Schweiz vs Spanien

Euro 2020 2 juli 2021 - 18:00
Sankt Petersburg Stadium

Detaljer

Datum Tid League Säsong
2 juli 2021 18:00 Euro 2020 2020

Förhandsgranska

Speltips Schweiz-Spanien läggs hos Betsson

Speltips Schweiz-spanien kvartsfinal EM 2020

Kvartsfinal Schweiz – Spanien: med speltips

Åttondelsfinalerna bjöd på rejäl dramatik med flera sensationer. En av de mer överraskande vinsterna var Schweiz seger mot Frankrike. Trots att Schweiz låg under med 1-3 med några minuter kvar lyckades de göra två mål och ta matchen till förlängning och sedan straffar. Där missade Mbappe vilket innebär att laget är vidare från en slutspelsmatch för första gången i modern tid. Nu väntar dock tuffast möjliga motstånd då det är Spanien som är motståndet. Detta Spanien som efter en trög start fått igång målskyttet rejält och gjort tio mål på de senaste två matcherna. I denna text ger vi dig 2 Speltips Schweiz – Spanien, lagens form och vart du hämtar en fin odds bonus till matchen.

1:a Speltips Schweiz – Spanien

Det är ingen hemlighet att Spanien är ganska klara favoriter inför mötet mot Schweiz. För att gå vidare behöver Schweiz bjuda på ytterligare en sensation och vi tror det kan bli tufft. Visst finns det såväl bredd och spets men 120 minuter mot Frankrike samt mindre vila än Spanien är inte till deras fördel.

Därför tror vi att det kan bli en spansk vinst. Det spanska laget har endast förlorat en gång på 22 försök mot Schweiz. Lägg till att spelet börjar stämma allt mer samtidigt som målskyttet och lossnat.

Vårt speltips Schweiz – Spanien är:  Spanien som vinnare mot Schweiz och vi får oddset 1,70 hos Betsson.

Lägg speltipset hos Betsson på Spansk vinst

Så är status i Schweiz inför Spanien matchen

Schweiz har högt självförtroende efter vinsten mot Frankrike. I gruppspelet övertygade man inte särskilt mycket då det blev förlust mot Italien och kryss mot Wales. Visst förtjänade Schweiz mer från matchen mot Wales men en poäng innebar att man slutade trea i gruppen efter förlusten mot Italien och vinsten mot Turkiet.

I åttondelsfinalen väntade därför Frankrike och det bjöds på rejält med dramatik. Fransmännen hade ledningen med två mål när det återstod några minuter. Men två sena mål tog laget vidare. Att de sedan lyckades vinna på straffar är en imponerande bedrift med tanke på vem som stod för motståndet. Fem av fem straffar i mål tog laget till kvartsfinal.

Schweiz senaste sex matcher

Här har vi samlat ihop sex av lagets senaste matcher inför Schweiz-Spanien. Vi på emguide tycker det är bra att ha koll på vilken form lagen har när vi lägger våra EM speltips.

schweiz sex senaste matcher

Så är status i Spanien

Spanien inledde ganska svagt med att kryssa mot Sverige och Polen. Då var Luis Enrique en pressad man. Två matcher senare är han en av favoriterna att vinna hela EM 2020. I sista gruppspelsmatchen mot Slovakien vann Spanien med hela 5-0. Det tog laget vidare från gruppen som tvåa.

I åttondelsfinalen blev det en match att minnas. Spanien hade 3-1 när några minuter återstod mot Kroatien. Men VM-tvåan från 2018 tänkte inte ge upp utan kvitterade två gånger om, ledda av Luka Modric. Men i förlängningen var det inte något snack. Spanien gjorde två mål och kunde vinna matchen med 5-3.

Spaniens senaste sex matcher

Spanien som som sagt hamnade bakom Sverige i gruppen har följande resultat med sig inför matchen mot Schweiz. Inför vår analys av matchen som vi baserar vårt speltips Schweiz – Spanien på så kollade vi även hur formen sett ut för det spanska landslaget i deras senaste drabbingar.

spaniens senaste sex matcher

2:a Speltips Schweiz – Spanien

Spanien må ha fått igång målskyttet men vi tror inte det blir någon målfest den här matchen. Desto närmare finalen man kommer desto mer riskminimerande fotboll brukar det vara. Schweiz var visserligen med om en målrik match senast precis som Spanien. Men i en kvartsfinal tror vi inte på några risker.

Schweiz är starka bakåt vilket Spanien också är. Därför tror vi på en jämn och tät match som Spanien till slut vinner. Men det kan mycket väl bli med uddamålet och vi tror det bli 1-0 eller 2-0 till Spanien.

Vårt speltips Schweiz-Spanien blir därför: under 2,5 mål och får oddset 1,90 hos Betsson

Spelet läggs på under 2,5 mål hos Betsson till bra EM odds

speltips schweiz-spanien spelar stats

Övriga tankar om matchen Schweiz – Spanien

Det kan mycket väl komma att bli en fin match mellan Spanien – Österrike. Lagen har växt in i turneringen och imponerat på slutet. Schweiz är klara underdogs men det var man inför matchen mot Frankrike också. Därför är det svårt att dra för stora slutsatser av ranking och liknande. Vi tror på en välspelad match mellan två skickliga lag. Eftersom Belgien eller Italien väntar i semifinalen för vinnaren är det en tuff väg att nå finalen på Wembley för såväl Schweiz som Spanien.

Erbjudande på Schweiz – Spanien

Alla som inte tidigare varit medlemmar hos Betsson borde definitivt bli det idag. Då väntar en häftig spelupplevelse med odds från alla världens hörn. Som om inte det vore tillräckligt finns det ytterligare fördelar med Betsson. Eller vad sägs om en oddsbonus på 100 kronor som du får som ny kund. Det bästa med bonusen är att den kommer helt utan omsättningskrav. Det ger en spelupplevelse på dina villkor. För fullständiga regler och villkor besök Betsson. Detta är ett ypperligt läge att använda på våra speltips Schweiz-Spanien.

Så streamar du matchen

För att streama matchen mellan Schweiz – Spanien är det C More och TV4 som gäller. Det innebär att det är Gusten Dahlin, Hasse Backe och gänget som visar matchen. C More har fått en del kritik för hur de hanterat mästerskapet och det är istället SVT som har fått mest beröm. Men du som vill se matchen kan göra det hos TV4 helt gratis eller TV4 Play. Vill du se utan reklam är det C More som gäller för dig.

Speltips Schweiz-spanien kvartsfinal EM 2020