Speltips Sverige - Kosovo 9/10
Emil Forsberg förväntas vara viktig i matchen Sverige – Kosovo. Foto: Bildbyrån

Trots en svidande förlust mot Grekland i förra matchen lever drömmarna om en direktkvalificering till fotbolls-VM 2022 kvar. Tre poäng på lördag är ett måste. Sverige ligger för nuvarande 4 poäng efter gruppettan Spanien, som har två matcher mer spelade. Vi har redan spelat mot Kosovo på bortaplan. Den matchen vann vi övertygande med 3-0, trots att Kosovo hade 53% bollinnehav. Vi kan nog förvänta oss en liknande matchbild på lördag, där vi kan ge upp lite boll men samtidigt spela ut gästerna. Zlatan Ibrahimovic är fortsatt borta från landslagsbilden. Det har även sett osäkert ut med Alexander Isak. Men mer om statusen på Sverige längre ned på sidan. Läs om statusen på lagen, Sverige – Kosovo speltips och en grundlig matchanalys inför matchen på Lördag 9/10.

Kort info

  • Datum: Lördag 9 Oktober 2021
  • Tid: 18:00
  • Plats: Friends Arena
  • Live streama matchen: TV4 och CMORE
  • Betta på matchen: Betsson

Status Sveriges grupp i VM-kvalet

Speltips Sverige - Kosovo Grupp B ställning
Ställning i VM-kvalgrupp B inför fotbolls-VM 2022.

Speltips Sverige - Kosovo nummer ett

Som sagt, i förra mötet gav Sverige upp en hel del boll men hade ändå full kontroll på matchen från början till slutet. Vi hade 21 målförsök, varav 10 skott på mål, med en utdelning på 3 mål. Kosovo å andra sidan hade endast 7 anfall som hade kunnat resultera i ett mål, varav inget utav skotten gick på mål. Vi räknas iskallt med att Sverige kan lyckas lika bra försvarsmässigt den här gången, med en bra kontroll på spelet som sätter oss i förarsätet redan i första halvlek, därav vårt första Sverige – Kosovo speltips:

  • Speltips Sverige – Kosovo: Halvtidsresultat, Sverige vinner första halvlek till 1.80 i odds hos Betsson.

Status på Sveriges landslag

Alexander Isak var tvungen att kliva av planen i Spanska ligan när hans lag Real Sociedad mötte Sevilla. Strax innan halvlek i matchen mot Sevilla åkte han på en skada i samband med ett avslut. Det var först oklart om Isak skulle kunna delta emot Kosovo, men för två dagar blev det klart att han kommer delta. En viktig pjäs då en stor del av spelarna från Svenska landslaget har följt respektive ligaspel från sidan under den tidiga delen av säsongen. Vilket givetvis sätter en del frågetecken på formen i det svenska landslaget. Samtidigt innebär det också att spelarna är hungriga över att få spela. Alla är väl medvetna om insatserna och vad som står för spel.

Status på Victor Lindelöf är oklart. Janne Andersson har kallat honom men Lindelöf har ännu inte anslutit till landslagslägret. Anledningen är okänd, men hans klubb Manchester United hänvisar till personliga omständigheter.

Filip Helander uteblir på grund av skada, troligtvis ersätts han av Marcus Danielsson. Även Mattias Johansson är skadad, Daniel Sundgren förväntas ersätta honom. Zlatan Ibrahimovic var äntligen på väg tillbaka, men är tvungen att avböja på grund av skada.

Resultat Sveriges senaste fem matcher

Sveriges Landslag senaste fem matcher
Sverige senaste fem matcher.

Status på Kosovos landslag

Kosovo kan skrälla, de tog en poäng mot Grekland på hemmaplan. Men att de upprepar bedriften mot Sverige är osannolik. Laget saknar mycket i anfallsväg och Sverige har som vi vet, ett stabilt försvar och en väldigt duktig målvakt. Den största risken är att Sverige underskattar motståndet på lördag. Men den risken är nog väldigt liten, givet vad som står på spel i VM-kvalet och framtiden i fotbolls-VM 2022.

