Speltips Spanien - Sverige VM-kval 2022
Speltips Spanien – Sverige, Alexander Isak i en närkamp när Sverige mötte Spanien i fotbolls-EM.

Matchanalys och speltips Spanien - Sverige

Efter kallduschen i går kväll måste Sverige vinna mot Spanien för att vinna Grupp B. Lyckas man med det direktkvalificerar sig Sverige till fotbolls-VM 2022 i Qatar. Sverige kan närmast ses som ett spöke för Spanien, över våra senaste tre möten har Sverige vunnit en match och kryssat två matcher. Men spelar man som i går kväll, då kommer det inte bli några poäng alls – trots att Spanien dras med ett par avbräck. Spaniens andralag är bättre än Georgien, och dom kunde slå oss med 0-2 igår.

Samtidigt är vi hoppfulla att vi kan lyckas på söndag och knipa direktkval platsen till VM nästa år. För att ta del av vår fullständiga analys av matchen, samt speltips Spanien – Sverige, fortsätt läsa den här sidan.

Den här artikeln har ursprungligen publicerats innan Georgien – Sverige. Efter den matchen kommer vi att uppdatera den här artikeln om speltips Spanien – Sverige.

Kort info

  • Datum: Torsdag 14 November 2021
  • Tid: 20:45
  • Plats: Estadio La Cartuja
  • Live streama matchen: TV4 och CMORE
  • Betta på matchen: Betsson

Sveriges chanser att ta sig till fotbolls-VM 2022

Efter totalfloppen i går mot Georgien har Sverige nu halkat ned på en andraplats i Grupp B. Hade vi vunnit, då hade det räckt med oavgjort på Söndag. Nu är vi istället i en situation där vi måste plocka tre poäng mot Spanien för att ta en direktkvalificering till fotbolls-VM 2022 i Qatar. Allt hänger på den här sista matchen mot Spanien på söndag. Vinst och vi går vidare till VM, om vi däremot förlorar går Spanien vidare till VM.

Lyckas vi inte på söndag innebär det att Sverige kommer att behöva gå igenom den andra delen av VM-kvalet som påbörjas nästa år.

Så här fungerar nästa del av VM-kvalet till Qatar 2022

Efter att direktkvalet är över, då kommer vi ha tio grupptvåor, samt de två bästa gruppvinnarna från Nations League (som varken vann eller kom tvåa i VM-kvalet). Dessa 12 lag kommer att spela om 3 platser till fotbolls-VM 2022.

De sex bästa grupptvåorna från direktkvalet seedas, därefter sker en lottning som bestämmer vilka lag som möts. Först spelas en semifinal, sedan en final. Två matcher måste finnas för att ta sig vidare från kvalet till fotbolls-VM 2022.

I skrivande stund tillhör Sverige en av dessa tio grupptvåor som kommer göra upp om de tre sista platserna till fotbolls-VM.

Playoff schemat för VM-kval för nästa år ser ut om följande:

  • 24 och 25 Mars 2022
  • 28 och 29 Mars 2022

Speltips Spanien - Sverige 1

Sverige kommer att spela defensivt och fokusera på kontringar. Troligtvis kommer man lägga all fokus på försvar i först halvlek och hoppas på udda chanser framåt där Alexander Isak och Zlatan Ibrahimovic väntar. Kan man hålla 0-0 i första har nog Sverige en matchbild som är enligt planen, och därefter börja ta mer risker framåt i andra. Sverige är duktiga defensivt och Spanien har sämre spets i laget än under EM, samt att laget försämrats på grund av skador. Därför tror vi på en målsnål första halvlek.

  • Speltips Spanien – Sverige: Under 0.5 Mål i Första Halvlek. Går att spela till oddset 3.0 hos Betsson.

Status Sveriges grupp i VM-kvalet

Status på Sveriges landslag

Helst hade vi velat skriva att Sveriges starka form är intakt, men igår kastade man närmast bort matchen mot Georgien. Inledningsvis såg det okej ut, vi skapade chanser men var inte tillräckligt resoluta i avsluten. Det var tama skott utan någon komplexitet, Alexander Isaks bästa avslut var en spikrak boll rätt i kistan på Georgiens målvakt. Första halvleken var godkänd, vi hade tippat att matchen skulle bli mållös i första då Georgien har ett starkt försvar.

I andra halvlek var det Georgien som kom ut med bättre energi. Sverige tog fler risker framåt och lämnade luckor bakåt. Det var något Georgierna uppmärksammade, och i samband med att inte ha något att spela för vågade de att ta risker – vilket också gav utdelning. Två gånger om.

Enligt Janne Andersson var förlusterna mot Grekland och Georgien båda på grund av risken för fler gula kort, där spelarna är alldeles för passiva. Något som syntes, och som Zlatan också erkände efter matchen.

