Grupp C

Group C

Österrike, Ukraina, Nedeländerna och Norra Makedonien, representerar grupp C. Det är en jämn och aningen svårtippad grupp där Nederländerna ligger i topp som favorit. Vilket det fjärde landet blir är fortfarande inte klart. 

Group C-Fotbolls EM 2020:

There are no available matches

Lagen i korthet

NEDERLÄNDERNA: Nederländerna tros visa vägen genom EM som en av de starkaste länderna, då de missade både EM 2016 och VM 2018 räknar vi med ett hungrigt lag.

ÖSTERRIKE: Den senaste vinsten Österrike kammade hem i ett mästerskap var 1990, så de är riktigt sugna på revansch. Om laget håller hela vägen kan bara tiden utvisa.

UKRAINA: Ukraina spås vara EM 2020 underdog, de har en stadig defensiv och ett starkt mittfält vilket kan räcka för att de de långt i tävlingen. De tre spelare vi tror på mest är Andriy Yarmolenko, Oleksandr Zinchenko, Roman Yaremchuk

NORRA MAKEDONIEN: Nykomlingar i fotbolls EM.  Ett intressant lag som mycket väl kan skrälla i fotbolls EM. Kommer bli väldigt intressant att följa de.

Spelschema

Söndag 14:e juni – Österrike – Playoff-vinnare D (A) (Matchen spelas i Bukarest, kl 18.00)
Söndag 14:e juni – Nederländerna – Ukraina (Matchen spelas i Amsterdam kl 21.00)

Torsdag 18:e juni – Ukraina – Playoff-vinnare D (A) (Matchen spelas i Bukarest kl 15.00)
Torsdag 18:e juni – Nederländerna – Österrike (Matchen spelas i Amsterdam, kl 21.00)

Måndag 22:a juni – Ukraina – Österrike (Matchen spelas i Bukarest kl 18.00)
Måndag 22:a juni – Norra Makedonien – Holland (A) (Matchen spelas i Amsterdam kl 18.00)

Längre ner i denna text om Grupp C i fotbolls EM 2020 kommer du hittta ett mer utförligt EM spelschema där vi även har tagit med Fotbolls EM odds från några av de bästa spelsidorna online.

Betsafe betting grupp C Fotbolls Em Emguide.se

Fotbolls-EM 2020 – Grupp C – Lagen, spelarna, matcherna och oddsen

Fotbolls-EM Grupp C är utan tvekan mästerskapets tråkigaste grupp. Holland sticker ut bland de andra lagen; Österrike, Ukraina och Norra Makedonien. Holland är storfavoriter att vinna Grupp C. Det är svårt att se hur något av de andra lagen ska kunna sätta käppar i hjulet för Holländarna. Kampen om den andra direktplatsen till EM-slutspelet är intressantare.

På samma sätt som Grupp B så ser EM Grupp C ut att vara avgjord på förhand. Svårt att hitta hålla med om oddsen här. Vi tror vår analys för andra och tredjeplatsen kommer hålla.

Första omgången i EM Grupp C spelas den 13:e Juni då Österrike möter Norra Makedonien och Holland möter Ukraina. Alla Grupp C matcher spelas i Bukarest och Amsterdam.

nederländerna grupp CHolland EM Grupp C favoriter

Holland har en FIFA ranking på 23. Deras bästa EM placering var när de vann fotbolls-EM 1988 då Marco Van Basten sänkte Sovjetunionen.

Holland har haft ett par katastrofala år där de har totalt misslyckats i stora internationella turneringar. Senaste två åren har det sett bättre ut efter att ha tagit sig till fotbolls-EM samt ända fram till en Nations League final. Frank de Boer hoppade in som förbundskapten när Ronald Koeman lämnade för Barcelona förra sommaren. Senaste Nations League kampanjen gick lite sämre då de slogs ut i kvarten. Inledningen av VM-kvalet har varit ojämnt. De öppnade upp med en 2-4 förlust mot Turkiet men plockade därefter lätta poäng mot Lettland och Gibraltar.

