Kroatien vs Spanien

Euro 2020 24 juni 2021 - 14:27
Parken Stadium

Detaljer

Datum Tid League Säsong
24 juni 2021 14:27 Euro 2020 2020

Förhandsgranska

speltips kroatien-spanien-em-2020

Kroatien – Spanien med 2 Speltips

Det blir en intressant åttondelsfinal mellan Kroatien – Spanien. Inget av lagen har gått igenom gruppspelet med allt för stor övertygelse. Samtidigt finns det så otroligt mycket spets i båda lagen att det lär bli en välspelad match. Spanien är gigantiska favoriter mot Kroatien som slutade tvåa i VM 2018. Nu är det dock andra tider och ingen av nationerna är lika bra som de varit. I denna artikel kommer vi ge dig två speltips Kroatien – Spanien, ge dig tips om vart du hittar den bästa oddsbonus inför Kroatien -Spanien och så klart lagens forms och vart du kan se åttondelsfinalen i Fotbolls EM 2021.

Speltips Kroatien – Spanien Nr 1

Spanien är enorma favoriter enligt oddsen vilket kan tyckas något märkligt. Visst fick de en islossning utan dess like mot Slovakien i sista matchen. Men samtidigt blev Kroatien VM-tvåa och Luka Modric visade sin klass mot Skottland. Oddsen speglar inte hur jämnt det kan bli i denna häftiga åttondelsfinal. Även om Kroatien inte har samma styrka i sitt manskap som under VM 2018 när de blev tvåa, finns det kvalité i mängder hos nationen.

Det går inte att räkna bort en nation som Kroatien med det spelarmaterialet de har. De har dessutom blivit bättre och bättre för varje match i denna turnering. Med tanke på hur höga oddsen är på Kroatien att gå vidare väljer vi att lägga vårt speltips Kroatien-Spanien på just att Kroatien avancerar till oddset 3,90 hos Betsson.

Lägg spelet på Kroatien hos Betsson

Så är status hos Kroatien

Kroatien har växt in i denna turnering även om det tagit tid innan man hittat formen. I premiären mot England blev det förlust med 0-1. Därefter hoppades många kroater att man skulle klara av att vinna mot Tjeckien men den matchen slutade 1-1 i en sömnig tillställning. Därför var Kroatien pressade att vinna mot Skottland i den avslutande gruppspelsmatchen. Även om man endast hade 1-1 i halvtid klev Luka Modric och Ivan Perisic fram i andra halvlek med varsitt mål. 3-1 gjorde att man kom tvåa i gruppen bakom England.

Men även om spelet inte stämt till 100% finns det otroligt mycket fotboll i det kroatiska laget. Förhoppningsvis kan de hitta tillbaka till sin fina form och därmed ta sig förbi åttondelsfinalen. Men det blir en tuff match mot Spanien.

Kroatiens sex senaste matcher

kroatien sex senaste matcher

Så är status hos Spanien

Spanien var en match från ett dunderfiasko i detta EM-slutspel. Efter 0-0 mot Sverige och 1-1 mot Polen var tränare Luis Enrique starkt ifrågasatt. Inte har kritiken blivit mindre av att han inte tog ut en enda spelare från Real Madrid. Men nu har de spanska fansen fått se en fulländad prestation i alla fall. Spanien fullständigt demolerade Slovakien och vann med hela 5-0. Det är tangerat rekord för högsta vinsten i EM-historien.

Men totalt sett har Spanien inte övertygat. Man slutade tvåa i en grupp som man definitivt borde ha vunnit. Nu tror vi de kommer att få det tufft att ta sig vidare och skulle de lyckas med detta väntar med största sannolikhet Frankrike i en kvartsfinal.

Spaniens sex senaste matcher

spanien sex senaste matcher

Speltips Kroatien-Spanien Nr 2

Vi tror inte det blir någon särskild målfest i denna match. När det är slutspel brukar lagen ha en riskminimerande fotboll och det är svårt att se något annorlunda i denna match. Spanien har varit extremt solida defensivt med endast ett insläppt mål i gruppspelet. För Kroatiens del har man inte släppt in fler än ett mål i någon match.

Det finns heller ingen anfallare i absolut världsklass som kan göra mål från ingenstans. Givetvis finns det massvis av offensiva kvalitéer men inte den notoriska målskytten. Därför tror vi att det blir ganska få mål i åttondelsfinalen mellan Kroatien – Spanien. Av denna anledning väljer vi spela under  2.5 mål.

Spela på under 2.5 mål hos Betsson

Övriga tankar inför matchen: Kroatien – Spanien

Spelbolagen verkar minst sagt övertygade att det ska bli spansk seger. Att oddsen på Kroatien ligger långt över 6,00 är ett bevis på detta. Även om Spanien gjorde det bra mot Slovakien var de inte alls effektiva mot Polen och Sverige. Nu ställs de dessutom mot ett lag som vet hur man går långt i mästerskap. Det tror vi kan bli en nyckelfaktor för matchen och vi varnar för en kroatisk skräll.

Erbjudanden på Kroatien – Spanien

Har du inte tidigare varit medlem hos Betsson kan du bli det idag. Då väntar nämligen en väntar nämligen en välkomstbonus som ger dig 100 kronor att extra att spela för. Det bästa utav allt är att bonusen kommer utan några krav på omsättning. I praktiken innebär det att du satsar din bonus en gång. Därefter kan du ta ut eventuella vinster om du känner för det. Erbjudandet till Betsson gäller endast för nya kunder som inte varit medlem förr. Fullständiga regler och villkor för välkomsterbjudandet hittas hos Betsson. Ett utmärkt läge att ta del av vårt speltips Kroatien-Spanien med en fin oddsonus från Betsson.

Så streamar du Kroatien – Spanien

Det är SVT som har rättigheter att visa matchen mellan Kroatien – Spanien. Tillsammans med C More/TV4 är det SVT som har rättigheterna till hela mästerskapet. André Pops är den som som styr studion tillsammans med sina fyra experter Jonas Eriksson, Therese Strömberg, Daniel Nannskog och Ola Toivonen. Matchen mellan Kroatien och Spanien kommer att visas i SVT 1. Men du som önskar kan också välja att streama matchen i SVT Play. Eftersom du betalar för Public Service via din skatt behöver du inte betala extra för att titta på EM2020