Grupp B

Grupp B består av Belgien, Ryssland, Danmark och Finland slåss om platserna till åttondelen. Två av våra nordiska grannar deltar i grupp B vilket kommer bli spännande att följa, utöver detta är det Belgien som verkar vara storfavoriten. 

Fotbolls EM 2020 -Group B:

There are no available matches

Lagen i korthet – Grupp B fotbolls EM 2021

BELGIEN: Belgien är en rutinerad trupp som håller världsklass i offensiven, de är dessutom riktigt revanschsugna efter förlusten mot Frankrike i semifinalen i VM 2018.

DANMARK: Danmark lyckades kvala in i sista minut efter en avgörande match mot Irland, om de tar sig långt inom gruppspelet återstår att se men de har både talang och erfarenhet.

RYSSLAND: Med två matcher på hemmaplan i St Petersburg har Ryssland lite extra stöd, de lägger även stor vikt vid anfallaren och lagkaptenen Artem Dzyuba.

FINLAND: Välkommen till EM Finland! Det är första gången detta nordiska land tar sig till ett mästerskap i fotboll. Om de är redo för vad som komma skall återstår att se, men de har ett stabilt lag med spelare som är väl bekanta med varandra.

Spelschema

Lördag 12:e juni – Danmark – Finland (Matchen spelas i Köpenhamn, kl 18.00)
Lördag 12:e juni – Belgien – Ryssland (Matchen spelas i St Petersburg kl 21.00)

Onsdag 16:e juni – Finland – Ryssland (Matchen spelas i St Petersburg kl 15.00)
Torsdag 17:e juni – Danmark – Belgien (Matchen spelas i Köpenhamn, kl 18.00)

Måndag 21:a juni – Ryssland – Danmark (Matchen spelas i Köpenhamn kl 21.00)
Måndag 21:a juni – Schweiz – Turkiet (Matchen spelas i St Petersburg kl 21.00)

Betsafe betting grupp B Fotbolls Em Emguide.se

Fotbolls-EM Grupp B innehåller två av våra grannländer, och världens bästa lag (enligt FIFA/Coca-Cola World ranking). En nation som för första gången tagit sig till ett internationellt mästerskap.

Gruppen ser på förhand ut att redan vara avgjord, i alla fall, när vi tittar på vem som kommer att knipa förstaplatsen. Andra och tredjeplatsen är mer öppen men även där förväntar vi oss att slutplaceringarna kommer att följa vår analys.

Första omgången i EM Grupp B spelas den 13:e Juni där vi får se alla lagen: Danmark, Finland, Belgien och Ryssland. Alla Grupp B matcher kommer spelas i Köpenhamn och St Petersburg.

Belgien EM Grupp B favoriter

Belgien har en FIFA ranking på 1. Deras bästa EM placering var när de lyckades ta sig till EM-slutspel 1980 och i sista gruppspelsmatchen lyckades hålla vinnarna Italien till 0-0 i sista gruppspelsmatchen.

Belgien är glödheta. De har endast förlorat två utav tjugosju matcher sedan de kom 3:a i VM 2018. Under EM-kvalet var de obesegrade och gjorde hela 40 mål i processen.

På pappret har Belgien den starkaste startelvan i hela världen. Thibaut Courtois i målet, ett starkt försvar, i mittfältet återfinns världens bästa spelfördelare Kevin De Bruyne. Framåt i offensiven har de Romelu Lukaku och Dries Mertens. Förutom dessa herrar har de topptalanger i Youri Tielemans, Jason Denayer och Alexis Saelemaekers. Det återstår att se hur anfallaren Eden Hazard presterar, som haft en relativt dålig säsong hos Real Madrid och dragits med en del skador.

Håller Belgiens gyllene generation i formen de haft sedan VM 2018 så kommer de ta sig långt i VM. Fotbolls-EM 2020 är Belgiens bästa chans att vinna en stor titel. Enligt oss skulle Belgien lika gärna kunna vara favoriter till att vinna hela EM så det kommer inte som någon överaskning att de enligt oddsen är storfavoriter till att vinna EM Grupp B.

Danmark EM Grupp B andrahandsfavoriter

Danmark har en FIFA ranking på 10. Deras bästa EM-placering var när de slog storfavoriterna Tyskland i finalen och vann fotbolls-EM 1992.

Vi räknar med att Danmark gör bra ifrån sig under EM då de lyckas kvalificera sig till EM från en av de tuffare grupperna utan förlust. I nations league gjorde bra ifrån sig när de mötte både England och Belgien. Den nye förbundskaptenen Kasper Hjulmand har fått bra ordning på Danmarks maskineri och infört en modernare spelstil som gjort att Danmark gjort hela 14 mål i tre stycken VM-kvalmatcher på senaste.

Schweiz har en FIFA ranking på 13 och deras bästa EM-placering var när de tog sig från gruppspelet i fotbolls-EM 2016. Den gången torskade de på straffar mot Polen efter 1-1 i fulltid. I år tror vi att de kommer återupprepa bedriften med att ta sig till EM-slutspel.

Att Danmark spelare bättre framåt bådar gott inför fotbolls-EM 2020 då deras största styrka är ett starkt försvar. Kasper Schmichael vaktar nätet med starka defensiva spelare framför sig, primärt Simon Kjaer och Andreas Christensen i försvaret och mittfältsankaret Pierre Emile Hojbjerg. Christian Eriksen står för kreativiteten framåt från mittfältet med Martin Braithwaite och Yussuf Poulsen på sidorna. Trots hög produktivitet framåt på sistone så är anfallsfrågan det stora frågetecknet inför EM. Vilken spelare som får mest förtroende återstår att se, troligtvis anfallaren Jonas Wind.

