Spanien vs Sverige

Euro 2020 14 juni 2021 - 21:00
Estadio de La Cartuja

Detaljer

Datum Tid League
14 juni 2021 21:00 Euro 2020

Förhandsgranska

Spanien_Sverige EM 2020

Spanien – Sverige

Inför mötet mellan Spanien – Sverige har inte så mycket handlat om det sportsliga förutsättningarna på grund av att två spelare från respektive lag har bekräftats smittade med Corona. Spaniens lagkapten Sergio Busquets var först ut att bli smittat och kort därefter visade sig att Leeds mittback Diego Llorente gått samma öde till mötes. Sverige svarade med att ge spelarna tre dagar ledigt där de fick göra vad de ville. Dejan Kulusevski kom tillbaka smittad och kort därefter stod det klart att Mattias Svanberg också testats positivt.

Spanien svarade att kalla in ett reservteam med 11 spelare samtidigt som man vaccinerade hela truppen. I Sverige – där folk blev upprörda att kungen fick vaccin före andra – har man inte haft samma inställning. Dock beslutade Janne Andersson att till slut också kalla in ett reservteam.

Så är status i Spanien

Om vi bortser från tappet av Busquets, Llorente samt att Sergio Ramos inte finns med, är det fortfarande ett extremt skickligt lag som tränare Luis Enrique har att förfoga över. Laget spelade 0-0 mot Portugal inför turneringen men på grund av smittan i laget valde man att sätta hela laget i karantän och istället skicka U21 i matchen mot Litauen. Spanien är obesegrade 2021 och har ett extremt starkt lag att förfoga över. 6-0-vinsten mot Tyskland i november vittnar en del om den kvalité som finns att tillgå.

Spanien har aldrig släppt in mål mot Sverige när matcherna spelats i nationen. Med den kvalité som finns i laget kommer det bli en tuff uppgift. Samtidigt har Spanien inte imponerat i VM-kvalet. 1-1 mot Grekland samt uddamålsseger mot Georgien vittnar om att det har funnits bättre upplagor av detta landslag.

Spaniens fem senaste matcher

Spanien senaste matcher

Så är status i Sverige

Janne Andersson gör sitt andra mästerskap som förbundskapten i Sverige och om det går lika bra som under 2018 kommer det att bli en festlig sommar. Sverige har offensiva kvalitéer som vi inte sett på länge och framförallt finns det en bredd bland de offensiva positionerna som är sällsynt för ett svenskt landslag i fotboll.

Nu kommer Sveriges största talang (tillsammans med Isak) inte att komma till spel på grund av att han testats positiv. Men Janne Andersson har ändå en startelva som kan prestera och frågan är om Kulusevski hade startat i anfallet? Janne brukar ge stort förtroende för Marcus Berg som tillsammans med Isak kommer att bilda anfallspar. Sverige har sedan den otroligt tuffa Nations League-lottningen gått fem matcher utan att förlora och har på dessa matcher endast släppt in ett mål. Just försvaret måste sitta om det ska bli någon poäng mot Spanien.

Sveriges fem senaste matcher

Sveriges senaste matcherTankar inför matchen

Sverige och Spanien är lottade i samma kvalgrupp till VM och möttes också i EM-kvalet till detta Europamästerskap. I senaste matchen hade Sverige 1-0 tills klockan tickade över 90 minuter men då kom kvitteringen. Lagen möttes också i EM 2008 där Sverige hade 1-1 till tilläggstid innan David Villa satte 2-1 för Spanien.

Sverige har aldrig vunnit i Spanien mot Spanien och oddsen är emot dem även den här gången. Det gäller att den defensiva organisationen sitter som den ska, annars kan det bli en tung kväll för det blågula landslaget. Men om det är något Janne varit bra på är det att få defensiven att fungera.

Spanien - sverige formen

Speltips 1

Ett defensivt balanserat Sverige kommer säkerligen att få det tufft mot Spanien och det krävs många löpmeter för att hålla resultatet vid liv. Förhoppningsvis kan Sverige hålla tätt och få in en kontring men det är en ytterst tuff motståndare som väntar. Men Spanien hade svårt med målskyttet mot Portugal och gick mållösa av planen. Offensiven har heller inte imponerat under VM-kvalet.

Sverige kommer att vara nöjda så länge det står 0-0 vilket de också ska vara. En poäng borta mot Spanien ger lysande förutsättningar inför matcherna mot Polen och Slovakien. Vi tror på en målsnål match och spelar därför under 2,5 mål till oddset 1,80 hos Betsson.

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

Speltips 2

Även om det kan bli tufft hoppas vi att Sverige ska kunna skrälla till sig en poäng. Det är dags att bryta trenden att aldrig ha tagit poäng på spansk mark. Spanien har inte imponerat på samma sätt som vi är vana vid under 2021 och utan Sergio Ramos och Sergio Busquets finns det möjlighet till skräll.

Sverige har spelat jämnt mot Spanien flera gångar och även om det blev klar förlust på bortaplan mot nationen senast hoppas och tror vi det svenska laget gjort sin läxa. Vi väljer därför att spela X2 och får oddset 7,00 hos Betsson

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

Erbjudanden på matchen

Betsson erbjuder alla nya kunder 100 kronor i oddsbonus. Genom att ta emot denna kan du få en flygande start på ditt äventyr hos spelbolaget. Använd bonusen till att spela på en svensk skräll och du får riktigt bra odds hos Betsson!

Vart visas matchen?

SVT är de som tillsammans med C More har rättigheter på mästerskapet. Just matchen mellan Spanien – Sverige kommer också att visas i SVT:s regi där du som vill streama matchen kan göra det ”gratis” i SVT Play. Har du traditionell Tablå-TV är det SVT1 som gäller för Sveriges inledning i EM 2020.