Portugal

Portugal i fokus

UEFA-ranking: 4
FIFA-ranking: 7
Bästa resultat EM: Finalen hemma  i EM-2004 som Grekland vann efter ett mål av Charisteas
Senast i EM och VM: Nått semi i EM 2012 (förlust mot Spanien efter Bruno Alves straffmiss). Trea i Grupp G i VM-2014.
Kvalificerad:   Vunnit Grupp I före Albanien och Danmark
Tränare: Fernando Santos
Nyckelspelare:                              Cristiano Ronaldo
I mål: Rui Patrício från Sporting. Eduardo från Dinamo Zagreb och Beto från Sevilla utmanar.
Försvaret: Erfarna Fábio Coentrão och Ricardo Carvalho från Monaco, Bruno Alves från Fenerbahçe samt Pepe från Real Madrid och Fonte från Southhampton.
Mittfältet: En del äldre spelare som Danny från Zenit Sankt Petersburg, Varela från Porto, Veloso från Dynamo Kiev, Moutinho från Monaco och Quaresma från Beşiktaş samt en del unga spelare som André Gomes från Valencia.
Anfall: Oklart vem som bildar anfallsparet med Cristiano Ronaldo.
Uppladdning: Portugal  spelar hemma mot Bulgarien den 25 mars, borta mot Belgium den 29 mars samt hemma mot Norge den 29 maj.

Portugal Fotbolls-EM 2020

Vi har redan skrivit en del om Portugals landslag och deras chanser i fotbolls-EM 2020 i vår genomgång av Grupp F. På den här sidan tittar vi närmare på det Portugisiska landslaget och allt du behöver veta inför EM. Från deras trupp, till bäste spelare, kort summering av gruppen och vart matcherna i Grupp F spelas. Samt intressant historik kring Portugals tidigare insatser i EM-sammanhang. Vi har också inkluderat flertalet Portugal speltips och vart du hittar de bästa oddsen på Portugal i fotbolls-EM.

Regerande Europamästarna hämnde i dödens grupp

De regerande Europamästarna Portugal spelare i dödens grupp. Portugal med Cristiano Ronaldo i spetsen kommer få det svårt att återupprepa sin bedrift från 2016. Det var också Portugals enda titel i stora internationella sammanhang. Generellt sett gör Portugal alltid bra ifrån sig under fotbolls-EM. Sedan EM ändrade sin struktur 1996 har Portugal tagit sig till kvartsfinal eller längre varje år. Inklusive tre stycken semifinaler och två finaler. Portugal vann även UEFA Nations League 2019.

Nio stycken spelare från Portugals fotbolls-EM 2020 landslag återfinns till vardags i Engelska Premier League. Samt flertalet spelare från andra internationella klubbar, inklusive Cristiano Ronaldo. Endast sju spelare kommer från den inhemska ligan. Truppen ser på förhand mycket bra ut. Bättre än laget som vann fotbolls-EM 2016. Förbundskaptenen Fernando Santos har gjort ett bra jobb.

Portugal fotbolls-EM 2020 landslagstrupp

  • Anthony Lopes – Målvakt (Lyon)
  • Rui Particio – Målvakt (Wolverhampton)
  • Rui Silva – Målvakt (Granada)
  • Joao Cancelo – Försvarare (Manchester City)
  • Nelson Semede – Försvarare (Wolverhampton)
  • Jose Fonte – Försvarare (Lille)
  • “Pepe” – Försvarare (Porto)
  • Ruben Dias – Försvarare (Manchester City)
  • Nuno Mendes – Försvarare (Sporting CP)
  • Raphael Gurreiro – Försvarare (Borussia Dortmund)
  • Danilo Pereira – Mittfältare (PSG)
  • Joao Palhinha – Mittfältare (Sporting CP)
  • Ruben Neves – Mittfältare (Wolverhampton)
  • Bruno Fernandes – Mittfältare (Manchester United)
  • Joao Moutinho – Mittfältare (Wolverhampton)
  • Renato Sanches – Mittfältare (Lille)
  • Sergio Oliveira – Mittfältare (Porto)
  • William Carvalho – Mittfältare (Real Madrid)
  • Perdo Goncalves – Anfallare (Sporting CP)
  • Andre Silva – Anfallare (Eintracht Frankfurt)
  • Bernardo Silva – Anfallare (Manchester City)
  • Cristiano Ronaldo – Anfallare (Juventus)
  • Diogo Jota – Anfallare (Liverpool)
  • Goncalo Guedes – Anfallare (Valencia)
  • Joao Felix – Anfallare (Atletico Madrid)
  • Rafa Silva – Anfallare (Benfica)

