Schweiz

kvartsfinal Schweiz-spanien fotbolls EM 2020

Schweiz-pic

UEFA-ranking: 10
FIFA-ranking: 12
Bästa resultat EM: Tre gånger har Schweiz nått EM-slutspelet, men aldrig lyckats ta sig vidare till utslagsspel. Den enda matchen Schweiz har vunnit i EM är mot Portugal hemma i på St. Jakob-Park i Basel den 15:e juni 2008. Matchen slutade med 2 -0 efter mål av Yakin.
Senast i EM och VM: Missat slutspelsplatsen i EM 2012 efter förlust mot Wales i sin nästsista match i gruppen. I VM 2014 förlorade schweizarna i åttondelsfinalen mot Argentina.
Kvalificerad:   Via andra platsen i gruppen som England vann
Tränare: Vladimir Petković
Nyckelspelare: Xherdan Shaqiri
I mål: Yann Sommer från Borussia Mönchengladbach
Försvaret: Ricardo Rodriguez – (Torino) ,Manuel Akanji -(Borussia Dortmund) ,Nico Elvedi –  (Borussia Monchengladbach),Silvan Widmer –  (Basel) ,Loris Benito – (Bordeaux)
Mittfältet: Jordan Lotomba – (Nice),Granit Xhaka -(Arsenal),Xherdan Shaqiri -(Liverpool),Denis Zakaria – (Borussia Monchengladbach),Remo Freuler – (Atalanta)
Anfall: Haris Seferovic -(Benfica),Admir Mehmedi –  (Wolfsburg) ,Breel Embolo –  (Borussia Monchengladbach),Mrio Gavranovic – (Dinamo Zagreb),Ruben Vargar – (Augsburg)
Uppladdning: Schweiz spelar borta mot Irland den 25 mars och mot Bosnien och Herzegovina hemma den 29 mars samt hemma mot Belgien den 28 maj.

Schweiz Fotbolls-EM 2020

Vi har redan skrivit en del om Schweiz och deras chanser i fotbolls-EM 2020 i vår genomgång av Grupp A. På den här sidan tittar vi närmare på Schweiz landslag och allt du behöver veta inför EM. Från deras trupp, till bäste spelare, kort summering av gruppen och vart matcherna i Grupp A spelas. Samt intressant historik kring Schweiz tidigare insatser i EM-sammanhang. Vi har också inkluderat flertalet Schweiz speltips och vart du hittar de bästa oddsen på Schweiz i fotbolls-EM.

Schweiz har presterat bedrövligt i fotbolls-EM under årens gång. Mellan 1964 och 1992 lyckades de aldrig kvalificera sig och deras framträdanden de senaste 20 åren har varit kantade av besvikelse. Det här blir Schweiz landslag femte försök. De har en tuff grupp och samtidigt goda chanser att ta sig levande ur Grupp A.

Ryggraden av Schweiz landslag i fotbolls-EM 2020 utgörs av Arsenals Granit Xhaka, Liverpools Xherdan Shaqiri och Newcastles Fabian Schar. Förutom dessa tre stjärnspelare, har Schweiz förbundskapt Vladimir Petkovic många bra spelare att välja på.

Schweiz landslagstrupp

  • Yann Sommer – Målvakt (Borussia Monchengladbach)
  • Yvon Mvogo – Målvakt (PSV Eindhoven)
  • Jonas Omlin – Målvakt (Montpellier)
  • Gregor Kobel – Målvakt (Stuttgart)
  • Ricardo Rodriguez – Försvarare (Torino)
  • Manuel Akanji – Försvarare (Borussia Dortmund)
  • Nico Elvedi – Försvarare (Borussia Monchengladbach)
  • Silvan Widmer – Försvarare (Basel)
  • Loris Benito – Försvarare (Bordeaux)
  • Kevin Mbabu – Försvarare (Wolfsburg)
  • Eray Comert – Försvarare (Basel)
  • Becir Omeragic – Försvarare (Zurich)
  • Fabian Schar – Försvarare (Newcastle United)
  • Jordan Lotomba – Försvarare (Nice)
  • Granit Xhaka – Mittfältare (Arsenal)
  • Xherdan Shaqiri – Mittfältare (Liverpool)
  • Denis Zakaria – Mittfältare (Borussia Monchengladbach)
  • Remo Freuler – Mittfältare (Atalanta)
  • Edimilson Fernandes – Mittfältare (Mainz)
  • Djibril Sow – Mittfältare (Eintracht Frankfurt)
  • Christian Fassnacht – Mittfältare (Young Boys)
  • Dan Ndoye – Mittfältare (Nice)
  • Andi Zeqiri – Mittfältare (Brighton)
  • Haris Seferovic – Anfallare (Benfica)
  • Admir Mehmedi – Anfallare (Wolfsburg)
  • Breel Embolo – Anfallare (Borussia Monchengladbach)
  • Mrio Gavranovic – Anfallare (Dinamo Zagreb)
  • Ruben Vargar – Anfallare (Augsburg)

Schweiz bästa spelare i fotbolls-EM 2020

Det är hugget och stucket mellan Granit Xhaka och Xherdan Shaqiri när det kommer till vem som är Schweiz bästa spelare. I ett sånt här mästerskap så kan erfarenhet ofta vara en avgörande faktor. Därav faller vårt val för vem som är Schweiz bästa spelare på Granit Xhaka. I egenskap av att vara kapten och ha erfarenhet så kommer han vara otroligt viktig för Schweiz under deras EM-kampanj.

