Tyskland

Tyskland i fokus

UEFA-ranking: 4
FIFA-ranking: 12
Bästa resultat EM: 3 titlar – i Belgien 1972, i Italien 1980 och i England 1996.
Senast i EM och VM: Förlust mot Italien i EM-semifinalen i Warszawa efter två mål av Mario Balotelli. VM-Guld två år senare efter Mario Götzes mål i förlängningen i finalen mot Argentina.
Kvalificerad:   Vann Grupp D före Polen, Irland och Skottland.
Tränare: Joachim Löw
Nyckelspelare:                              Thomas Müller, Manuel Neuer,Mats Hummels
I mål: Manuel Neuer är världens bästa målvakt. Tyskland har inga problem med ersättare om de skulle behövas inklusive Bernd Leno och Kevin Trapp
Försvaret: Mats Hummels – Försvarare (Borussia Dortmund), Lukas Klostermann – Försvarare (Leipzig),Robin Koch – Försvarare (Leeds),Niklas Sule – Försvarare (Bayern Munchen)
Mittfältet: Toni Kroos – Mittfältare (Real Madrid),Emre Can –  (Borussia Dortmund),Joshua Kimmich –  (Bayern Munchen),Thomas Muller –  (Bayern Munchen)
Anfall: Timo Werner – (Chelsea),Kevin Volland – (Monaco)
Uppladdning: 26:e mars möter Tyskland England hemma i Berlin. Tre dagar senare är det dags för Italien i München.

Tyskland Fotbolls-EM 2020

Vi har redan skrivit en del om Tysklands landslag och deras chanser i fotbolls-EM 2020 i vår genomgång av Grupp F. På den här sidan tittar vi närmare på det Tyska landslaget och allt du behöver veta inför EM. Från deras trupp, till bäste spelare, kort summering av gruppen och vart matcherna i Grupp F spelas. Samt intressant historik kring Tysklands tidigare insatser i EM-sammanhang. Vi har också inkluderat flertalet Tyskland speltips och vart du hittar de bästa oddsen på Tyskland i fotbolls-EM.

Kan Löw se till att fiaskot inte upprepar sig?

Reaktionerna från det Tyska folket och pressen dröjde inte länge efter fiaskot i fotbolls-VM 2018 då Tyskland slutade på en sistaplats i en relativt enkel grupp där Sverige ingick. Som en snabb reaktion meddelade förbundskaptenen Joachim Löw att spelarna Mats Hummels, Thomas Muller och Jerome Boateng att deras tid med landslaget var över. Det var mycket drama och tumult. Under den här tiden, i relation till VM, avgick Reinhard Grindel, ordförande för Tysklands fotbollsförbund. Flammorna kring Löw och Tysklands landslag tändes återigen när Tyskland förlorade med 6-0 mot Spanien i höstas. Det sämsta resultatet sedan 1931. Men optimismen hos Tyskland finns sjävklart där. Pressen är också hög. Inför fotbolls-EM 2020 ser vi ett nytt och yngre Tyskland med en mix av veteraner. Både Muller och Hummels återfinns återigen i Tysklands landslag.

När kommer EM oddsen på Löw?

Vi har hittills inte sett några roliga odds om Joachim Löw kommer peta sig i nästan eller klia sig någonstans. Kanske är chanserna så höga och oddsen så låga att det inte går att spela på? Hur som helst har den legendariska förbundskaptenen återigen gjort ett bra jobb med att pussla ihop ett starkt Tyskt landslag som till stor del består utav spelare från Bayern Munchen.

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

Tyskland fotbolls-EM 2020 landslagstrupp

  • Manuel Neuer – Målvakt (Bayern Munchen)
  • Bernd Leno – Målvakt (Arsenal)
  • Kevin Trapp – Målvakt (Frankfurt)
  • Matthias Ginter – Försvarare (Borussia Monchengladbach)
  • Antonio Rudiger – Försvarare (Chelsea)
  • Robin Gosens – Försvarare (Atalanta)
  • Christian Gunter – Försvarare (Freiburg)
  • Marcel Halstenberg – Försvarare (Leipzig)
  • Mats Hummels – Försvarare (Borussia Dortmund)
  • Lukas Klostermann – Försvarare (Leipzig)
  • Robin Koch – Försvarare (Leeds)
  • Niklas Sule – Försvarare (Bayern Munchen)
  • Ilkay Gundogan – Mittfältare (Manchester City)
  • Toni Kroos – Mittfältare (Real Madrid)
  • Emre Can – Mittfältare (Borussia Dortmund)
  • Joshua Kimmich – Mittfältare (Bayern Munchen)
  • Thomas Muller – Mittfältare (Bayern Munchen)
  • Jamal Musiala – Mittfältare (Bayern Munchen)
  • Serge Gnabry – Mittfältare (Bayern Munchen)
  • Leon Goretzka – Mittfältare (Bayern Munchen)
  • Kai Havertz – Mittfältare (Chelsea)
  • Jonas Hofmann – Mittfältare (Borussia Monchengladbach)
  • Leroy Sane – Mittfältare (Bayern Munchen)
  • Florian Neuhaus – Mittfältare (Borussia Monchengladbach)
  • Timo Werner – Anfallare (Chelsea)
  • Kevin Volland – Anfallare (Monaco)

Tysklands bästa spelare i fotbolls-EM 2020

Det är svårt att säga vilken spelare som är Tysklands bästa. Både Manuel Neuer och Joshua Kimmich är bra kandidater till att utnämnas som Tysklands bästa spelare i fotbolls-EM 2020. Neuer kommer definitivt göra sitt bästa i målet, med sina 35 år är det här hans sista stora internationella mästerskap. Under den gångna säsongen höll han nollan 24 gånger för Bayern Munchen i Tyska Bundesliga.