De har ett relativt ungt lag med hög representation av AFC Ajax fotbollsakademi. En stor del av truppen har rötter därifrån. En av Hollands bästa spelare är den unge försvararen Matthijs de Ligt. Framför honom på mittfältet spelar Frenkie de Jong en nyckelroll tillsammans med veteranen Georginio Wijnaldum. Framåt litar Holland på att Memphis Depay lyckas skapa målchanser med samma succé som han haft med Lyon i Franska ligan den gångna säsongen.

En av Hollands nyckelspelare, kaptenen Virgil Van Dijk är tyvärr skadad och lämnar ett stort tomrum i försvaret.

Holland har haft tur med lottningen och ser onekligen ut att vinna EM Grupp C på förhand. Däremot kommer de få det tufft i slutspelet. De Boer håller inte alls samma kaliber som Koeman och avsaknaden av kaptenen Van Dijk kommer visa sig så småningom. När Holland springer på tuffare motstånd i slutspelet kommer försvarets svagheter visa sig. Men vi räknar som kallt iskallt med att Holland vinner gruppen. Efter flera år utan internationella mästerskap och en ny, ung, hungrig landslagstrupp så kan Holland visa sig vara en joker i slutspelet.

Du kan spela Holland som EM Grupp C vinnare till 1.35 hos Betsson.

Österrike grupp C Fotbolls EMÖsterrike EM Grupp C andrahandsfavoriter

Österrike har en FIFA ranking på 23. Deras bästa EM placering var när de arrangerade fotbolls-EM på hemmaplan 2008 och de lyckades kvittera i övertid för att plocka en poäng mot Polen i gruppspelet.

Österrike har haft det tungt under en lång period. De har lyckats tagit sig till både VM och EM ett par gånger under historiens gång. Men resultaten har uteblivit och den vanligaste utkomsten för Österrike är att de åker ut i gruppspelet. Det här är andra raka EM-deltagandet. De tog sig till fotbolls-EM 2020 genom att placera sig på andraplats efter Polen i sin grupp. Förra året lyckades de kvalificera sig till Nations League A men har under VM-kvalet haft tre mediokra framträdanden.

Österrike har en hyfsad trupp, i alla fall i relation till motståndet och klassen på EM Grupp C. David Alaba och Julian Baumgartlinger vaktar mittfältet. Framåt har de Marcel Sabitzer och det unga stjärnskottet Sasa Kalajdzic som kan komma att bli avgörande i offensiven. Han har gjort hela 15 mål på 30 matcher för VfB Stuttgart i Tyska Bundesliga den gångna säsongen.

Om Österrike någonsin ska ta sig EM-slutspel så är det här deras bästa chans. De bör definitivt förbättra sitt målprotokoll från förra EM då de bara gjorde ett mål. Det stora frågetecknet och hotet emot att ta sig levande ur EM Grupp C är deras försvar.

Du kan spela att Österrike och Holland tar sig vidare till slutspel från EM Grupp C hos Betsson till 2.40.

Ukraina grupp cUkraina EM Grupp C tredjehandsfavoriter

Ukraina har en FIFA ranking på 24. Deras bästa EM placering var när de till Sveriges besvikelse besegrade oss under EM 2012.

Ukraina övertygande under EM-kvalet då de vann sin kvalgrupp utan någon förlust framför Portugal som fick nöja sig med en andraplats. I Nations League blev de reglerade till B förra året. De har prenumererat på 1-1 resultat sina senaste fyra matcher. Öppningsmatchen i VM-kvalet såg de övertygande ut då de höll Frankrike till 1-1. Desto sämre var kryss matcherna mot Finland och Kazakstan.

Ukraina har ett bra samspel tack vare att de flesta spelarna i truppen återfinns i de inhemska lagen Dynamo Kiev och Shakhtar Donetsk. De har ett relativt ungt och intressant lag med många spelare från U20 truppen som vann U20 VM 2020. På mittfältet återfinns två nyckelspelare som gör bra ifrån sig ute i Europa, Oleksandr Zinchenko från Manchester City och Ruslan Malinovskyi från Atalanta. Största frågetecknet är anfallet där de förlitar sig på veteranen Andriy Yamalenko som har sin glansdagar i backspegeln.

Ukraina förlitar sig på ett bra lagspel och tight försvar. Den största svagheten är anfallet. Tittar man på både Holland och Österrike så har även de lagen problem med försvaret. Dock så är både de lagen mycket vassare framåt.

