Kroatien vs Tjeckien

Euro 2020 18 juni 2021 - 18:00
Hampden Park

Detaljer

Datum Tid League
18 juni 2021 18:00 Euro 2020

Förhandsgranska

Kroatien vs Tjeckien

Kroatien hade aldrig förlorat en premiärmatch i fotbolls-EM innan de förlorade mot England i söndagens möte. Patrik Schick frälste Tjeckien två gånger i deras öppningsmatch mot Slovakien som slutade 0-2. En vinst som gjorde att Tjeckien ligger etta i Grupp D efter första matcherna. Kroatien återfinns på en tredjeplats med noll poäng och minus ett i målprotokollet. I matchen Kroatien vs Tjeckien har de Svenska spelbolagen publicerat odds där Kroaterna är favoriter att vinna. Frågan är om de inte är övervärderade inför matchen den 18/6 Kroatien vs Tjeckien?

Tankar inför matchen mellan Kroatien vs Tjeckien

Frågan är om inte oddset för att Kroatien ska vinna är i lägsta laget. Kroatien att vinna går att spela till 2.19 hos Betsson. Oddssättarna verkar ha tittat mycket på Kroatiens tidigare insatser snarare än deras nuvarande form. Som inte alls är särskilt bra. Luka Modric körde slut på alla batterier i VM, så när på att han var helt osynlig fram till 2020. Att han fick ett helt år extra på sig att hitta igen sig själv var viktigt för Kroatien. Men vi tror att Kroaterna kommer ha det fortsatt svårt under fotbolls-EM 2020 och matchen Kroatien vs Tjeckien.

Kroatien måste vara vassare framåt. Vilket de borde få utrymme för. Samtidigt måste Tjeckien täppa till mer och ta mindre risker jämfört med hur de spelade mot Skottland. Skottland missade ett par lägen att reducera. Kroatien är ett bättre lag än Skottarna, något Tjeckien är medvetna om. Vi tror att de kommer att spela defensivt och ta mindre risker framåt

Speltips 1: Kroatien vs Tjeckien

Vi tycker som sagt att oddsen på att Kroatien ska vinna är i det lägsta laget. Vi väljer därför att spela på att matchen Kroatien vs Tjeckien den 18/6 slutar oavgjort.

Bäst odds Kroatien vs Tjeckien går att hitta hos Betsson, som i överlag har bra EM odds:

Speltips Kroatien vs Tjeckien: Oavgjort går att spela till 3.40 i odds hos Betsson

Status på Kroatien inför matchen mot Tjeckien

Kroatien är närmast en skugga av vad vi såg i fotbolls-VM 2018 då de körde över varenda motståndare på vägen till finalen. Luka Modric vid rodret. Över sina senaste 10 matcher har de endast två vinster, två oavgjorda matcher och sex stycken förluster. Det är inklusive matchen mot England där de spelade bra i första halvlek men helt dog av i andra halvlek. Även fall England bara hade en ett-måls ledning kändes det aldrig som att Tjeckien kunde utmana till att reducera matchen. Känslan var snarare att England kunnat göra mer mål.

En vinst i matchen mot Tjeckien är ett måste om Kroatien ska knipa den andra direktplatsen i Grupp D. Förutsättningarna att vinna är definitivt bättre. Det verkar alla medvetna om då oddsen för att Kroatien ska vinna är 2.19 hos Betsson

Resultat Kroatiens fem senaste matcher

kroatiens 6 senaste matcher

Status på Tjeckien inför matchen mot Kroatien

Tjeckien vann när det verkligen gällde mot Skottland i sin öppningsmatch. Inför matchen hade de en oavgjord och tre förluster mot Skottland. Och vilket sätt att vinna matchen på. Patrik Schick blev tvåmålsskytt. Ett av målen var en riktig projektil, Schick hittade nätet från 45.4 meter. Det är det längsta långskottet i fotbolls-EM historia som resulterat i mål sedan fotbolls-EM 1980. I övrigt spelade Tjeckien övertygande i sin öppningsmatch och har en bra chans att skrälla och ta sig vidare ur Grupp D.

Tittar man på Tjeckiens senaste 10 matcher sedan Oktober förra året ser det onekligen bra ut. Fem vinster, en oavgjord mot Belgien och ett par förluster mot tuffa motståndare, inklusive Tyskland och Italien. Laget har bra form och kan definitivt utmana i matchen den 18/6 Kroatien vs Tjeckien.

Resultat Tjeckiens fem senaste matcher

Tjeckien senaste matcher

Tidigare möten mellan lagen

Kroatien vs Tjeckien har endast spelats vid tre tillfällen sedan dessa länder blev självständiga nationer. Kroatien har vunnit en och två oavgjorda. Närmst är under fotbolls-EM 2016 då Tjeckien kom tillbaka från ett 0-2 underläge för att kryssa matchen 2-2.

Speltips 2: Kroatien vs Tjeckien

Då både Kroatien och Tjeckien är tama framåt tror vi att det blir en målsnål match. Endast en match av Kroatiens senaste fem matcher gick över 2.5 mål. Med undantag för två vänskapsmatcher så har de senaste matcherna för Tjeckien också haft lite mål. Vi väljer därför att spela på Under 2.5, som återigen går att hitta till bästa EM odds Betsson:

Speltips Kroatien vs Tjeckien: Under 2.5 Mål går att spela till 1.72 i odds hos Betsson

Spela med bonuserbjudande

I den här artikeln som ger en översikt och speltips för Kroatien vs Tjeckien så har vi vid flertalet tillfällen nämnt spelbolaget Betsson. Anledningarna till detta är många, inte bara för att de har bästa EM odds. Utan också för att de har 100 kronor i oddsbonus för nya spelare.

Få en boost på dina spel på Kroatien vs Tjeckien genom att använda Betsson oddsbonus. Bonusen kommer utan krav på omsättning. Du kan läsa om Betsson bonuserbjudande på deras hemsida.

Streama Kroatien vs Tjeckien 18/6

Matchen Kroatien vs Tjeckien kan live streamas på SVT Play. Den kommer även att sändas på tv-kanalen SVT 2. Hela fotbolls-EM 2020 visas på SVT och TV4/C More. Det bästa med SVT är att det är public service och gratis att streama via SVT Play.

EM-matchen Kroatien vs Tjeckien börjar 18:00 den 18/6-2020.

Kroatien vs Tjeckien EM 2020 hos Betsson