Sverige vs Slovakien

Euro 2020 18 juni 2021 - 15:00
Sankt Petersburg Stadium

Detaljer

Datum Tid League
18 juni 2021 15:00 Euro 2020

Förhandsgranska

Spanien_Sverige EM 2020

Sverige vs Slovakien

Sverige ska spela sin andra match i denna EM-turnering och det är Slovakien som står för motståndet. Janne Anderssons mannar lyckades få med sig ett oavgjort resultat borta mot Spanien vilket inte många hade förväntat sig. Trots detta har det varit mycket negativ feedback efter matchen. Dels att Sverige hade en alldeles för defensiv approach men också beslutet att plocka av Alexander Isak, Sveriges enda offensiva hot. Nu väntar Slovakien, ett slovakien som överraskande vann mot Polen med 2-1.

Speltips 1:  Sverige – Slovakien -Fotbolls EM 2020

Sverige får nu flyga till Sankt Petersburg, samma arena de besegrade Schweiz på under VM:s åttondelsfinal. Nu tror och hoppas vi på nya svenska framgångar men med tanke på hur solida Sverige var mot Spanien, och att man nu kan erbjuda en mer offensiv balans, tror vi på svensk seger.

Sverige har tillbaka Dejan Kulusevski som varit borta på grund av Covid-19. Det kommer att göra att offensiven ser än starkare ut. Med detta i åtanke tror vi att Sverige kommer att vinna matchen.

Därför väljer vi att spela svensk seger till oddset 1,83. Oddset hämtar vi hos Betsafe.

Tankar inför Sverige vs Slovakien

Sverige är favoriter inför mötet mot Slovakien och vi får hoppas Janne Andersson mönstrar en mer offensiv elva. Det är förvånande om Mikael Lustig får vara kvar på högerbacken efter hans extremt svaga prestation mot Spanien. Premier League-spelare Emil Krafth såg betydligt bättre ut. Frågan är också om lagkapten Sebastian Larsson behövs mot Slovakien eller om Janne vågar forma en mer offensivt balanserad elva med Victor Claesson.

Oavsett vilket ska Sverige klara av att besegra Slovakien om de spelar på topp. Alexander Isak såg otroligt het ut mot Spanien och om han kan snurra upp de spanska försvarna borde de slovakiska backarna inte vara något problem.

Båda lagen har fin form och har inte förlorat på sina fem senaste matcher. Men med tanke på det spelarmaterial Janne förfogar över, samtidigt som Dejan Kulusevski är tillbaka i elvan, är det mycket som talar för en svensk seger.

Speltips 2 – Sverige vs Slovakien EM odds från  Betsson

Vi tror också det kan bli en del mål i matchen. Sveriges offensiva spets borde kunna hota Slovakien samtidigt som ett mer offensivt balanserat lag kan innebära högre risker bakåt. I VM senast slutade två av Sveriges tre gruppspelsmatcher i över 2,5 mål och vi tror det kan bli något liknande nu. Förhoppningsvis vinner Sverige med 3-0 men en 2-1-seger tackar vi inte heller nej till.

Vi väljer att spela över 2,5 mål till oddset 2,35 hos Betsson.

Sverige vs slovakien hos Betsson

Så är status i Sverige

Sveriges insats mot Spanien lämnade en hel del att önska men att få med sig 0-0 är ett bra resultat borta mot Spanien. Sverige hade också chanser att avgöra men efter att Marcus Berg missat öppet mål och Alexander Isak skjutit i stolpen blev det 0-0. I Sverige var Robin Olsen en jätte och nu hoppas vi den fina formen i målet och försvaret fortsätter.

Självförtroendet lär vara gott i det svenska laget som säkerligen kommer att gå för tre poäng mot Slovakien. Förhoppningsvis är Dejan Kulusevski tillbaka och kan ge ytterligare en dimension till anfallet. Det hade varit spännande att se Victor Claesson från start istället för Sebastian Larsson och Emil Krafth istället för Mikael Lustig då den sistnämnda inte höll måttet mot Spanien.

Sveriges fem senaste matcherSveriges senaste matcher.

Så är status i Slovakien

Slovakien förväntades bli gruppens slagpåse men efter en spelad omgång leder de gruppen med sina tre poäng. Segern mot Polen imponerade även om laget fick spela sista halvtimmen med en man mer. Slovakiens stora hjälte blev Milan Skriniar som avgjorde matchen efter framspelning av Marek Hamsik.

Slovakien har tagit sig vidare vid sina två senaste mästerskap och Sverige behöver se upp. Samtidigt har de inte samma offensiva spets som Sverige och om det svenska landlsaget spelar på topp ska de kunna besegra Slovakien.

Slovakiens fem senaste matcher

Slovakien senaste matcher

Erbjudanden på matchen

Betsson erbjuder alla nya kunder som inte varit medlemmar förr en oddsbonus. Denna kan du ta emot för att oddsa på matchen mellan Sverige – Slovakien. 100 kronor är den maximala bonusen ett spelbolag får erbjuda till svenska spelare idag. Med 100 kronor får du extra pengar att spela för och om du gör en insättning på 100 kronor och tar emot en bonus på 100 kronor har du 200 kronor att spela för. Satsar du dessa på svensk seger får du tillbaka 366 kronor, alltså 166 kronor i vinst.

Så tittar du på matchen

Matchen mellan Sverige och Slovakien visas på SVT1 och SVT Play. Det är SVT som tillsammans med C More/TV4 har rättigheterna att visa hela mästerskapet. Detta blir andra matchen i följd av Sveriges matcher som visas i SVT och det innebär att vi får följa Andre Pops, Ola Toivonen, Therese Bergqvist, Daniel Nannskog och Jonas Olsson i ännu en sändning. Vill du streama matchen är det SVT Play som gäller.

Fotbolls EM 2020 Group E:

There are no available matches