Portugals bästa spelare i fotbolls-EM 2020

Cristiano Ronaldo – mannen, myten, legenden. Ronaldo gjorde cirka 20 färre mål under den gångna säsongen jämfört med hans bästa säsonger tidigare år. Vart placerar det honom på listan över spelare som gjort flest mål i Europa under säsongen 2020/21? I toppen. Vilken jäkla spelare Ronaldo är. Trots att han gör 20 mål färre än under sina bästa år är han fortfarande lika bra som Europas bästa spelare. Han har inte blivit yngre med åren men fortsätter på samma sätt som tidigare.

I fotbolls-EM 2020 har Ronaldo möjligheten att bryta rekordet för flest internationella mål. Han behöver 10 mål till för att ta förstaplatsen. Något som inte är omöjligt om Ronaldo och Portugal går långt i fotbolls-EM 2020.

Det går att spela Cristiano Ronaldo som skyttekung i fotbolls-EM 2020 till 10.0 i odds hos Betsson.

Vilka lag spelar i Portugals grupp F och vart spelas matcherna

För en bra överblick av Portugals Grupp F så vore det bäst om du läser vår ingående EM-guide för Grupp F. Dödens grupp innehåller förutom Portugal även Tyskland, Frankrike och Ungern.

Portugal kommer att spela sina matcher i Allianz Arena i Munchen, Tyskland och i Puskas Arena i Budapest, Ungern. Första matchen spelar de mot Ungern på Ungerns hemmaplan i Puskas Arena. Den andra matchen mot Tyskland spelas i Munchen och därefter återvänder de till Budapest för att spela sin sista gruppspelsmatch mot Frankrike.

Portugals chanser att gå vidare till EM-slutspel från dödens grupp

Chanserna att kvalificera sig från gruppen är stora trots att både Frankrike och Tyskland återfinns i Grupp F. Troligt är att Portugal antingen kniper den andra direktplatsen eller kvalificerar sig för slutspel genom att vara en av de fyra bästa treorna. Glöm inte att Portugal har ett ännu bättre lag i år än vad de hade när de vann fotbolls-EM 2020.

Vi tror att Portugal på ett eller annat sätt tar sig vidare från dödens grupp. Om du tror som oss går det att spela banka med Portugal i en dubbel att ta sig vidare från fotbolls-EM till 1.25 i odds hos Betsson.

03

Tidigare resultat för Portugal i fotbolls-EM

Portugal har möjligtvis den bästa statistiken för fotbolls-EM sedan strukturen för EM ändrades 1996. Varje år sedan 1996 har de tagit sig till minst kvartsfinal i alla EM-turneringar. Detta inkluderar tre stycken semifinaler och två finaler. Höjdpunkten är när de lyckades vinna över Frankrike i finalen 2016, med en skadad Ronaldo skrikandes vid sidlinjen.

Summering Portugal fotbolls-EM 2020

Portugal har ett riktigt bra lag. Den svaga länken är deras försvar där den 38-åriga Pepe fortfarande är en nyckelspelare. Som tur är har Portugal duktig målvakt i Rui Patricio som även deltog i förra EM där han höll nollan i fyra matcher utav sju med 21 stycken räddningar. Han kommer vara viktig för Portugal under fotbolls-EM 2020. I övrigt har Portugal ett mittfält och anfall som matchar upp lika bra som Belgien, Frankrike, England och Tyskland. Ronaldo kommer trots sin ålder fortsätta leverera i fotbolls-EM på samma sätt som han gjort för sitt klubblag de senaste säsongerna – i nivå med de bästa målgörarna. Även om Ronaldo inte lyckas ha någon direkt påverkan i matcherna genom att göra mål så gör hans närvaro och höga standard ett stort avtryck på resten av laget.

På pappret har Portugal ett ännu bättre landslag än vad de hade 2016 då de vann fotbolls-EM. Att återupprepa bedriften i år blir svårt. Om du tror att Portugal kommer att vinna fotbolls-EM 2020 kan du spela dem som vinnare till 9.0 i odds hos Betsson.