Grupp A

Grupp A består av Turkiet, Wales, Italien och Schweiz. Gruppen är enligt de flesta en av de svagaste. Italien anses vara en klar favorit i gruppen men även Schweiz och Turkiet har oddsen på sin sida.

Lagen i korthet

ITALIEN: Det italienska laget, ledda av tränare Roberto Mancini, har på senare år omvandlats till ett rapps, bolltryggt och anfallsrikt lag som är hungriga efter vinst. Den senaste EM-vinsten var dock 2006.

SCHWEIZ: Det schweziska laget har haft lite upp- och nedgångar men lyckas för det mesta få till det i slutändan. I EM-kvalen har de hittills lyckats bra och mycket tack vare de tre sjärnspelarena Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka och Yann Sommer.

TURKIET: Turkiet började i ett kaosartat läge men har på senare tid lyckats samla ihop sig tillräckligt för att gå in i gruppseplen med självförtroende, med en stabil defensiv kan de göra skillnad.

WALES: Wales knaep den sista platsen i EM-kvalet och här finns en hel del talang, särskilt på offensiven. Vi väntar med spänning på att se hur Wales utvecklas i gruppspelen.

Spelschema

Fredag 12:e juni – Turkiet – Italien (Matchen spelas i Rom, kl 21.00)
Lördag 13:e juni – Wales – Schweiz (Matchen spelas i Baku kl 15.00)

Onsdag 17:e juni – Turkiet – Wales (Matchen spelas i Baku kl 18.00)
Onsdag 17:e juni – Italien – Schweiz (Matchen spelas i Rom, kl 21.00)

Söndag 21:a juni – Italien – Wales (Matchen spelas i Rom kl 18.00)
Söndag 21:a juni – Schweiz – Turkiet (Matchen spelas i Baku kl 18.00)

Fredag 12:e juni

Avspark klockan 21: Premiärmatchen i EM 2020 spelas mellan Turkiet och Italien i Rom. En svårtippad match med ett Turkiet som aldrig ska underskattas. Öppningsmatchen är alltid speciell med mycket nerver från båda lagen. Dock tror vi att Italien kommer dra det längsta strået och vinna med uddamålet. Italien har vunnit både EM och VM genom åren och får ses som en favorit. De lär säkerligen vara hungriga efter att ha missat VM 2018. Räkna med en tät och spännande öppningsmatch.

Vi tippar: Vi tror på en tät match där Italien vinner med uddamålet.

Lördag 13 juni

Avspark klockan 15: Efterföljande dag gör gruppens två andra lag Schweiz och Wales sin premiärmatch i Baku. Detta är två lag som verkligen kan överraska. Wales chockade en hel fotbollsvärld när de tog sig hela vägen till semifinal. Frågan är om de kan återupprepa bedriften med den gamla storstjärnan Ryan Giggs vid rodret. I deras första match är det alltså Schweiz som står för motståndet. De kommer med ett sammansvetsat lag som definitivt kan överraska.

Vi tippar: Vi tror på en väldigt jämn match där Schweiz till slut står som segrare

Onsdag 17 juni

Avspark klockan 18: I gruppens andra omgång ställs Turkiet och Wales mot varandra i Baku. Två lag som beroende på resultat kan vara piskade att vinna. De har mött varandra sju gånger tidigare i stora mästerskap varav tre av dessa matcher slutat i seger för Wales. Vi tror att Wales kommer vara det starkare laget även denna gång och ta hem segern.

Vi tippar: Wales vinner

Avspark klockan 21: Stornationen Italien möter Schweiz i Rom. Italien har alltså fördel av hemmapublik vilket kan visa sig vara avgörande. Lagen har möts över 50 gånger i olika sammanhang och det är en klar fördel till Italien gällande antalet vinster. Vi tror även den här gången att Italien är det starkaste laget och går segrande ur kampen.

Vi tippar: Italien vinner

Söndag 21 juni

Avspark klockan 18: Italien ställs mot Wales i sista matchen. Beroende på tidigare matcher kan denna match vara helt betydelselös eller handla om överlevnad i turneringen. Vi tror att Italien redan kommer vara klara för slutspel och vila flera spelare. Wales vinner därför.

Vi tippar: Wales vinner

Avspark klockan 18: Schweiz och Turkiet möter varandra i gruppens sista och avgörande match. Detta är en match som styrs mycket av föregående resultat. Denna match kan därför sluta oavgjort.

Vi tippar: Oavgjort

Grupp A

PosLagPWDLFAGDPts
100000000
100000000
100000000
100000000