Grupp E

Grupp E består av Spainien, Sverige, Polen och Playoff-vinnare B. Den viktigaste gruppen för alla svenskar! Många har erkänt att de drog en lättnades suck när de såg gruppen som Sverige lottades in i. Även om Spanien är en konkurrent finns det goda chanser för våra blågula hjältar att ta sig vidare om de håller formen. 

Lagen i korthet

SPANIEN: Spanien visade vart skåpet skulle stå oc flög igenom kvalet till EM, dock är förväntningarna inte lika höga som de vanligtvis är på laget. Ett generationskifte sker inom gruppen vilket gör läget lite osäkert.

SVERIGE: Med Janne Andersson som tränare har Sverige på sista tiden visat sig riktigt starka, efter ett grymt EM-kval hoppas vi att samma spel håller i sig hela vägen till prispallen.

POLEN: EM 2016 slutade surt för Polen när de blev utslagna på straffar. Efter ett starkt spel i EM-kvalet finns det dock chans att Polen tar revansch i år.

Spelschema

Måndag 15:e juni – Polen – Playoff-vinnare B (Matchen spelas i Dublin, kl 18.00)
Måndag 15:e juni – Spanien – Sverige (Matchen spelas i Bilbao kl 21.00)

Fredag 19:e juni – Sverige – Playoff-vinnare B (Matchen spelas i Dublin kl 15.00)
Lördag 20:e juni – Spanien – Polen (Matchen spelas i Bilbao, kl 21.00)

Onsdag 24:e juni – Playoff-vinnare B – Spanien (Matchen spelas i Bilbao kl 18.00)
Tisdag 24:e juni – Sverige – Polen (Matchen spelas i Dublin kl 18.00)

Måndag 13 juni

Avspark kl. 18. Sverige inleder EM 2016 med matchen mot Irland på turneringens största arena Stade de France, Saint-Denis. Det är här finalen kommer att spelas. Vi hoppas så klart på att Sverige inte bara spelar turneringens första match här på Stade de France utan även i den sista! Allt kan hända när man har en viss ”Z” i sitt lag. Mot Irland måste det bara bli tre poäng.

Avspark kl. 21: Belgien möter Italien i Lyon. Italien underskattas gång efter gång i stora mästerskap. Så ligger det till även i år. Du får ca 20 gånger pengarna tillbaka om du satsar på Italien som EM-vinnare. Ett tips är att göra det före EM och sälja av det när laget har nått semifinalen. Belgien har ett starkt lag och vann mot Italien i en vänskapsmatch i november 2015 med 3-1. I Lyon som ligger bara 10 mil från den italienska gränsen tror vi på oavgjort.

Vi tippar: Sverige vinner premiären, om än med uddåmålet. Vi tippar att Belgien – Italien slutar oavgjort med få mål (0-0, eller 1-1).

Fredag 17 juni

Avspark kl. 15. Italien möter Sverige i Toulouse. Alla vi kommer ihåg vår egen nummer 10:s klackmål mot Italien i slutminuterna i EM 2004. Det målet betydde oerhört mycket för Z:s karriär. Det var så han fick enorm uppmärksamhet i Italien. Juventus köpte Z bara ett par månader senare av holländska Ajax. Hade han inte gjort det målet, skulle kanske hela hans karriär sett annorlunda ut.

I Italien minns alla väl 2:2-matchen mellan Sverige och Danmark några dagar efter klackmålet. De flesta italienare är övertygade om att detta var en läggmatch. De vill hämnas Sverige och här får de äntligen sin chans.  I förra EM nådde Italien finalen och mannen som mest bidrog till lagets succé var Mario Balotelli. Mario är bara 25 år gammal och har varit i riktigt dålig form de senaste månaderna. Sedan hans flytt till Liverpool under vintertransfer säsongen 2014/15 har Mario gjort sammanlagt sju mål. Sitt senaste match för Italien gjorde Balotelli mot England i VM 2014. Numera är han tillbaka i Milan och gör sitt bästa för att nå upp till sin bästa nivå igen. Vi tror han återvänder till landslaget lagom till EM. Matchen mellan Italien och Sverige kommer i mångt och mycket att handla om Z mot Balotelli.

Vi tippar: Vi tror att matchen slutar med 1-1.

Lördag 18 juni

Avspark kl. 15. Belgien möter Irland i Bordeaux och är storfavoriter i denna match. De är en klass bättre än Irland på precis alla positioner. Belgien måste vinna denna match om de vill slåss om första platsen i gruppen. Vinnaren i Grupp E får med all säkerhet möta Kroatien i åttondelen. Tvåan möter vinnaren av Grupp F där Portugal med Cristiano Ronaldo är storfavoriter.

Onsdag 22 juni

Avspark kl. 21. Italien avslutar gruppspelet med en match mot Irland i Lille. Sverige reser söderut till Nice för att möta Belgien. Mycket i dessa matcher kommer att bero på gruppställningen vid avspark. Grupp E spelar sina matcher sist av alla grupper. Det innebär att lagen kommer att känna till vilka lag de kan få möta i åttondelen beroende på spelresultat. Trean får med all sannolikhet möta Frankrike eller Spanien i åttondelen.

Hur lagen spelar kan komma att handla om matematik. Om Portugal inte lyckas vinna Grupp F, kan det vara fördelaktigt att sluta på andra plats. Klarar inte Kroatien att ta sig vidare från Grupp D, är det extra intressant att vinna gruppen för att få möta Turkiet eller Tjeckien.

Om Spanien och Frankrike inte vinner sina respektive grupper, kan det vara bättre att sikta på att sluta på tredje plats. Men då måste man vara säker på ett matchresultat som gör att man inte bli utslagen. Det är bara fyra bästa treor av sex som går vidare till utslagsspelet.

Vi tippar: Vi avstår att tippa för närvarande för att invänta gruppförutsättningarna inför denna sista gruppomgång.

Grupp E

PosLagPWDLFAGDPts
100000000
100000000
100000000
100000000