Grupp F

Grupp F är den grupp som verkligen har höjts till skyarna, den har bland annat nämnts som ”dödens grupp”. Detta då regerande världsmästarna Frankrike, Europamästarna Portugal och stornationen Tyskland finns i gruppen. Playoff-vinnare A kommer såsmåningom joina gruppen och göra den komplett.  

Lagen i korthet

PORTUGAL: Med två andra favoriter  som motstånd har Europamästarna Portugal det inte lätt, de har dock en stark trupp och en hunger efter guld.

FRANKRIKE: Frankrike är en av de största favoriterna att vinna EM 2020, själva är de riktigt sugna på revansch mot Portugal. Det kommer bli en tuff väg mot guld men Frankrike brukar presetera bra under press.

TYSKLAND: Med floppen i VM 2018 när Tyskland inte tog sig vidare till slutspel, är de sugna på att ta nya tag i EM 2020.

Spelschema

Tisdag 16:e juni – Playoff-vinnare A (D) – Portugal (Matchen spelas i Budapest, kl 18.00)
Tisdag 16:e juni – Frankrike – Tyskland (Matchen spelas i München kl 21.00)

Lördag 20:e juni – Playoff-vinnare A (D) – Frankrike (Matchen spelas i Budapest kl 15.00)
Lördag 20:e juni – Portugal – Tyskland (Matchen spelas i München, kl 18.00)

Onsdag 24:e juni – Tyskland – Playoff-vinnare A (Matchen spelas i München kl 21.00)
Onsdag 24:e juni – Portugal – Frankrike (Matchen spelas i Budapest kl 21.00)

Tisdag 14 juni

Avspark kl. 18. Österrikes första match i EM 2016 är mot Ungern i Bordeaux. Österrike har gjort ett fantastiskt kval och Bayerns Alaba har blommat ut till landslagets klart bäste spelare. Många experter anser att Österrike har goda chanser till att vinna gruppen. Ungern som slog ut Norge i playoffmatcherna är ett av turneringens svagaste lag. Å andra sidan betyder detta EM mer för Ungern än för Österrike. Det är deras första stora slutspel sedan VM 1986. Ungern har hela tre OS-guld i OS och har nått VM-finalen två gånger – 1938 och 1954. I denna match tror vi att resultatet kan bli en överraskning.

Vi tippar: Vi tror att Österrike tappar poäng (oavgjort/ungersk seger)

Avspark kl. 21. Lagerbäcks Island möter Cristianos Portugal i Saint-Etienne. Lagen har mött varandra två gånger tidigare i kvalet till förra EM i Polen och Ukraina. Båda matcher vanns av Portugal med två måls skillnad. Nu är Island snäppet bättre än för några år sedan. Portugal känns däremot inte lika vassa längre. Island har därmed goda chanser att ta sitt första poäng mot Portugal någonsin.

Vi tippar: Oavgjort.

Lördag 18 juni

Avspark kl. 18. Island möter Ungern i Marseille. Island har inte vunnit mot Ungern på fem senaste matcher. Vi tror på oavgjort denna gång. Det känns som att trean i Grupp F inte kommer att gå vidare till utslagsspelet – precis som trean i Grupp A. Portugal och Österrike kniper de första två platserna, medan Island och Ungern får nöja sig med två poäng var. Ett av dessa får de alltså ikväll i Marseille.

Vi tippar: Oavgjort.

Avspark kl. 21. Portugal tar sig an Österrike på superarenan Parc des Princes i Paris. Enligt många blir detta en gruppfinal. Gruppvinnaren får möta tvåan från Sveriges grupp (Grupp E). Grupptvåan möter tvåan i Grupp B (England, Ryssland, Wales eller Slovakien). Grupptrean (vid kvalificering) möter med all sannolikhet Tyskland eller Spanien redan i åttondelen.

Vi tippar: Portugal vinner med uddamålet.

Onsdag 22 juni

Avspark kl. 18. Island spelar sin sista gruppmatch mot Österrike på Stade de France i Saint Denis. Portugal och Ungern möter varandra i Lyon. Alla grupper förutom Grupp E är redan avgjorda vid denna tidpunkt. Det innebär att lagen vet en del om sina förutsättningar inför åttondelen. Därför är det i det närmaste omöjligt att tippa matchernas utgång.

Vi tippar: Vi tror att det blir oavgjort mellan Island och Österrike.

Om Portugal förlorar mot Ungern kan de sluta tvåa och möta Ryssland eller Wales i stället för Belgien eller Italien i åttondelsfinalen. Matchen mellan Portugal och Ungern är den enda matchen i hela EM som har ett stort potential till att bli en läggmatch. Är Portugal redan klara och har råd med att förlora utan att riskera sluta som trea, räcker det nog med att låta Cristiano Ronaldo vila för att tappa poäng.

Vi tippar: Oavgjort eller portugisisk seger med uddamålet.

Grupp F

PosLagPWDLFAGDPts
100000000
100000000
100000000
100000000