Italien vs Schweiz

Euro 2020 16 juni 2021 - 21:00
Stadio Olimpico

Detaljer

Datum Tid League
16 juni 2021 21:00 Euro 2020

Förhandsgranska

Italien_Schweiz EURO 2020

Italien vs Schweiz

EM:s andra omgång blir något extra och matchen mellan Italien och Schweiz kan bli en av höjdpunkterna. De båda nationerna har haft olika inledningar på mästerskapet. Italien imponerade stort i premiären mot Turkiet och krossade turkarna i en 3-0-seger. För Schweiz del hade man övertaget mot Wales men trots spelmässigt övertag fick man bara med sig en poäng. Nu väntar ännu tuffare motstånd och det är Italien som är klara favoriter efter den imponerande premiären.

Italien vs Schweiz EM 2020

Så är status i Italien

Italien lär ha stort självförtroende inför matchen mot Schweiz. 3-0-segern mot Turkiet bröt den trend som tidigare innebar att Italien aldrig gjort fler än två mål i en EM-match på 39 matcher. Nu kan de istället slå ett annat rekord. Seger eller oavgjort mot Schweiz innebär 30 matcher utan förlust, ett rekord som stått sig sedan 1939. En hållen nolla skulle innebära att laget inte släppt in mål på tio matcher.

Mot Turkiet var det spelmässig dominans sedan minut 1 men det var först i den andra halvleken som det målmässigt lossnade. Efter självmål av mittbacken Demiral kunde Immobile och Insigne göra varsitt mål vilket fastställde slutresultatet till 3-0.

Italiens fem senaste matcher

Italiens fem senaste

Schweiz fem senaste matcher

Schweiz senaste fem matcher

Så är status i Schweiz

Det Schweiziska landslaget kommer garanterat vara besvikna över matchen mot Wales. De var totalt överlägsna och när Breel Embolo gjorde 1-0 i början av andra halvlek trodde de flesta på en ganska komfortabel seger för favoriten. Men efter att Kieffer Moore kvitterat oväntat i den 74:e minuten blev det endast en poäng för Schweiz.

Dock har laget fortfarande goda chanser att ta sig vidare. Allt som behövs är en seger mot Turkiet och man lär i alla fall gå vidare som en av de fyra bästa grupptreorna. Däremot kan det bli svårt att vinna mot Italien som såg extremt starka ut i premiären och har en strålande form. Mancini har verkligen gjort underverk med det italienska landslaget.

Tankar inför matchen

Italien vs Schweiz form

Italien är ganska klara favoriter och det är av en anledning. De imponerade mot Turkiet och har ett lag som mycket väl kan vinna EM 2020. Att de dessutom spelar inför fansen på Stadio Olimpico är något som ökar sannolikheten till seger. Men Italien har inte haft det lätt mot Schweiz genom åren även om det är 11 år sedan senaste mötet mellan lagen. De tre senaste mötena har slutat oavgjort och vi får gå tillbaka till 2003 för att hitta en seger för Italien.

Men nu är året 2021 och det Italien som åkte ur VM Playoff mot Sverige är ett minne blott. Detta laget är fyllt av talang och spets vilket talar för att de kan avfärda Schweiz så länge de når upp till samma nivå som Turkiet.

Speltips 1 Italien vinner mot Schweiz

Även om Schweiz har en bra organisation tror vi inte de har mycket att sätta emot det här italienska landslaget. De är helt enkelt för starka för att tappa detta även om det kan ta ett tag innan avgörandet kommer precis som mot Turkiet. Men med tanke på hur det såg ut för båda lagen i respektive premiärer är det svårt att se något annat än italiensk seger.

Därför väljer vi att spela Italien som segrare till oddset 1,58 hos Betsson.

Speltips 2 En målsnål match

Visst, Italien gjorde tre mål mot Turkiet men det var ett motstånd som var direkt uselt på alla plan. Schweiz har ett starkare försvar och en bättre kollektiv organisation vilket talar för att de kan bli färre mål. Dessutom hade Schweiz otroligt svårt att komma till de riktigt heta lägena mot Wales även om bollinnehavet var stort.

Vi tror det kan bli en målsnål match igen och väljer därför att spela under 2,5 mål till oddset 1,68 hos Betsson.

Fotbolls EM 2020 – Group A :

There are no available matches

Var kan du se matchen?

Matchen mellan Italien – Schweiz visas på SVT1 och SVT Play. Hela mästerskapet sänds i SVT och TV4/C More. Vill du streama matchen mellan Italien – Schweiz är det SVT Play som gäller. Eftersom du betalar för Public Service genom din skatt behöver du inte betala för att se EM i SVT. Vill du titta på matchen genom din mark-tv är det SVT 1 som gäller.

Erbjudande på matchen

Har du inte tidigare varit medlem hos Betsson kan du bli det idag. Den som skapar ett konto för första gången kan ta emot oddsbonusen som erbjuds för nya kunder. Det handlar om 100 kronor i oddsbonus. Använd din bonus till att spela på den spännande matchen mellan Italien – Schweiz. Bonusen kommer utan krav på omsättning. Regler och villkor gäller för erbjudandet, spana in dessa hos Betsson.