Nu är vår tro och förhoppning av Sverige studsar tillbaka på Söndag, att formen vi sett det senaste året inte är över. Att matchen mot Georgien var en skräll, en ovanlighet. Vi har sett andra storlag tappa poäng mot bottenrankade lag. Det är sånt som händer, tyvärr var det jäkligt olägligt precis just nu. Samtidigt kanske det ändå inte räcker, Spanien är väldigt bra och Sverige har spelat uruselt på bortaplan i VM-kvalet. Som sagt, vi hoppas att det går vägen, men chansen för en skräll på söndag är liten.

Resultat Sveriges senaste fem matcher

Status på Spaniens landslag

Spanien såg starka ut i matchen mot Grekland i går kväll. De hade 73% bollinnehav och 12 skottförsök, varav ett letade in sig bakom Greklands målvakt. Bakåt var Grekland begränsade till ett avslut på målet. Spanien har inte haft några svårigheter att göra mål på slutet, de har gjort mål i sina senaste 6 matcher. Deras försvar är också bra, totalt har de gjort 11 mål och släppt in 6.

Det positiva för Sveriges del är att Spanien har en bekymrande skadesituation. Nu senast var det de unga spelarna Ansu Fati och Yeremi Pino som dragit på sig skador från spel i Spanska ligan. Båda var ersättare för andra spelare som är skadade. Totalt saknas 9 spelare som annars skulle varit med i truppen. Spanien får därför fortsatt sätta sin tillit till unga talanger. Men trots många skador har Spanien ett bra lag, det visade man igår då man på ett kontrollerat sätt kunde vinna mot Grekland.

Resultat Spanien senaste fem matcher

Tidigare möten mellan lagen

Sverige har spelat mot Spanien elva gånger tidigare i historien. Sverige har vunnit 3 matcher, Spanien har vunnit 5 matcher och det har blivit 3 oavgjorda matcher. De matcher som är mest intressanta är de fyra senaste som spelats sedan 2019. Sett till dessa matcher har både Sverige och Spanien vunnit en match vardera, samt två oavgjorda.

Speltips Spanien - Sverige 2

Som vi skrev i vårt första speltips Spanien – Sverige, så tror vi på en målsnål första halvlek. Därför tycker vi att det finns värde i att spela på att första Halvlek slutar X, och att andra Halvlek slutar med en vinst för Spanien.

  • Speltips Spanien – Sverige: Halvtid/Fulltid X/1 (Första halvlek = X, andra halvlek = 1). Den här marknaden och oddset går att hitta till 4.0 i odds hos Betsson.

Live streama Spanien - Sverige 14/11

Live stream på Spanien – Sverige online eller på TV. TV4 kommer att direktsända matchen på TV:n och streaming för matchen går att hitta via TV4 och CMORE. Matchen börjar 20:45 men försnacket i studion börjar tidigare. En perfekt söndagskväll med andra ord!

Bästa Svenska spelbolag att betta på Spanien - Sverige

Du kan räkna med att alla Svenska spelbolag kommer att erbjuda spelmarknader och odds på Spanien – Sverige 14/11. Några som redan har bra odds och nära på 200 spelmarknader är Betsson. Som ni kunde se i våra Spanien – Sverige speltips så har Betsson bra odds på populära marknader. Närmare inpå start förväntar vi oss att de har mer än 200 marknader tillgängligt för spel.

Förutom Betsson är de följande spelbolagen bra att betta hos.

1
4.9 / 5
TOTAL SCORE

Hämta 100 kr i sport betting bonus

8x omsättningskrav lägsta odds 1,50

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
2
4.6 / 5
TOTAL SCORE

100 kr extra på odds!

8x omsättningskrav lägsta odds 1,50

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
3
4.4 / 5
TOTAL SCORE

100 kr i gratisspel

Sätt in 100 SEK eller mer & och få 100 SEK free-bet. Regler och villkor: 18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se , spelpaus.se , Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt.
Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav.
Läs fullständiga regler och villkor här

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
4
4.4 / 5
TOTAL SCORE

100 kr gratisspel på sport

6x omsättningskrav lägsta odds 1,40

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
5
4 / 5
TOTAL SCORE

100 kr i bonus

8x omsättningskrav lägsta odds 2,0

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor

18+ | www.stodlinjen.se Regler & Villkor gäller

Sammanfattning och motivering bakom Spanien - Sverige speltips

Spanien är definitivt i förarsätet här, klara favoriter till att undvika det riskfylla playoff VM-kvalet som går av stapeln i Mars nästa år. I den här matchen får vi hoppas på utdelning från kontringar. Sannolikt är att Spanien har ett överlägset bollinnehav runt 70%. Lika sannolikt är det att Spanien gör minst ett mål, och det vore otroligt att vi ska kunna göra två mål mot Spanien på söndag. Men hoppet om en direktkvalplats lever ännu!