Danmark vs Finland

Euro 2020 12 juni 2021 - 18:00
Parken Stadium

Detaljer

Datum Tid League
12 juni 2021 18:00 Euro 2020

Förhandsgranska

Danmark_Finland-EM2020

Danmark – Finland – Speltips

Danmark har seglat upp som en outsider till medalj då man sett otroligt starka ut samtidigt som det finns en gyllene generation som fått fäste i Europas toppligor. Kan de fortsätta med sin fina form som de visat upp under året för det är minst sagt imponerande som laget presterat.

Deras motståndare Finland har inte samma fina form och laget kan spela helt utan press då de finska fotbollsfansen inte direkt har några förväntningar. Med tanke på att Finland gör sitt första mästerskap är varje poäng en bonus för nationen.

form danmark - finlandSå är status i Danmark

Det danska landslaget har visat en enormt bra form inför turneringen. Sedan pandemin bröt ut har laget endast förlorat mot Belgien x2, i övrigt är det enbart segrar samt oavgjorda matcher mot England och Tyskland vilket inte är fy skam. Såväl försvaret som offensiven har sett fin ut och det är ett lag med högt självförtroende som kliver in i sommarens EM-slutspel. Förväntningarna är höga från danska befolkningen som hoppas det blir en bra sommar. Lägg till att Danmark spelar samtliga matcher på hemmaplan och det kan bli en rejäl fotbollsfest för det danska landslaget.

Danmarks fem senaste matcher

danmark senaste matcher

Tankar inför matchen

Danmark har fördel av hemmaplan och är väldigt klara favoriter. Det är inte särskilt konstigt om vi tittar på formen och på hur det sett ut i matcherna inför turneringen. Danmark har dessutom aldrig förlorat mot Finland på de fem tidigare möten de ställts mot varandra. Dock har lagen inte mött varandra sedan 2011 så det går inte att dra allt för stora slutsatser av tidigare möten.

Finland har haft problem med målskyttet senaste matcherna. Mycket av hoppet ligger på Teemu Pukki som är spelaren som ska göra målen för nationen. Men med tanke på hur solida Danmark sett ut kan det bli svårt. Det finns inte många andra offensiva vapen i det finska landslaget utan det är organisationen som måste fungera om det ska bli några poäng för det finska landslaget.

Finland har inte gjort mål på sina två senaste matcher och inte vunnit under året. Danmark däremot har bara släppt in ett mål på de fem senaste matcherna. Lägg till att Danmark spelar på hemmaplan och det är svårt att inte hålla de som överlägsna favoriter. Samtidigt har Finland valt sina prestationer. Förlust i de fem senaste träningsmatcherna men endast en förlust på de sju senaste tävlingsmatcherna visa att Finland är bäst när det gäller. Tyvärr för deras del tror vi inte det räcker för att rå på Danmark på Parken.

Så är status i Finland

Att det finska landslaget ska spela ett stort mästerskap är något vi unnar vårt grannland. Nationen har varit nära förr men har inte lyckats tidigare. Nu är trenden bruten och den finska befolkningen ska äntligen få uppleva nationen spela ett stort mästerskap i fotboll.

Formen inför turneringen har dock inte varit särskilt bra. Visst är laget obesegrade i VM-kvalet efter oavgjort mot såväl Bosnien & Herzegovina och Ukraina. Men i de tre träningsmatcherna sedan dess har det inte blivit en poäng. Förlust mot Schweiz med 2-3 och i de två genrepen mot Sverige och Estland blev det förlust med 0-2 respektive 0-1. Därför är de tinte konstigt att Danmark är klara favoriter inför det nordiska derbyt.

Finlands fem senaste matcher

Finland senaste matcher

Speltips 1 Danmark – Finland

Vi tror att Danmark kommer att klara av att vinna det här utan några större problem. De har sett starka ut under uppladdningen, framförallt imponerade man mot Tyskland i träningsmatchen inför turneringen. Ska det bli en rolig turnering för Danmark behöver de besegra Finland som är gruppens svagaste lag.

Vi tror Danmark kommer att klara av just detta. Förmodligen med några måls marginal. Därför väljer vi att spela Danmark som segrare med Asian Handicap -1. Oddset 1,81 erbjuds hos Betsson.

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

Speltips 2 Danmark – Finland

Vi tror det kan bli en del mål i första matchen. Danmark ser farliga ut offensivt och Finland har inte visat en särskilt stabil defensiv. Även om Finland lär ligga på försvar borde det danska laget kunna få hål på Finland och då kan det definitivt bli en del mål. Oddsen är dessutom extremt höga på en målrik tillställning.

Med detta i åtanke tror vi att 3-0 eller 3-1 till Danmark är långt ifrån osannolikt. Även om det inte är fullsatt på Parken tror vi att de danska ölglada fansen kommer att hjälpa Danmark till seger och många mål. Därför väljer vi att spela över 2,5 mål till oddset 2,40.

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

Erbjudanden inför matchen

Hos Betsson kan du just nu ta emot ett fantastisk välkomsterbjudande för nya kunder. Det innebär att du får 100 kronor bonus om du gör en insättning på 100 kronor. Du kan använda dig av bonusen till att lägga ett bet på matchen mellan Finland – Danmark. Med dubbelt så mycket att spela för blir det dubbelt så roligt.

Regler och villkor gäller för erbjudandet.

Så tittar du på matchen

Det är SVT och TV4/C More som har rättigheterna att visa hela mästerskapet. Just matchen mellan Danmark – Finland kommer att visa hos den sistnämnda. Det innebär att du som vill kolla på markbunden TV behöver se matchen hos TV4 eller C More. Men skulle du istället vilja streama matchen kan du göra det hos C More Play.