Andra viktiga spelare inkluderar Atlantas Remo Freuler, Borussia Monchengladbachs Breel Embolo och Dortmunds Manuel Akanji.

Det finns inte många spelmarknader att spela när det kommer till spelare från Schweiz landslag i fotbolls-EM 2020. Närmast till hands är Breel Embolo att få flesta assist till 160 gånger pengarna hos Betsson.

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

Vilka lag spelar i Schweiz grupp A och vart spelas matcherna

För en bra överblick av Schweiz Grupp A så vore det bäst om du läser vår ingående EM-guide för Grupp A. Gruppen innehållet förutom Schweiz även Italien, Turkiet och Wales.

Gruppspelsmatcherna för Grupp A spelas på Stadio Olimpico i Rom, Italien och Olympic Stadium i Baku, Azerbajdzjan. Tillsammans med Parken Stadion, Hampden Park och Johan Cruyff Arena så utgör Stadio Olimpico de fyra arenor som är byggda under 1900-talet. På Stadio Olimpicos gräsmatta har flertalet historiska sammandrabbningar utspelats. Europa League och Champions League finaler 1977, 1984, 1996 och 2009. Fotbolls-VM finalen 1990 och fotbolls-EM finalen 1980. Olympic Stadium i Baku byggdes för sex år sedan och 2019 spelades Europa League finalen mellan Chelsea och Arsenal där.

Hur ser chanserma att gå vidare till EM-slutspelet?

Schweiz har som vi redan nämnt, goda chanser att ta sig vidare till slutspel. I sina senaste två mästerskap, fotbolls-EM 2016 och fotbolls-VM 2018 tog de sig vidare ur sina grupper båda gångerna. Slutspelsframgångarna för Schweiz har alltid uteblivit. Italien är favoriter att vinna gruppen och är helt klart det tuffaste motståndet för Schweiz under gruppspelet. Turkiet och Wales kommer heller inte vara enkla att spela mot. Allra helst Turkiet har nästan lika bra chanser till att placera sig före Schweiz i gruppen. Om Schweiz fortsätter spela som de gjort sen November är deras chanser goda. Innan deras W.O. vinst mot Ukraina förra året hade Schweiz sju raka förluster. Sedan dess har de som sagt hämtat upp sig och under VM-kvalet har de två vinster på två matcher.

Våra förväntningar är att Schweiz kniper den andra direktplatsen till EM-slutspelet efter Italien. Oddsen att spela Schweiz att ta sig vidare från Grupp A är inte särskilt attraktiva. Ett bättre spel om du tror på Schweiz chanser i fotbolls-EM 2020 är att spela att både Schweiz och Italien tar sig levande ur Grupp A till 2.70 i odds hos Betsson.

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

Tidigare resultat för Schweiz i fotbolls-EM

Schweiz har som sagt endast spelat i fyra stycken EM-turneringar. Det här blir den femte. Första gången Schweiz deltog i fotbolls-EM var 1996 då de åkte ut ur sin grupp efter att inte ha vunnit en enda match. Samma scenario utspelades igen under fotbolls-EM 2004. I fotbolls-EM 2008 lyckades de äntligen vinna en match i EM, det till trots åkte de återigen ut under gruppspelet.

Deras bästa EM-resultat var 2016 då de lyckades ta sig till åttondelsfinal. Där de överraskande förlorade på straffar mot Polen.

Summering Schweiz fotbolls-EM 2020

Förutsättningar att återupprepa sin prestation från 2016 finns, men frågan är om årets insats är något som kommer förbättra deras historik i fotbolls-EM. Chanserna att vinna gruppen är låga. Medan en andraplats ligger mycket närmre till hands. Alla matcher för Schweiz kommer att vara tuffa. Som tur är har de en stark trupp med ett par riktigt vassa spelare. Det återstår att se om Schweiz för första gången kan ta sig vidare från första etappen av ett slutspel i stora internationella mästerskap.
På förhand ser det ut som att Italien kommer vinna Grupp A med Schweiz på andraplatsen. Oddsen för detta är 3.60 hos Betsson. Där du kan spela att Italien slutar etta och Schweiz tvåa i Grupp A i fotbolls-EM 2020.

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

kvartsfinal Schweiz-spanien fotbolls EM 2020