Om du tror att Ukraina kan knipa den andra direktplatsen från EM Grupp C före Österrike så går det att spela Holland på förstaplats och Ukraina på andraplats hos Betsson till 2.62.

Norra Makedoniens chanser i EM Grupp C

Norra Makedonien har en FIFA ranking på 62. Likt Finland så är det här deras första framträdande i fotbolls-EM. Även här tycker vi att det är en stor bedrift och vinst i sig själv att komma såhär långt.

Norra Makedonien har kapacitet att skrälla. I Mars gav de Tyskland sin första VM-kval förlust sedan 2001 då de vann med 2-1. De lyckades ta sig till EM genom knipa en tredjeplats i sin kvalgrupp och kvalificera sig till slutspelsträd D där de besegrade Vitryssland och Georgien för att ta sig till fotbolls-EM 2020.

Målvakten Stole Dimitrievski kommer ha det fullt upp. Trots att Norra Makedonien spelar med en 5-3-2 uppställning så lyckas de sällan hålla helt rent bakåt. Kalibern på motståndet i EM Grupp C är relativt högt och Norra Makedonien kommer få det svårt. De har inget att förlora och bör kunna spela utan någon större press, vilket i sin tur kan öppna upp framåt. Potentialen för att göra mål i alla matcher är hög då endast ett lag lyckades hålla nollan emot dem under kvalet. Samt att de endast misslyckats med att göra mål en gång under Nations League.

Norra Makedonien kommer troligtvis spela rolig fotboll och leverera ett och ett annat mål men sannolikt kommer de att släppa in långt många fler mål än vad de lyckas producera själva.

Det går att spela att Norra Makdeonien slutar på en fjärdeplats till 1.55 hos Betsson.

📅 Spelschema Grupp C fotbolls-EM 2020

Fotbollsmatcher från EM Grupp C sänds på TV4, CMORE och SVT/SVTPlay. Spelschemat ser ut som följande:

Lördag 13:e Juni:

Österrike – Norra Makedonien klockan 18:00. Matchen spelas på Arena Nationala i Bucharest, Rumänien. Enligt oddsen är Österrike favoriter att vinna till 1.54. Går att spela hos Betsson, Nordicbet och Betsafe.

Holland – Ukraina 21:00. Matchen spelas på Johan Cruyff Arena i Amsterdam, Holland. Enligt oddsen är Holland favoriter att vinna till 1.61. Går att spela hos Betsson, Nordicbet och Betsafe.

Onsdag 17:e Juni:

Ukraina – Norra Makedonien klockan 15:00. Matchen spelas på Arena Nationala i Bucharest, Rumänien. Enligt oddsen är Ukraina favoriter att vinna till 1.63. Går att spela hos Betsson, Nordicbet och Betsafe.

Holland – Österrike klockan 21:00. Matchen spelas på Johan Cruyff Arena i Amsterdam, Holland. Enligt oddsen är Holland favoriter att vinna till 1.50. Går att spela hos Betsson, Nordicbet och Betsafe.

Torsdag 21:a Juni:

Ukraina – Österrike klockan 18:00. Matchen spelas på Arena Nationala i Bucharest, Rumänien. Enligt oddsen är Ukraina favoriter att vinna till 2.6. Går att spela hos Betsson, Nordicbet och Betsafe.

Norra Makedonien – Holland klockan 18:00. Matchen spelas på Johan Cruyff Arena i Amsterdam, Holland. Enligt oddsen är Holland favoriter att vinna till 1.19. Går att spela hos Betsson, Nordicbet och Betsafe.

Intressant spelare att hålla ett öga på från fotbolls-EM Grupp C

I samband med att Hollands kapten Virgil Van Dijk är borta från landslagstruppen så kommer det unga stjärnskottet Matthijs De Ligt få mycket speltid. Han kommer trots sin ringa ålder och brist på speltid i internationella sammanhang spela en nyckelroll i försvaret och för hela laget. Gör Holland bra ifrån sig så krävs det att De Light presterar bra. Om han gör det så är det troligt att han får priset som bästa unga spelare.

Det går att spela Matthijs De Light som bästa unga spelare i fotbolls-EM 2020 till 10.00 hos Betsson.

Grupp C

PosLagPWDLFAGDPts
100000000
100000000
100000000
100000000