Sverige - Spanien under EM 2021
Kan vi upprepa insatsen, och resultatet mellan Sverige – Spanien från fotbolls-EM i den här VM-kval matchen?

 

Kvalet till fotbolls-VM i Qatar 2022 började redan i Juni 2019 och börjar nu lida emot sitt slut. Efter uppehållet som varit ställs tar Sverige nu emot Spanien inne på Friends Arena den 2 September 2021. Därefter har vi tre matcher kvar, mot Grekland, Kosovo och Georgien. Baserat på nuvarande position har Sverige goda chanser att ta sig vidare ur kvalet, antingen via direkt kvalificering som gruppetta, eller som grupptvåa och vidare till VM playoff-kvalet som spelas i Mars 2022. Det är framförallt Sverige och Spanien som krigar om förstaplatsen. Med andra ord har matchen Sverige – Spanien 2/9-2021 stor betydelse för båda lagen. I Spanien har flera stjärnor uteblivit ur truppen. För Sveriges del ser vi flera nya, unga och talangfulla spelare – något vi tycker är positivt. På den här sidan kommer vi gå igenom en inför Sverige – Spanien samt dela med oss av Sverige – Spanien speltips och vart du hittar de bästa oddsen.

Kort info

  • Datum: Torsdag 2 September 2021
  • Tid: 20:45
  • Plats: Friends Arena
  • Live streama matchen: TV4 och CMORE
  • Betta på matchen: Betsson

Sverige - Spanien Speltips nummer ett

Både Sverige och Spanien har bra försvar och Sverige lär spela på ett liknande sätt som vi såg dem göra under fotbolls-EM. Det vill säga, defensivt och förlita sig på snabba omställningar för kontringar framåt. Ett spelupplägg som minskar Spaniens chanser till utdelning samt Sverige egna chanser framåt. Vi tror därför att det blir en målsnål tillställning och väljer att betta Sverige – Spanien:

Status Sveriges grupp i VM-kvalet

Ställning Grupp B VM-kvalet

Status på Sveriges landslag

Flera spelare från Sveriges landslagstrupp har slutat spela med landslaget sedan åttondelsfinalen mot Ukraina i fotbolls-EM tidigare i sommar. Marcus Berg, Sebastian Larsson, Gustav Svensson, Pontus Jansson, Mikael Lustig och Andreas Grankvist. Det betyder att en hel del rutin och ledarskap försvunnit från Sveriges landslag inför de resterande kvalmatcherna. Zlatan Ibrahimovic återfinns heller inte, han rehabiliterar sig fortfarande från den skadan som satte stopp för hans deltagande i EM. Något som inte utesluter att Zlatan inte finns med i de andra kvalmatcherna, samt kanske till och med, fotbolls-VM i Qatar 2022. En annan spelare som tvingades tacka nej på grund utav skada är Malmös Oscar Lewicki.

Istället kommer vi att få se yngre och talangfulle spelare med i truppen i matchen Sverige – Spanien. Spelare som Isaac Kiese Thelin, Joakim Nilsson, Pontus Dahlberg, Jesper Karlsson och Carl Starfelt kommer att få chansen i landslagströjan. De flesta har redan speltid för Svenska landslaget och truppen ser definitivt spännande ut.

Resultat Sveriges senaste fem matcher

Sverige senaste fem matcher

Status på Spaniens landslag

Spanien skickar en landslagstrupp utan flertalet stjärnspelare. En av EM:s klarast lysande spelare, Barcelona-proffset Pedri deltar ej. Sergio Ramos uteblir på grund utav en skada. Thiago Alcantara, Pau Torres, Mikel Oyarzabal, Diego Llorente och Dani Olmo. Spelare som återfanns under Europamästerskapen men som nu får stanna hemma under VM-kvalet till Qatar 2022.

Istället får vi åter se Alba, Busquets, Morata och unge Eric Garcia. Till och med Raul Albiol från fotbolls-VM 2010 gör en återkomst i landslaget och bidrar med ledarskap. Förbundskaptenen Luis Enrico har även plockat in ett par unga och oprövade spelare i form utav Brais Mendez, Pablo Fornals och Abel Ruiz.

Resultat Spanien senaste fem matcher

Spanien senaste fem matcher

Tidigare möten mellan lagen

Sverige har spelat mot Sverige tre gånger de senaste åren. Först var det i EM-kvalet och senare i själva EM tidigare i sommar. Det första mötet vann Spanien med 3-0, det andra mötet slutade 1-1 och i fotbolls-EM blev det som bekant 0-0.

Speltips Sverige - Spanien nummer två

I samma anda som vårt första speltips för Sverige – Spanien så tror vi på en målsnål tillställning. Att Spanien trots en ung och mer oprövad landslagstrupp kommer att ha övertaget i matchen råder det ingen tvivel om. Men Sverige har visat gång på gång att deras defensiva spel är effektivt. Om vi har marginalerna på vår sida kan matchen mycket väl sluta 0-0.

Speltips Sverige - Spanien Robin Olsen
Speltips Sverige – Spanien, för att de ska sitta behöver Robin Olsen hålla tätt bakåt.

Live streama Sverige - Spanien 2/9

Live stream på Sverige – Spanien online eller på TV. TV4 kommer att direktsända matchen på TV:n och streaming för matchen går att hitta via TV4 och CMORE. Matchen börjar 20:45 men försnacket i studion börjar redan klockan 20:00. En perfekt Torsdagskväll med andra ord!

Bästa Svenska spelbolag att betta Sverige - Spanien

Du kan räkna med att alla Svenska spelbolag kommer att erbjuda spelmarknader och odds på Sverige – Spanien 2/9. Några som redan har bra odds och över 100 spelmarknader är Betsson. Som ni kunde se i våra Sverige – Spanien speltips så har Betsson bra odds på populära marknader. Närmare inpå start förväntar vi oss att de har mycket mer marknader än de nuvarande 129.

Förutom Betsson är de följande spelbolagen bra att betta hos.

1
4.9 / 5
TOTAL SCORE

Hämta 100 kr i sport betting bonus

8x omsättningskrav lägsta odds 1,50

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
2
4.6 / 5
TOTAL SCORE

100 kr extra på odds!

8x omsättningskrav lägsta odds 1,50

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
3
4.4 / 5
TOTAL SCORE

100 kr i gratisspel

Sätt in 100 SEK eller mer & och få 100 SEK free-bet. Regler och villkor: 18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se , spelpaus.se , Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt.
Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav.
Läs fullständiga regler och villkor här

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
4
4.4 / 5
TOTAL SCORE

100 kr gratisspel på sport

6x omsättningskrav lägsta odds 1,40

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
5
4 / 5
TOTAL SCORE

100 kr i bonus

8x omsättningskrav lägsta odds 2,0

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor

18+ | www.stodlinjen.se Regler & Villkor gäller

Sammanfattning och motivering bakom speltipsen för Sverige - Spanien

Sverige hade ett bra upplägg under fotbolls-EM. Sannolikheten att de följer samma mall är stor, trots att vissa pusselbitar är borta från landslaget i den här matchen. Allt hänger på första halvlek där vi tror Sverige kommer spela väldigt avvaktande medan Spanjorerna gör sitt bästa för att skjuta hål på försvaret. Klarar vi av att rensa undan bollen och hålla i den när vi får chansen så kommer förutsättningarna vara bättre i andra halvlek. Då kan vi spela med lite mer självförtroende och förhoppningsvis skapa mer ytor kring att hålla i bollen och flytta upp spelet. Chansen att vinna är liten, men förutsättningarna att ta hem en poäng är goda.