Dock tror vi att Joshua Kimmich kommer vara den viktigaste spelaren i Tysklands fotbolls-EM 2020 landslag. Han har på senare helt gått till att spela på mittfältet. Tidigare har han alternerat mellan högerbacken och mittfältet. På det centrala mittfältet passar han bäst. Han är viktig både framåt och bakåt. Han har mycket erfarenhet både i internationella sammanhang och från att ha räddat Bayern Munchen flertalet gånger medan de radat upp titlar under tidigare säsonger.

Det går att spela Joshua Kimmich flest assist i fotbolls-EM till 37.0 i odds hos Betsson.

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

Vilka lag spelar i Tysklands grupp F och vart spelas matcherna

För en bra överblick av Tysklands Grupp F så vore det bäst om du läser vår ingående EM-guide för Grupp F. Gruppen innehållet förutom Tyskland även Frankrike, Portugal och Ungern.

Tyskland kommer ha en fördel av att spela på hemmaplan i alla sina tre gruppspelsmatcher. Alla matcher kommer att spela i Allianz Arena i Munchen. Detta är hemmaplanen för Bayern Munchen. Som vi redan nämnt så ingår det åtta stycken Bayern Munchen spelare i Tysklands landslag.

Sex stycken matcher från fotbolls-VM 2006 spelades i Allianz Arena, samt Champions League finalen 2012.

Tysklands chanser att gå vidare till EM-slutspel från dödens grupp

Gissningsvis var Joachim Löw lättad över att fotbolls-EM 2020 skjöts upp ett helt år. Innan det blev uppskjutet var Tyskland oroliga att en återupprepning av fotbolls-VM 2018 skulle inträffa. Risken finns då Tyskland befinner sig i den så kallade dödens grupp. Både världsmästarna Frankrike och forna Europamästarna Portugal. Det till trots har Tyskland goda chanser att gå vidare. På pappret har Tyskland ett bra lag och på förhand är förväntningarna att de tar en av direktplatserna till EM-slutspelet.

Tyskland har 2.50 i odds till att vinna Grupp F hos Betsson. Jämfört med 2.30 för Frankrike och 4.50 för Portugal

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

Chansen att kvalificera sig till slutspelet genom att sluta som en av de fyra bästa treorna finns också. Det fjärde laget är nämligen Ungern som kommer agera slagpåse åt de andra lagen i dödens grupp. Målskillnad kan komma att avgöra vilka treor som går vidare. Vi räknar med att alla lagen, inklusive Tyskland kommer att göra sitt bästa för att berika sitt målprotokoll mot Ungern. Stackars Ungern.

Tidigare resultat för Tyskland i fotbolls-EM

Tyskland har många bra EM-resultat i ryggsäcken. De har deltagit hela 16 gånger, EM 2020 inräknat. De har vunnit tre gånger, 1972, 1980 och 1996. De slutade två 1976 och 1992. Trea två gånger och fyra en gång. De har misslyckats ta sig till EM-slutspel vid tre tillfällen.

Det bästa minnet av Tyskland i fotbolls-EM må vara när de vann på Wembley 1996. Det var också den första och enda gången de vann igenkända som Tyskland och inte som Västtyskland.

Summering Tyskland fotbolls-EM 2020

Die Mannschaft har som vanligt hög press på sig att prestera. Truppen är väldigt intressant med en bra mix av veteraner och nya, unga stjärnspelare. Det här är samtidigt Joachim Löws sista mästerskap som Tysklands förbundskapten. Många har ropen varit att han ska avgå sedan fiaskot 2018 och fiaskot i höstas mot Spanien i Nations League. Om Tyskland misslyckas vet alla vem de ska skylla på. Antagligen lär Löw inte bra sig värst mycket. Han stod på sig bra efter 2018 och insisterade på att hans taktik och ledarskap var korrekt. Vilket inkluderar en tremanna backlinje trots att de släppt in mycket mål. Tyskland är paradoxalt. Förutsättningarna finns, samtidigt säger experterna att det är deras sämsta chans genom tiderna att utmana om EM-pokalen. Och rädslan finns självklart att fotbolls-VM 2018 kommer att återupprepas om ett par veckor då fotbolls-EM 2020 spelas. Vi är försiktigt optimistiska. När Tyskland spelar bra är de bland dem roligaste lagen att titta på. Och samtidigt ett av de lagen som kan vinna.

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE