datum Tid League Säsong
24 juni 2021 10:03 Euro 2020 2020

Förhandsgranska

Spela på Sverige till EM oddset 2.35 hos Betsson

Sverige-vs-Ukraina_29.06-21 em 2020 åttondelsfinal

Sverige vs Ukraina Åttondelsfinal EM 2020

För andra mästerskapet i rad har Sverige vunnit sin grupp och kvalificerat sig till åttondelsfinal. Vid VM 2018 slog man ut Schweiz i åttondelsfinalen men gick bet mot England i kvartsfinalen. Nu finns det goda chanser att återigen nå kvartsfinal då Ukraina väntar i Glasgow. Skulle Sverige ta sig förbi Ukraina väntar England eller Tyskland i kvartsfinal. Men först ska Ukraina elimineras.

1:a Speltips Sverige vs Ukraina

Sverige är knappa favoriter enligt oddsen men spelbolagen verkar tro det blir en jämn match. Ukraina slutade trea i sin grupp bakom Nederländerna och Österrike och trots segern mot Nordmakedonien är det inget lag som bör kunna hota Sverige om Janne Anderssons mannar fortsätter på inslagen väg.

Även om det säkert kan bli en jämn match tror vi att Sverige grejar det här. De har fått en lång vila inför åttondelsfinalen och spelar faktiskt den sista åttondelsfinalen av de alla. Det tror vi kommer gynna Sverige.

  • Vårt första speltips Sverige – Ukraina blir:

Vi väljer att spela en rak svensk seger och får oddset 2,35 hos Betsson.

Spela på Svensk vinst hos Betsson

Så är status hos Sverige

Sverige är gruppsegrare efter att ha gått igenom grupp E utan att förlora. Men ändå har det inte enbart varit lovord över det svenska laget. Framförallt har det centrala mittfältet inte riktigt presterat som vi är vana vid. Kristoffer Olsson har haft ett direkt svagt mästerskap och med tanke på hur bra Dejan Kulusevski var senast borde han få chansen till höger på mittfältet samtidigt som Sebastian Larsson flyttas in.

Men oavsett hur Janne Andersson ställer upp kommer Sverige att gå in i matchen med självförtroende. Fortsätter ha med Isak och Quaison ännu en match på topp eller blir det Dejan Kulusevski som får chansen i anfallet tillsammans med Isak? För visst kan inte Marcus Berg få starta efter hans svaga gruppspel?

Sveriges 6 senaste matcher

Sveriges senaste 6 matcher

Så är status hos Ukraina

Ukraina har förlorat två av de tre inledande matcherna i EM 2020 men tog sig ändå vidare till åttondelsfinal som bästa grupptrea. Att en uddamålsseger mot Nordmakedonien ger en plats i åttondelsfinal säger en del om hur det ändras sedan turneringen har 24 lag istället för 16 som var fallet tidigare. Men Ukraina har samtidigt endast förlorat med uddamålet i båda sina matcher.

I premiären mot Nederländerna i Amsterdam hämtade Ukraina upp 0-2 till 2-2 men fick ändå se sig besegrade med 2-3. Därefter vann man alltså mot Nordmakedonien och laget hade allt i egna händer inför den avgörande matchen mot Österrike. Ukraina lyckades inte göra mål utan förlorade med 0-1. Samtidigt innebär det att man ställs mot Sverige i en åttondelsfinal istället för mot Italien.

Ukrainas 6 senaste matcher

Ukraina senaste matcher

2:a Speltips Sverige vs Ukraina

Sverige har revansch att krävas efter förlusten mot Ukraina i EM 2012. Förhoppningsvis är vi bättre än vad vi var den gången då Sverige spelade direkt uselt och föll med 1-2. Nu är det dock inte Erik Hamren som är förbundskapten utan Janne Andersson. Det talar för att Sverige ska kunna krångla sig förbi Ukraina.

Mot Polen stod Emil Forsberg för två av målen och han har också gjort tre av Sverige fyra mål i detta EM. Men det är en annan spelare som fått flest rubriker. Alexander Isak har imponerat stort spelmässigt och nu är det dags för honom att hitta målet.

Vårt speltips Sverige -Kroatien blir:

Alexander Isak som målskytt mot Ukraina till oddset 3,20 hos Betsson.

Spela Isak som målskytt hos Betsson

Övriga tankar inför matchen Sverige vs Ukraina

Båda nationerna har inte imponerat spelmässigt under fotbolls EM 2020 men Sverige kan i alla fall trösta sig med att de fått med sig resultaten till max under denna turnering. Matchen mot Spanien slutade 0-0 men Spanien hade mycket väl kunnat vinna. Segern mot Slovakien innebar visserligen en vinst men det hade kunnat bli oavgjort. Mot Polen var det en kontring i matchens slutskede som säkrade segern. Men bra lag ska ha tur brukar man säga och vi hoppas det fortsätter på inslagen väg när Sverige ställs mot Ukraina i åttondelsfinalen.

Erbjudanden på Sverige – Ukraina

Nya kunder till Betsson kan inte få en mycket bättre start än den som väntar när man registrerar sig som ny kund. Du får nämligen 100 kronor i bonus att njuta av. Bonusen gäller för odds och kommer utan omsättningskrav. Det innebär att efter du satsat din bonus kommer du att kunna njuta av vinsterna på direkten som är uttagbara. Därmed slipper du ha några pengar låsta som med många andra oddsbonusar.

Så streamar du matchen

C More och TV4 har rättigheterna att visa denna spännande åttondelsfinal mellan Sverige vs Ukraina. Detta på grund av att SVT fick två gruppspelsmatcher med det svenska landslaget medan TV4 och C More endast fick visa en match med Sverige. Skulle Sverige ta sig förbi Ukraina och nå kvartsfinal är det SVT som visar den matchen. För dig som vill streama matchen mellan Sverige – Ukraina är det TV4 Play eller C More-appen som gäller. TV4 Play är gratis men har galet med reklam. C More kostar en slant men innebär att du slipper alla reklam.

Sverige-vs-Ukraina_29.06-21 em 2020 åttondelsfinal

Sverige vs Ukraina senaste matcher

Sverige har mött Ukraina vid några gånger tidigare, har har vi samlat ihop Sverige vs Ukraina senaste 4 matcher. Där Ukraina har vunnit 4 av dessa och Sverige 1. Dock så har Sverige nu i detta fotbolls EM 2020 ett riktigt intressant och bra lag så vi hoppas att vårt speltips på Sverige vs Ukraina att Sverige vinner gå in denna gång.

sverige vs ukraina matcher