England

Englands flagga

England, fotbollens hemland, innehavare av världens största fotbollsliga och ständiga misslyckanden i internationella mästerskap. 1966, det är året då Engelska landslaget i fotboll senast vann ett mästerskap och det är även den enda gången. Historien har upprepat sig många gånger och allt som oftast tar det stopp vid kvartsfinalerna. Med nya spännande talanger och ett stabilt försvar, kan det vara på början på något riktigt bra.

UEFA-ranking: 3
FIFA-ranking: 9
Bästa resultat EM: Har aldrig nått finalen i EM. Två gånger har England lyckats nå semifinalen: 1968 i Italien samt i hemma-EM 1996 (förlust mot Tyskland på straffar på Wembley).
Senast i EM och VM: Kvartsfinalsförlust i EM 2012 i Polen/Ukraina på straffar mot Italien efter missar av Young and Cole. Sista plats i gruppen i VM 2014 (förluster mot Italien och Uruguay samt 0 – 0 mot Costa-Rica).
Kvalificerad:   Först av alla lag förutom värdnationen Frankrike. Vann Grupp E utan problem.
Tränare: Roy Hodgson
Nyckelspelare:                              Inga.
I mål: Joe Hart från Man City är ett självklart val här. Utan honom blir det svårt.
Försvaret: Vi tror att Hodgson kommer att satsa på Gary Cahill från Chelsea, gänget från Man United Smalling, Shaw, Jones samt på Jagielka och Baines från Everton.
Mittfältet: Ett ungt och spännande mittfält med spelare som Alli och Dier från Spurs, Sterling från Man City, Henderson från Liverpool och Wilshere från Arsenal.
Anfall: Wayne Rooney är ur form. Det är dags att våga satsa mer på yngre anfallare så som Vardy, Walcott, Welback och Kane. Allt beror på skadeläget.
Uppladdning: Tyskland borta den 26 mars. Holland på hemmaplan den 29 mars.