Grupp C

Österrike, Ukraina, Nedeländerna och vinnaren från playoff D, representerar grupp C. Det är en jämn och aningen svårtippad grupp där Nederländerna ligger i topp som favorit. Vilket det fjärde landet blir är fortfarande inte klart. 

Lagen i korthet

NEDERLÄNDERNA: Nederländerna tros visa vägen genom EM som en av de starkaste länderna, då de missade både EM 2016 och VM 2018 räknar vi med ett hungrigt lag.

ÖSTERRIKE: Den senaste vinsten Österrike kammade hem i ett mästerskap var 1990, så de är riktigt sugna på revansch. Om laget håller hela vägen kan bara tiden utvisa.

UKRAINA: Ukraina spås vara EM 2020 underdog, de har en stadig defensiv och ett starkt mittfält vilket kan räcka för att de de långt i tävlingen. De tre spelare vi tror på mest är Andriy Yarmolenko, Oleksandr Zinchenko, Roman Yaremchuk.

Spelschema

Söndag 14:e juni – Österrike – Playoff-vinnare D (A) (Matchen spelas i Bukarest, kl 18.00)
Söndag 14:e juni – Nederländerna – Ukraina (Matchen spelas i Amsterdam kl 21.00)

Torsdag 18:e juni – Ukraina – Playoff-vinnare D (A) (Matchen spelas i Bukarest kl 15.00)
Torsdag 18:e juni – Nederländerna – Österrike (Matchen spelas i Amsterdam, kl 21.00)

Måndag 22:a juni – Ukraina – Österrike (Matchen spelas i Bukarest kl 18.00)
Måndag 22:a juni – Playoff-vinnare D (A) (Matchen spelas i Amsterdam kl 18.00)

Söndag 12 juni

Avspark kl. 18. Polen möter Nordirland på arenan Allianz Riviera i soliga Nice. Det är nog en av turneringens tråkigaste matcher – åtminstone för som inte är från Polen eller Nordirland. Lewandowski är den enda sevärda spelaren. Hur många mål kommer Robert att göra mot Nordirland? Vill han slåss om titeln som turneringens bästa målskytt, måste han bara passa på och börja målfesten redan nu.

Vi tippar: Att Polen vinner med fler än ett mål.

Avspark kl. 21. Tyskland möter Ukraina i Lille – staden som ligger nära gränsen till Belgien och därmed väldigt nära Ruhrområdet och de drygt tio miljoner tyskar som bor där. Tyskland hade tur med lottningen då deras andra gruppmatcher också spelas ganska nära gränsen – i Paris och i Saint-Denis. Kommer Tyskland att ha problem med Ukraina och lagets största stjärna Yevhen Konoplyanka från Sevilla? Knappast. Regerande VM-mästarna Tyskland är storfavoriter i denna grupp och bör vinna alla sina matcher.

Vi tippar: Att Tyskland kör över Ukraina i premiären.

Torsdag 16 juni

Avspark kl. 18. Ukraina spelar mot EM-debutanten Nordirland i Lyon. Visste du att Nordirland spelade i VM-slutspelet i Spanien 1982 och lyckades besegra hemmanationen i Valencia? Nu 34 år senare gör de ett nytt försök att skapa rubriker. Vi tror dock på tre förluster för Green and White Army. Den första alltså mot Ukraina.

Avspark kl. 21. Tyskland mot Polen på Stade de France i Saint-Denis. Bayern München-spelarnas duell: Robert Lewandowski mot Thomas Müller. Vem vinner slaget på den gigantiska Stade de France som rymmer över 80 000 åskådare? Tappar Tyskland poäng på gruppnivå, är det idag detta sker.

Vi tippar: Att Tyskland vinner med uddamålet.

Tisdag 21 juni

Avspark kl. 18. Ukraina mot Polen i Marseille och Tyskland mot Nordirland i Parc des Princes i Paris. För Tyskland är lottningen som sagt i det närmaste perfekt. Mellan Stade de France där matchen mot Polen avgörs den 16:e juni och Parc des Princes är det bara en och en halv mils avstånd. Väljer de stanna på hotellet i Saint-Denis och fira sin seger mot Polen i fyra nätter för att sen ta en joggingrunda till Parc des Princes lagom till matchen, är chansen fortfarande stor att de vinner mot Nordirland. För Ukraina och Polen är det däremot en tuff match som väntar. Lewandowski kommer att avgöra här i denna match mellan förra EM:s båda värdnationer.

Laget som slutar tvåa här möter tvåan i Grupp A. Med största sannolikhet blir det Schweiz, Rumänien eller Albanien. Det gör att både Tyskland och Polen har rätt goda chanser att nå långt i turneringen.

Vi tippar: Ukraina och Polen slutar oavgjort. Tyskland vinner sin sista matchen enkelt.

Grupp C

PosLagPWDLFAGDPts
100000000
100000000
100000000
100000000