Italien

Italien england EM final 2020

Italien hejarklack

Europas allra främsta lag i VM-sammanhang heter Italien. Vid fyra tillfällen har laget lyft VM-bucklan: 1934, 1938, 1982 och 2006. I EM-sammanhang har Azzurri vunnit slutspelet en gång – 1968. I Italien kan fotboll närmast beskrivas som ett livsförhållningssätt eller till och med, en religion. Supporterkulturen i de flesta städer – från norr till syd – är total och på nästan varenda café kommer du att hitta ett färskt exemplar av fotbollstidningen la Gazetta dello Sport och en TV som visar fotboll.

UEFA-ranking: 6
FIFA-ranking: 15
Bästa resultat EM: EM-titel hemma 1968
Senast i EM och VM: EM-Silver 2012. Förlorat mot Costa Rica och Uruguay med 0 – 1 i Grupp D i VM 2014 och åkte hem redan efter tre matcher
Kvalificerad:   Vann Grupp H före Kroatien och Norge
Tränare: Roberto Mancinis
Nyckelspelare: Marco Verratii
I mål: Salvatore Sirigu – (Torino),Gianluigi Donnarumma –  (Milan),Alessio Cragno -(Cagliari)
Försvaret: Giorgio Chiellini – (Juventus),Leonardo Bonucci –  (Juventus),Alessandro Florenzi –  (PSG),Francesco Acerbi –  (Lazio),Leonardo Spinazzola – (Roma),Cristiano Biraghi –  (Fiorentina)
Mittfältet: Marco Verratii -(PSG),Nicolo Barella – (Inter),Lorenzo Pellegrini – (Roma),Manuel Locatelli –  (Sassuolo)
Anfall: Andrea Belotti –  (Torino),Ciro Immobile – (Lazio),Lorenzo Insigne – Anfallare (Napoli),Federico Bernardeschi – Anfallare (Juventus) ,Federico Chiesa – Anfallare (Juventus)
Uppladdning: Italien möter Spanien hemma den 24 mars, därefter Tyskland på bortaplan den 29 mars. Sista genrepet är den 29 maj mot Skottland respektive Finland den 6 juni – båda matcherna hemma i Italien.

Italien Fotbolls-EM 2020

Vi har skrivit ingående om Italien redan i vår genomgång av Grupp A. I den här artikeln tittar vi närmare på Italiens landslag. Från deras trupp, till bäste spelare, kort summering av gruppen och vart matcherna i Grupp A spelas. Samt intressant historik kring Italiens tidigare insatser i EM-sammanhang. Vi har också inkluderat flertalet Italien speltips och vart du hittar de bästa oddsen på Italien i fotbolls-EM.

Katastrof kval till VM -Hur går det för Italien i EM 2020?

Italien lyckades inte att kvalificera sig till fotbolls-VM 2018. Senaste de gjorde det var 1958. Reaktionerna för tre år sen uteblev inte. Italienarna har dock ryckt upp sig sedan dess. Under Roberto Mancinis ledarskap har stoltheten för Italiensk fotboll återställts och förhoppningarna inför Fotbolls-EM 2020 är stora. De har ett ung och intressant landslag som är ivriga på att få visa upp sig i ett stort internationellt mästerskap. De är storfavoriter till att vinna Grupp A. Hos Betsson hittar du oddset 1.55 för att Italien ska vinna Grupp A.

Kärnan av Italiens landslag i fotbolls-EM 2020 består utav spelare från Italienska Serie A. Undantaget är Chelsea försvararen Emerson Palmieri som varit ett stående inslag i Roberto Mancinis startelva. Samt tre stycken spelare som till vardags återfinns hos Paris Saint-Germain. Mancini har många bra spelare att välja på och Italien var ett av de första lagen att avslöja sin landslagstrupp.

Italien landslag fotbolls-EM 2020

 • Salvatore Sirigu – Målvakt (Torino)
 • Gianluigi Donnarumma – Målvakt (Milan)
 • Alessio Cragno – Målvakt (Cagliari)
 • Alex Meret – Målvakt (Napoli)
 • Giorgio Chiellini – Försvarare (Juventus)
 • Leonardo Bonucci – Försvarare (Juventus)
 • Alessandro Florenzi – Försvarare (PSG)
 • Francesco Acerbi – Försvarare (Lazio)
 • Leonardo Spinazzola – Försvarare (Roma)
 • Cristiano Biraghi – Försvarare (Fiorentina)
 • Giovanni Di Lorenzo – Försvarare (Napoli)
 • Gianluca Mancini – Försvarare (Roma)
 • Alessandro Bastoni – Försvarare (Inter)
 • Manuel Lazzari – Försvarare (Lazio)
 • Emerson Palmieri – Försvarare (Chelsea)
 • Bryan Cristante – Mittfältare (Roma)
 • Marco Verratii – Mittfältare (PSG)
 • Nicolo Barella – Mittfältare (Inter)
 • Lorenzo Pellegrini – Mittfältare (Roma)
 • Manuel Locatelli – Mittfältare (Sassuolo)
 • Stefano Sensi – Mittfältare (Inter)
 • Gaetano Castrovilli – Mittfältare (Fiorentina)
 • Matteo Pessina – Mittfältare (Atalanta)
 • Andrea Belotti – Anfallare (Torino)
 • Ciro Immobile – Anfallare (Lazio)
 • Lorenzo Insigne – Anfallare (Napoli)
 • Federico Bernardeschi – Anfallare (Juventus)
 • Federico Chiesa – Anfallare (Juventus)
 • Vincenzo Grifo – Anfallare (Freiburg)
 • Domenico Berardi – Anfallare (Sassuolo)
 • Moise Kean – Anfallare (PSG)
 • Matteo Politano – Anfallare (Napoli)
 • Giacomo Raspadori – Anfallare (Sassuolo)