Med en roligare spelstil så ser vi framemot att följa Danmarks resa i EM Grupp B. De kommer få det svårt mot Belgien men vi räknar iskallt med att de tar den andra direktplatsen till slutspelet.

Ryssland EM Grupp B tredjehandsfavoriter

Ryssland har en FIFA ranking på 38. Deras bästa EM-placering beror lite på hur man ser på historien. Sovjet Unionen lyckades nämligen vinna det första EM i historien, året 1960. Som Ryssland har de inte lyckats återupprepa bedriften. Deras höjdpunkt för EM måste vara när de lyckas vinna över Holland med 3-1 i kvartsfinalen av fotbolls-EM 2008.

Ryssland har gjort bra ifrån sig ända sedan deras kvartsfinal framträdande i VM 2018. De vann åtta stycken kvalmatcher inför EM men har förlorat två av sina senaste möten mot Belgien. 1-3 och 1-4 under EM-kvalet. För nuvarande ligger de tvåa i sin VM-kval grupp efter en dålig insats och förlust mot Slovakien.

Ryssland presterar generellt väldigt bra mot sämre motstånd där anfallen Artem Dzyuba inte kan hålla sig ifrån att göra mål. När de möter tuffare motstånd så ser det inte alls lika bra ut. Både Belgien och Danmark är tufft motstånd i EM Grupp B. Största svagheten är deras försvar samt att de ej lyckats hitta en värdig ersättare i målet efter att Igor Akinfeev lagt handskarna på hyllan.

Vi räknar med att både Belgien och Danmark kommer lyckas exploatera Rysslands försvar under fotbolls-EM 2020. Tyvärr så tror vi ej att Dzyuba kommer ha samma framgång mot dessa tuffa försvar som haft mot vekare motstånd.

Finlands chanser i EM Grupp B

Finland har en FIFA ranking på 54. Deras bästa EM-placering är deras nuvarande resa och att de för första gången i historien tagit sig till fotbolls-EM. Vilket är en vinst i sig själv.

Finnarna kommer spela utan någon större press. De vann sex stycken EM-kvalmatcher för att kvalificera sig till EM bakom Italien. De var även nära på att knipa en plats i Nations League A. I VM-kvalet har de öppnat OK med två stycken kryssmatcher.

Finland har ett starkt försvar och en bra målvakt i Lukas Hradecky. På mittfältet återfinns Tim Sparv och Glen Kamara och utgör ett stabilt mittfältslås. Framåt litar de på att Teemu Pukki producerar lika bra som han gjort för klubben Norwich under den gångna säsongen där han gjorde 26 mål på 42 matcher.

Problemet med Finland är att de saknar djup och erfarenhet. Deras bästa spelare är målvakten Hradecky som kommer ha händerna fulla i matcherna i EM Grupp B. Bara ett fåtal spelare har bra erfarenhet från klubbar i Europa och ännu färre har erfarenhet ifrån någon utav Europas toppligor.

Finnarna kommer som sagt spela utan press och deras försvar kommer definitivt göra det svårt för de andra lagen i Grupp B att göra mål. Deras bästa chans är att vinna mot Ryssland, något som även det kommer vara svårt. Finland får helt enkelt vara nöjda med att de tagit sig till fotbolls-EM för första gången.

Spelschema Grupp B fotbolls-EM 2020

Fotbollsmatcher från EM Grupp B sänds på TV4, CMORE och SVT/SVTPlay. Spelschemat ser ut som följande:

Lördag 13:e Juni:

Danmark – Finland klockan 18:00. Matchen spelas på Parken Stadion i Köpenhamn, Danmark. Enligt oddsen är Danmark favoriter att vinna till 1.49. Går att spela hos Betsson, Nordicbet och Betsafe.

Belgien – Ryssland 21:00. Matchen spelas på Krestovsky Stadion i St Petersburg, Ryssland. Enligt oddsen är Belgien favoriter att vinna till 1.65. Går att spela hos Betsson, Nordicbet och Betsafe.

Onsdag 16:e Juni:

Finland – Ryssland klockan 15:00. Matchen spelas på Krestovsky Stadion i St Petersburg, Ryssland. Enligt oddsen är Ryssland favoriter att vinna till 1.63. Går att spela hos Betsson, Nordicbet och Betsafe.

Torsdag 17:e Juni:

Danmark – Belgien klockan 18:00. Matchen spelas på Parken Stadion i Köpenhamn, Danmark. Enligt oddsen är Belgien favoriter att vinna till 1.95. Går att spela hos Betsson, Nordicbet och Betsafe.

Måndag 21:a Juni:

Ryssland – Danmark klockan 21:00. Matchen spelas på Parken Stadion i Köpenhamn, Danmark. Enligt oddsen är Danmark favoriter att vinna till 1.99. Går att spela hos Betsson, Nordicbet och Betsafe.

Finland – Belgien klockan 21:00. Matchen spelas på Krestovsky Stadion i St Petersburg, Ryssland. Enligt oddsen är Belgien favoriter att vinna till 1.25. Går att spela hos Betsson, Nordicbet och Betsafe.

Betta på grupp b hos betsson

Intressant spelare att hålla ett öga på från fotbolls-EM Grupp B

Belgien har den bästa startelvan i hela fotbolls-EM 2020 och i deras mittfält återfinns världens bästa mittfältare; Kevin De Bruyne. De Bruyne är en allsidig spelare som går sig bra på alla delar av planen. Belgien förutspås nå långt under detta EM och om dessa förväntningar bemöts så kommer Kevin De Bruyne vara en nyckelspelare under hela EM.

Det går att spela Kevin De Bruyne som bästa spelare under Fotbolls-EM 2020 till 9.0 i odds hos Betsson.

Grupp B

PosLagPWDLFAGDPts
100000000
100000000
100000000
100000000