Resultat Kosovo senaste fem matcher

Kosovos landslag senaste fem matcher
Kosovo senaste fem matcher.

Tidigare möten mellan lagen

Sverige – Kosovo har spelats vid två tidigare tillfällen. Först i en träningsmatch 2020, då vann Sverige med 1-0. Samt senaste Sverige – Kosovo VM-kvalmatchen för fotbolls-VM 2022 i vintras då vi slog dem med 3-0 på bortaplan.

Speltips Sverige - Kosovo nummer två

Som sagt, formen på Sverige är ett frågetecken. Vi tror inte att Sverige kommer få lika bra utdelning som i det senaste mötet som slutade 3-0. Däremot tror vi att Sverige kommer hålla greppet om matchen från start till mål. Samt låta oss slippa sitta på kanten av stolen i slutskedet av matchen. En betryggande vinst med andra ord, men inget målkalas. Därav vårt andra Sverige – Kosovo speltips:

  • Speltips Sverige – Kosovo: Sverige vinner och det blir under 3.5 mål i matchen till 1.96 i odds hos Betsson.

Live streama Sverige - Kosovo 9/10

Live stream på Sverige – Kosovo online eller på TV. TV4 kommer att direktsända matchen på TV:n och streaming för matchen går att hitta via TV4 och CMORE. Matchen börjar 18:00 men försnacket i studion börjar tidigare. En perfekt lördagskväll med andra ord!

Bästa Svenska spelbolag att betta Sverige - Kosovo

Du kan räkna med att alla Svenska spelbolag kommer att erbjuda spelmarknader och odds på Sverige – Kosovo 9/10. Några som redan har bra odds och nära på 200 spelmarknader är Betsson. Som ni kunde se i våra Sverige – Kosovo speltips så har Betsson bra odds på populära marknader. Närmare inpå start förväntar vi oss att de har mer än 200 marknader tillgängligt för spel.

Förutom Betsson är de följande spelbolagen bra att betta hos.

1
4.9 / 5
TOTAL SCORE

Hämta 100 kr i sport betting bonus

8x omsättningskrav lägsta odds 1,50

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
2
4.6 / 5
TOTAL SCORE

100 kr extra på odds!

8x omsättningskrav lägsta odds 1,50

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
3
4.4 / 5
TOTAL SCORE

100 kr i gratisspel

Sätt in 100 SEK eller mer & och få 100 SEK free-bet. Regler och villkor: 18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se , spelpaus.se , Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt.
Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav.
Läs fullständiga regler och villkor här

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
4
4.4 / 5
TOTAL SCORE

100 kr gratisspel på sport

6x omsättningskrav lägsta odds 1,40

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
5
4 / 5
TOTAL SCORE

100 kr i bonus

8x omsättningskrav lägsta odds 2,0

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor

18+ | www.stodlinjen.se Regler & Villkor gäller

Sammanfattning och motivering bakom speltipsen för Sverige - Kosovo

Sverige har på sistone varit urstarka hemma på Friends Arena. Det är en rejäl klasskillnad mellan Sverige – Kosovo. Gästerna är bristfälliga över hela planen, något Sveriges landslag kan utnyttja för att skapa målchanser. Det finns individuella spelare som håller många klasser högre än Kosovos trupp, inklusive Emil Forsberg och Alexander Isak, två potenta hot framåt. Bakåt bör Sveriges försvar kunna stoppa det mesta som Kosovos anfall sätter emot. Det lär kanske inte vara den roligaste fotbollen, eller matchen att följa på Lördag, men vi är övertygande om att Sverige kommer vinna de viktiga duellerna och skapa betydligt många fler målchanser än vad bortalaget förmår, samt få utdelning på dessa. Än lever drömmarna om en direktkvalificering till fotbolls-VM 2022.