Italiens bästa spelare i fotbolls-EM 2020

Italiens bästa spelare i fotbolls-EM 2020 är mittfältslåset Marco Verrati. Det är en spelare som har allround bra spel kompetens och alltid gör bra ifrån sig. Han är den centrala kuggen i Italiens spel och är känd för sin förmåga att hålla i bollen i små utrymmen och under stor press. Han matchar upp väldigt bra mot andra spelare av världsklass.

Tre andra spelare som är värda att nämna tillsammans med Italiens bästa spelare är Ciro Immobile, kaptenen Girgio Chiellini och Lorenzo Insigne. Ciro Immobile återfinns högt upp på listan över vilken spelare som kommer att göra mest mål under fotbolls-EM 2020. Om Italien går långt i EM så kan vi förvänta os att Immobile gör en del mål på vägen. Ciro Immobile som bäste målskytt i Fotbolls-EM 2020 går att spela till 21.0 i odds hos Betsson.

Vilka lag spelar i Italiens grupp A och vart spelas matcherna

För en bra överblick av Italiens Grupp A så vore det bäst om du läser vår ingående EM-guide för Grupp A. Gruppen innehållet förutom Italien även Schweiz, Turkiet och Wales.

Gruppspelsmatcherna för Grupp A spelas på Stadio Olimpico i Rom, Italien och Olympic Stadium i Baku, Azerbajdzjan. Stadio Olimpico är antagligen den mest anrika arenan som används i fotbolls-EM 2020. Många ikoniska matcher har spelats här under åren. Exempelvis då Västtyskland slog Argentina i VM-finalen 1990. Fotbolls-EM finalen 1980 mellan Västtyskland och Belgien spelades på Olimpico. Flertalet Champions League och Europa League-finaler har också spelats på arenan. Olympic Stadium i Baku är en ny och mycket mindre anrik arena. Det mest anmärkningsvärda är att Chelsea vann Europa League finalen mot Arsenal där för två år sedan.

Italiens chanser att gå vidare till EM-slutspel

Förbundskaptenen Roberto Mancini ledde det till Italienska landslaget till 11 raka segrar under VM-kvalet, med en målskillnad på +33. I och med det bröt de ett 80 år gammalt Italienskt rekord från 1930-talet för flesta raka segrar. Om Italien fortsätter som de gjort under VM-kvalet kommer de att vinna Grupp A, och ta sig långt i slutspelet.

Italien kommer dock inte att få en enda lugn stund under gruppspelet. Både Schweiz och Turkiet kan utmana Italien om förstaplatsen. Turkiet har under flertalet tillfällen gjort riktigt bra ifrån sig mot topplag. Schweiz tog sig ända till semifinal i förra VM och har mer eller mindre samma landslag under fotbolls-EM 2020. Sen har vi även Wales med spelare som Gareth Bale och Aaron Ramsey.

Italien är storfavoriter till att vinna Grupp A. Det går att spela Italien som vinnare av Grupp A i fotbolls-EM 2020 till 1.55 i odds hos Betsson.

Tidigare resultat för Italien i fotbolls-EM

Trots att Italien är en av de mest anrika fotbollsnationerna i världen så har de endast vunnit fotbolls-EM en gång. Året var 1968, endast fyra lag deltog i den EM-upplagan. Då tog sig Italien vidare från semi-final via slantsingling mot Sovjetunionen och därefter vann de över forna Tjeckoslovakien på övertid i EM-finalen.

Sedan dess har de deltagit i fotbolls-EM vid 10 tillfällen. Resultaten har uteblivit. Deras bästa prestation på senare år var när de tog sig till semifinal 2012.

Summering Italien fotbolls-EM 2020

Italien har definitivt ett bra landslag i fotbolls-EM 2020. Vi tror att de kommer få det svårare än vad marknaden tycks tro, i alla fall om man tittar på oddsen. Grupp A är en tuff grupp med tre svåra motståndare som på en bra dag kan vinna mot lag som Italien. Synar man Italiens form med 11 rakar segrar och en målskillnad på +33 så återfinns det endast mediokra lag med undantag för Holland. Förväntningarna och förhoppningarna från det Italienska folket är skyhöga och även om Italien är favoriter så kommer de få det tufft. Inte minst under EM-slutspelet 2020.

Vi kommer att lägga två chans spel för vilka lag som hamnar specifikt etta och tvåa i Grupp A. Det finns definitivt värde i att Turkiet eller Schweiz kan komma att skrälla i Grupp A. Betsson erbjuder den här marknaden med höga odds:

Italien vs england EM final 2020