Spanien vs Polen

Euro 2020 19 juni 2021 - 21:00
Estadio de La Cartuja

Detaljer

Datum Tid League
19 juni 2021 21:00 Euro 2020

Förhandsgranska

I am raw html block.
Click edit button to change this html

Spanien_Polen EM 2020

Spanien vs Polen Fotbolls EM 2020

Sveriges gruppmotståndare Spanien och Polen gör upp i ett högintressant möte. Båda lagen får beskrivas som de stora förlorarna i grupp E efter första omgången. Spanien lyckades inte få hål på ett defensivt Sverige utan matchen slutade 0-0. För Polen var fiaskot ännu större. Man ställdes mot gruppens på förhand svagaste motståndare. Men vid ställningen 1-1 tog Krychowiak sitt andra gula kort och blev utvisad. En minut hade då gått av första halvlek. Slovakien kunde därefter göra 2-1 och hålla det matchen ut. Nu är Polen i starkt behov av en skräll för att ha en rimlig chans på slutspelet

Speltips 1

Med tanke på hur stark Spaniens defensiv har varit är det svårt att se ett svagt Polen tränga igenom. Det polska laget har visserligen Lewandowski men det verkar inte vara hans grej riktigt med stora mästerskap för sin nation. Han var en stor besvikelse i VM 2018 och imponerande inte heller under EM-premiären.

 

Samtidigt har Spanien inte släppt in ett mål på tre raka landskamper och vi tror denna trend kan fortsätta. Man har fördel av hemmaplan och därför tror vi att spanjorerna lyckas hålla nollan.

Vi spelar därför Polen under 0,5 mål och får oddset 1,90 hos Betsafe

Så är status hos Spanien

Luis Enrique spelade ett högt spel när han inte tog med Sergio Ramos eller någon annan spelare från Real Madrid. Med tanke på att hans historia i Barcelona har det givetvis väckt diskussioner. Inte blev det mindre diskussion efter att hans Spanien inte lyckats få hål på Sverige. Visst hade svenskarna marginalerna på sin sida men det var ingen övertygande insats från det spanska landslaget.

När nu Polen står för motståndet behövs det verkligen tre poäng, annars är fiaskostämpeln ett faktum. Men det finns goda chanser så länge spelet är något rakare för det spanska laget. De kan i alla fall luta sig tillbaka och veta att de inte släppt in mål på tre landskamper.

Spaniens fem senaste matcher

Sverige 0-0

Litauen 4-0

Portugal 0-0

Kosovo 3-1

Georgien 2-1

Så är status hos Polen

Det polska landslaget har inte formen inne. Inför mästerskapet spelade de oavgjort x2 mot Ryssland och Island. Men förväntningarna var ändå hyfsade på nationen inför premiären mot Slovakien. Men efter utvisningen direkt i andra halvlek lyckades Polen inte hålla emot. Det ledde till att Slovakien kunde vinna matchen och därmed är situationen prekär för Lewandowski och gänget.

En förlust mot Spanien och Polen är piskade att vinna mot Sverige som eventuellt redan kan vara klara för slutspelet. Det skulle innebära ett monumentalt fiasko återigen för Polen som åkte ur i gruppspelet VM 2018 trots att de spelade i den på pappret lättaste gruppen.

Polens fem senaste matcher

Slovakien 1-2

Island 2-2

Ryssland 1-1

England 1-2

Andorra 3-0

Tankar inför matchen

Det är mycket på spel för båda lagen inför det spännande mötet mellan Spanien – Polen. Ett oavgjort resultat hade varit ett drömresultat för Sverige men spanjorerna är givetvis enorma favoriter. Förmodligen har de lärt sig sin läxa efter matchen mot Sverige och även om Polen lär ha en defensiv approach är det svårt att se de ligga lika lågt som det svenska laget.

Luis Enriques mannar kommer med största sannolikhet klara av att ta sig förbi gruppspelet och även om tappade poäng mot Sverige har de Polen och Slovakien kvar på hemmaplan. Det borde räcka till sju poäng för spanjorerna.

Speltips 2 Spanien vs Polen

Vi tror det blir en ganska klar seger för Spanien till slut. 2-0 eller 3-0 är inget orimligt resultat. Att de skulle misslyckas med att göra mål igen är inte sannolikt även om Polen givetvis har spets i sitt lag också. Men eftersom Spanien spelar på hemmaplan och ändå var totalt överlägsna spelmässigt mot Sverige tror vi de återigen lyckas med detta.

 

Av denna anledning väljer vi att spela en rak seger för Spanien mot Polen. Vi fårr oddset 1,36 hos Betsson på detta spel.

Erbjudande på matchen

Är du sugen på att få mer pengar att spela för på matchen mellan Spanien – Polen. I så fall ska du definitivt ta emot välkomstbonusen som Nordicbet erbjuder. Alla nya kunder som inte har varit medlemmar förr kan ta emot 100 kronor i oddsbonus. Det ger en flygande start på äventyret hos spelbolaget. En stor fördel är också att sportbonusen kommer helt utan omsättningskrav.

Så tittar du på matchen

Det är C More och TV4-gruppen som har rättigheten att visa matchen mellan Sveriges gruppmotståndare Sverige och Polen. Tillsammans med SVT har de rättigheter att visa samtliga matcher under detta EM-slutspel. Vill du streama matchen är det C Mores app som gäller. Den går att ladda ner där appar finns. Detsamma gäller om du vill se matchen utan reklam. Om du däremot kan tänka dig att se matchen utan reklam finns den gratis att se hos TV4. Då är det klassisk Tablå-TV som gäller.

Spanien_Polen EM 2020