England vs Kroatien

Wembley Stadium

England

VS
Euro 2020 13 juni 2021 - 15:00
Wembley Stadium

Detaljer

Datum Tid League
13 juni 2021 15:00 Euro 2020

Förhandsgranska

England_Kroatien EM 2020

Det har varit mycket fokus på premiären mellan Turkiet och Italien men alla är nog överens om att det är Englands premiär mot Kroatien som får EM att dra igång ordentligt. England har aldrig vunnit en EM-premiär på nio försök och nu väntar tufft motstånd när VM-tvåan Kroatien kommer på besök. Räkna med en välspelad match mellan två skickliga lag men det är England som är ganska klara favoriter.

england -kroatien form em 2020Så är statusen i England

Tränare Gareth Southgate har en extremt talangfull trupp att tillgå och förväntningarna är höga på det engelska landslaget. Endast Frankrike har lägre odds på slutseger i turneringen men England har fördel av hemmaplan vilket definitivt kommer att gynna laget.

Formen inför turneringen ser också bra ut även om det kanske inte lossnat målmässigt. Men sedan förlusten mot Belgien i Nations League i november har England sex raka segrar. Klarar de att ta ytterligare en seger mot Kroatien? Formen talar för det men det är en svår motståndare som laget inte klarade av att besegra i VM-semifinalen. Istället blev det Kroatien som gick till final efter att ha avgjort i förlängning.

Senaste fem matcherna

england senaste matcher

Så är statusen hos Kroatien

Kroatien har inte imponerat sedan VM-silvret 2018. I Nations League tog man endast tre poäng och det var mot Sverige hemma. I övrigt blev det fem förluster och man visade att det är en bit till den absoluta toppen då laget var chanslöst mot Frankrike och Portugal. I VM-kvalet i mars inledde man med att förlora mot Slovakien för att sedan vinna mot Cypern och Malta.

I de två matcherna inför turneringen spelade laget 1-1 mot Armenien samt förlust mot Belgien med 0-1. Det finns givetvis kvalité i mängder men laget är lite för obalanserat. Det centrala mittfältet är tillsammans med Frankrike kanske turneringens bästa. Men i backlinjen ser det inte lika bra ut. Dock finns rutinen där och om laget steppar upp kan det gå vägen.

Senaste fem matcherna

kroatien senaste matcherTankar inför matchen

England och Kroatien hade inte mötts på tio år när de ställdes mot varandra i VM-semifinalen. Efter 1-1 kunde Super-Mario Mandzukic smälla in avgörandet som tog nationen till sin första final någonsin. Efter VM lottades lagen mot varandra i Nations League 2018. Då blev det 0-0 i Zagreb medan matchen i London slutade med 2-1-seger för England. Frågan är hur det går nu när när de återigen ställs mot varandra på Wembley.

Kroatien har inte direkt varit med i särskilt målrika matcher. Fyra av de fem senaste matcherna har slutat med under 2,5 mål, tre matcher under 1,5 mål. Nationen har inte haft den där riktiga glöden sedan silvret 2018.

England däremot har gått bättre sedan fjärdeplatsen. Tre av tre segrar i VM-kvalet om än mot nationer som Albanien, San Marino och Polen. Truppen ser extremt spännande ut och det finns såväl erfarenhet som ungdomlig entusiasm. Dessutom var flera av spelarna med i VM 2018 och den erfarenheten kan de bygga vidare på.

Speltips 1 England – Kroatien

Som vi nämnde har fyra av Kroatiens fem senaste matcher slutat i under 2,5 mål. Gästerna kommer säkerligen vara nöjda med ett kryss vilket kan innebära att de lägger sig på försvar. England har också haft det trögt med målskyttet de senaste matcherna. Visserligen segrar mot Rumänien och Österrike men endast ett mål per match.Tre av lagens fyra senaste matcher har inneburit under 2,5 mål.

Vi tror att det kan bli en tight match med få mål. Det brukar vara ganska spänt i den första omgången och även om det finns offensiv spets i båda lagen tror vi att det inte blir allt för många mål i matchen. Därför väljer vi att spela under 2,5 mål i matchen mellan England – Kroatien till oddset 1,66 hos Betsson.

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

Speltips 2 England vs Kroatien

Även om England är klara favoriter enligt oddsen tror vi inte det blir så lätt. Britterna brukar ha ganska stor hybris och en av väldigt få positiva saker med pandemin är att det är färre brittiska turister som kommer gå dyngraka och sjunga ”It’s coming home”.

Det brukar bli jämna matcher när lagen möter varandra och vi tror det kan bli jämnt även i denna matchen och att det därför kan bli en överraskning och skräll. Av denna anledning väljer vi att spela oavgjort i matchen till oddset 3,80 hos Betsson.

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

Erbjudande på matchen

Betsson erbjuder alla nya kunder en bonus på 100 kronor. Denna kan du använda till att oddsa på den minst sagt spektakulära matchen mellan England och Kroatien. Bonuserbjudandet gäller för nya kunder som inte tidigare varit medlemmar hos Betsson

Så tittar du på matchen

Matchen mellan England – Kroatien visas i SVT 1. Det är SVT och TV4/C More som har rättigheterna att visa EM. Just denna matchen går alltså att se hos SVT Play men också på marktv genom SVT 1. Se till att inte missa denna match!