Italien vs Wales

Euro 2020 20 juni 2021 - 18:00
Stadio Olimpico

Detaljer

Datum Tid League
20 juni 2021 18:00 Euro 2020

Förhandsgranska

Italien_Wales EM 2020

Italien vs Wales

Italien vs Wales, matchen som är avgörande för vilket lag som vinner Grupp A. Både Italien och Wales har öppnat starkt i fotbolls-EM 2020. Italien är möjligtvis det laget som imponerat mest hittills, de spelar perfekt fotboll just nu. Ciro Immobile längst fram, arbetshästen Domenico Berardi på mittfältet och Leonardo Spinazzola som är bra både bakåt och att serva anfallet. Och det är bara ett axplock av alla spelare som utgör Italiens talangfulla landslagstrupp. På andra sidan har vi Wales som har öppnat bättre än under förra EM då de tog sig till semi-final. Bale imponerade i matchen mot Turkiet. Han var involverade i alla farliga situationer. Hade det inte varit för hans straffmiss hade de tangerat Italiens resultat mot Turkiet och vunnit med 3-0.

Speltips 1: Italien vs Wales

I matchen mot Schweiz satte Italien ett nytt rekord för sitt landslag, tio raka vinster där de hållit nollan. Under dessa tio matcher har Italien ett minst sagt imponerande resultat, 31 mål gjorda och noll insläppta. Medan Wales har spelat bra mot Turkiet och Schweiz så är Italien mycket tuffare.

Vi spelar att Italien vs Wales 20/6 kommer sluta med Italien vinst, samtidigt som de håller nollan återigen.

Bäst odds Italien vs Wales går att hitta hos Betsson, som i överlag har höga EM odds:

Speltips 2: Italien vs Wales

Italien kommer gå stenhårt för att vinna och säkra en enklare match i åttondelsfinalen. Gissningsvis spelar de som i tidigare matcher och tar en betryggande ledning innan de roterar in bänken och spelar säkrare för att hålla i ledningen. Samt spara på de bästa spelarna inför slutspelet. Vi tror därför att Italien har goda möjligheter att vinna med två eller fler mål även i den här matchen.

Vi spelar på att Italien vs Wales slutar med att Italien vinner med mer än ett måls målskillnad.

Höga odds på handikapp marknader går att hitta hos Betsson:

Spela med bonuserbjudande

Båda våra speltips går att spela hos Betsson. Andra bolag erbjuder också handikapp marknaden. Alla erbjuder dock inte marknaden att laget vinner och håller nollan. Två andra anledningar till att vi nämner Betsson är för att de har bäst EM odds, samt en bra oddsbonus för nya spelare.

Om du inte har ett konto hos Betsson kan du registrera dig och ta del av deras oddsbonus på 100 kronor och få in en extra slant på dina spel på Italien vs Wales 20/6. Oddsbonusen är som sagt värd 100 kronor, den kommer dessutom utan omsättningskrav. Du kan läsa om Betsson bonuserbjudande på deras hemsida.

Motivering och tankar kring speltipsen och matchen mellan Italien och Wales

Det är definitivt något klassiskt runt det Italienska landslaget i fotbolls-EM 2020. Efter många år av nederlag i internationella mästerskap så har Robert Mancinis landslagstrupp lyckats skapa magi under 180 minuter av fotboll. Utöver vinsterna i fotbolls-EM så är Italien endast en match ifrån att tangera ett gammalt Italienskt rekord med 30 matcher utan förlust. Ett rekord som stått sedan 1930. Vi tror att de kommer återskapa samma magi i matchen Italien vs Wales.

Wales behöver att Bale och Ramsey presterar på topp. Till skillnad från Turkiet och Schweiz har Italien flera spelare som kan spela på samma nivå som Wales toppspelare. Vi tror därför det kommer vara svårare för Wales att prestera. De saknar djup och bredd i truppen för att hantera ett rekordsättande Italiensk landslag.

Status på Italien inför matchen mot Wales

Italien kan knappast vara i bättre form än vad de är just nu. Det enda frågetecknet är Marco Verratti som missat de två första matcherna på grund utav en knäskada. Enligt uppdateringar närmar han sig spel i fotbolls-EM 2020. Han ingår i träningarna och gissningsvis kommer han in på planen i något skede av matchen mot Wales för att få känna på action innan slutspelet där han förväntas delta i större utsträckning. I övrigt har Italien inga skador som kan påverka dem negativt.

Som sagt har de tio raka matcher utan att ha släppt in ett mål, med 31+ i målskillnad. Samtidigt har de gått obesegrade i 29 matcher, med en målskillnad på 76+. Helt otroligt. Gissningsvis är laget medvetna om rekordet från 1930 som de har möjlighet att slå om de vinner mot Wales. Samt att de kan förvänta sig sämre motstånd i åttondelsfinalen om de vinner matchen Italien vs Wales 20/6.

Status på Wales inför matchen mot Italien

Känslan kring Wales är densamma som under fotbolls-EM 2016. Det året gick Wales till semi-final efter att ha toppat sin grupp med en poäng före England. Desto troligare i fotbolls-EM 2020 är att de kniper den andra direktplatsen före antingen Schweiz eller Turkiet.

Medan Wales har öppnat bra i fotbolls-EM 2020, så var deras form inför EM ett frågetecken. De har varit ojämna sett över en tolvmånadersperiod. Gareth Bale och Aaron Ramsey kan ställa till det för Spinazzola, Bonucci och Chiellini i försvaret. Sannolikt också att toppmålvakten Donnaruma får lite mer att göra i matchen Italien vs Wales 20/6. Vi tror dock att de saknar djupet som krävs på alla positioner för att kunna hantera Italien. Medan Italien samtidigt kan fokusera på att minimera hoten som Bale och Ramsey utgör i det Italienska försvaret.

Tidigare möten mellan lagen

Italien vs Wales har spelats vid ett flertal tillfällen genom historiens gång. Dock har de ej mötts under de senaste åren. Att titta på gamla resultat från 1968, 1998 eller 2003 är ointressant då det är två helt andra lag som spelar. Men för skojs skull kan vi nämna att Wales endast vunnit en av sex tidigare matcher mot Italien. 2002 lyckades de vinna med 2-1 i kvalet till fotbolls-EM. Italien har en målskillnad på +13 mot Wales sett till tidigare möten mellan lagen.

Streama Italien vs Wales 20/6

Matchen mellan Italien vs Tjeckien 20/6 kan live streamas via SVT Play. Matchen kommer även att sändas på tv-kanalen SVT 1. Hela fotbolls-EM 2020 visas på SVT och TV4/C More. Via SVT Play kan du live streama Italien vs Wales 20/6 då servicen är gratis inom Sverige.

EM-matchen Italien vs Wales börjar 18:00 den 20/6-2020.

EM 2020 italien vs turkiet