Italien vs Österrike

26 juni 2021 - 18:00

Detaljer

Datum Tid
26 juni 2021 18:00

Förhandsgranska

Italien – Österrike: Åttondelsfinal EM 2020

Vilket möte vi har att se fram emot på Wembley i åttondelsfinalen i fotbolls EM 2020 mellan Italien – Österrike. Det är grupp vinnaren Italien som är gigantiska favoriter inför åttondelsfinalen men senast lagen möttes slutade matchen 2-2. Visserligen var det i en träningsmatch i augusti 2008 så det är ganska svårt att dra några slutsatser. Drar vi istället slutsatser från gruppspelet är det ett Italien som är enorma favoriter och borde klara av att ta sig vidare.

Speltips 1 Italien Österrike

Även om Italien nu får lämna Stadio Olimpico och åka till Wembley för att spela är de klara favoriter. Italien har visserligen inte haft något mördande motstånd i gruppspelet men har ändå imponerat kraftigt. Med tanke på att det är Österrike som står för motståndet känns det som att Italien kommer att greja det här, oavsett om lagkapten Chiellini hinner bli frisk eller inte.

Vi tror på ett Italien som kommer att dominera ganska kraftigt. Allting annat än en seger vore verkligen förvånande. Laget är i strålande form och kan mycket väl vinna turneringen även om det väntar mardrömsmotstånd i en eventuell kvartsfinal. Varken Belgien eller Portugal är en rolig nation att möta.

Men vi tror Italien tar sig dit i alla fall genom att vinna mot Österrike och vi spelar det till oddset 1,50 hos Betsson.

Spela på Italien vinst till EM oddset 1.50 hos Betsson

Så är status hos Italien

Italien har varit det här mästerskapets stora positiva överraskning. Visst hade man flyt med lottningen och har spelat samtliga matcher hemma. Men det förringar ingenting av prestationerna som laget bjudit på hittills under EM 2020. Mot Turkiet och Schweiz var nationen enastående och fullständigt krossade motståndet och vann båda matcherna med 3-0.

Inför den avslutande matchen mot Wales valde tränare Mancini att vila åtta av elva spelare som startat de två första matcherna. Trots detta spelade laget stabilt och lyckades vinna matchen med 1-0. Därmed fick Italien maximala nio poäng och har samtidigt noll insläppta mål att luta sig tillbaka på.

Italiens fem senaste matcher

italiens senaste matcher

Lägg spelet på Italien hos Betsson

Så är status hos Österrike

Österrike är nog glada över att ha gått vidare från gruppen även om det var mästerskapets lättaste grupp. Planenligt vann laget premiären mot Nordmakedonien med 3-1. Men i andra matchen mot Nederländerna räckte man inte till. Slutresultatet skrevs till 2-0 för Nederländerna som hade bud på mer.

Inför sista gruppspelsmatchen behövde Österrike en seger mot Ukraina för att ta sig vidare som grupptvåa. Nu fick man Italien som grupptvåa medan en tredje plats hade inneburit Sverige. Frågan är med vilken inställning laget gått in till matchen mot Ukraina om de vetat om detta på förhand?!

Österrikes fem senaste matcher

österrike senaste matcher

Spela på Italien vinst till EM oddset 1.50 hos Betsson

Speltips 2 Italien – Österrike

Även om Italien stått för många mål i detta gruppspel med sina sju mål under gruppspelet är det svårt att se en allt för målrik match. Österrike gjorde visserligen tre mål mot Nordmakedonien men mot Nederländerna och Ukraina blev det ett mål totalt. Lägg till att Italien inte släppt in något mål på elva landskamper.

Med detta i åtanke tror vi att det kan bli ganska målsnålt i åttondelsfinalen mellan Italien – Österrike. Räkna med ett Österrike som kommer att ligga på försvar och försöka hålla 0-0 så länge som möjligt. Däremot kommer Italien garanterat gå för segern direkt men Österrike är stabila defensivt.

Vi väljer därför att spela under 2,5 mål till oddset 1,63 hos Betsson.

Spela under 2,5 mål till oddset 1,63 hos Nordicbet.

italien - österrike gjorda mål

Övriga tankar inför matchen

Italien – Österrike kanske inte är den match som på förhand är mest spännande av åttondelsfinalerna. Men eftersom det är slutspel kan vad som helst hända och om alla stjärnor står rätt finns det en chans att Österrike kan vidare. Men egentligen är det ingenting som talar för detta.

Italien har varit det lag som kanske imponerat mest av alla under turneringen hittills. 7-0 på tre matcher i gruppspelet visar den klass Mancinis manskap håller. Det borde räcka till seger mot ett Österrike som i ärlighetens namn inte är mycket för omvärlden.

Erbjudanden på Italien – Österrike

Alla nya kunder som inte tidigare har spelat hos Betsson har mycket att tjäna på att bli medlemmar idag. Det väntar nämligen en oddsbonus för nya kunder. 100 kronor utan omsättningskrav delas ut till nya kunder som ger en insättning på samma belopp eller mer. Det betyder att du får 100 kronor mer att spela för. Du kan använda din oddsbonus till att oddsa på Italien – Österrike.