Fotbolls EM 2020 England Danmark semifinal

Danmark skulle inte ens ha deltagit i fotbolls-EM 1992. De fick ersĂ€tta forna Jugoslavien sent inpĂ„ turneringen dĂ„ landet befann sig i ett inbördeskrig. Det Danska landslaget gjorde sedan det omöjliga – de vann fotbolls-EM 1992. Än idag har spelare som Brian Laudrup och Peter Schmeichel stjĂ€rnstatus frĂ„n Danmark 1992 framgĂ„ngssaga.

I fotbolls-EM 2020 har vi en ny generation av Danska unga spelare som lyckats trotsa alla odds. Inför EM hade de en FIFA ranking strax under topplagen i Europa. Vi nÀmnde det som laget med bÀst chans att skrÀlla i fotbolls-EM. Som vi alla vet började EM pÄ sÀmsta möjliga sÀtt för Danska. Trots det har de lyckats ta sig till kvartsfinal dÀr de har goda chanser att ta sig vidare till semifinal.

Likt Hans Christian Andersen hÄller Danmarks landslag pÄ att skriva sin egna episka saga. Kanske fÄr vi till och med se en repris frÄn fotbolls-EM 1992 nÀr Danmark trotsade alla odds och vann mÀsterskapet.

Mardrömsstart för Danmark i fotbolls-EM 2020

I öppningsmatchen mot Finland hÀnde det ofattbara. Danmarks mittfÀltare, ankare och kapten Christian Eriksen kollapsade plötsligt. Medspelare rusade fram till Eriksen som lÄg livlös pÄ marken. De förstod direkt allvaret och kallade pÄ hjÀlp. Eriksen hade fÄtt hjÀrtstopp. SjukvÄrdare var snabba pÄ plats och gjorde hjÀrt- och lungrÀddning med hjÀlp av en defibrillator. Spelare, ÄskÄdare och tv-tittare var bedrövade. SjukvÄrdarna fick igÄng Eriksens hjÀrta och han bars ut pÄ bÄr och vidare till sjukhus.

Trots detta tvingades matchen att spelas vidare. Ej helt ovÀntat lyckades Finland till slut vinna med 0-1. En match som de under normala omstÀndigheter skulle ha förlorat.

Danmark förlorade i premiÀren, men viktigaste av allt var att Eriksen ÄterhÀmtade och var redan samma kvÀll i ett stabilt tillstÄnd. Eriksen Àr sedan 18:e Juni hemma frÄn sjukhuset. Enligt egen utsago mÄr han bra och följer Danmarks fortsatta resa i fotbolls-EM .

Dansk dynamit đŸĄș En repris frĂ„n Danmark 1992

Den andra gruppspelsmatchen gick som förvÀntat. Belgien vann. MÄnga var vi som trodde att Danmark var utrÀknade. TvÄ raka förluster, bedrövade och utan sin kapten. Samtidigt höll alla pÄ Danmark. Inför de tvÄ sista gruppspelsmatcherna hÀmtade de ny energi frÄn incidenten. Med hela vÀrlden som hejarklack fick vi se ett övertygande Danskt landslag spöa Ryssland med 4-1 för att sÀkra en andraplats pÄ mÄlskillnad före bÄde Finland och Ryssland som samtliga hade tre poÀng.

Hela vÀrldens andralag

Det Ă€r nog rĂ€tt att sĂ€ga att Danmark Ă€r hela vĂ€rldens andralag i fotbolls-EM 2020 efter den kĂ€nslosamma resan frĂ„n gruppspelet in i slutspelet. I Ă„ttondelsfinalen stĂ€lldes Danmark mot en annan skrĂ€ll – Wales. Wales fick oförtjĂ€nt hela vĂ€rlden emot sig dĂ„ alla ville se Danmark som vinnare. I Ă„ttondelen fortsatte Danskarna i samma anda, matchen slutade 4-0 dĂ€refter sĂ„ mötte man Tjeckien i kvartsfinalen i EM 2020 och vann med 2-1. Nu vĂ€ntar England i semifinalen, en match som vi ger speltips pĂ„ och kommer att spelas inför nĂ€rmare 60.000 i publiken pĂ„ Wembley

LĂ€s om semifinalen England – Danmark med speltips hĂ€r.

Oddsen Àr för nuvarande 5.90 pÄ att Danmark ska vinna matchen och ta sig till EM final 2020.

Spela pÄ Dansk vinst hos Betsson

Kan Danmark Äterupprepa bragden frÄn 1992 och vinna hela fotbolls-EM 2020?

Likheterna mellan det Danmark 1992 och  det hÀr Äret  Àr flera. Inte minst att de i bÄda turneringarna hade en Schmeichel i mÄlet. Nu som dÄ har Danmark en stark ryggrad med Schmeichel lÀngst bak, Simon Kjaer och Andreas Christensen i försvaret. Thomas Delaney och Pierre-Emile Höjbjerg pÄ mittfÀltet. Martin Braithwhite och Yussuf Poulsen lÀngst fram. Den sistnÀmnde Àr ett frÄgetecken inför kvartsfinalen dÄ han dragit pÄ sig en skada.

Christian Eriksen lÀmnade ett tomrum efter sig pÄ planen. Men incidenten har ocksÄ gjort att Danmark spelar Ànnu bÀttre som ett lag och hela nationen bakom laget har förenats av kÀrlek och förhoppning.

FörutsÀttningar att vinna mot Tjeckien finns dÀr. Som tur Àr sÄ Àr bÄde Belgien och Italien pÄ den andra sidan av slutspelstrÀdet. Vinner Danmark sin match mot Tjeckien (vilket vi tror att de gör) kommer de att möta vinnaren i England vs Ukraina. Mycket behöver hÀnda för att England ska förlora den matchen. Det troligaste scenariot Àr att vi fÄr se Danmark vs Englands i semifinal av fotbolls-EM 2020. Enligt vÄr analys och oddsen sÄ bör vi troligast se Italien vs Spanien i ett klassiskt möte i den andra semifinalen.

En match mot England kommer bli tuff. Troligast vore att England vinner den matchen. Dock sÄ kommer vi lÀgga ett spel pÄ Danmark att gÄ vidare till fotbolls-EM final om England Àr stora favoriter. Danmark har definitivt kapacitet att skrÀlla mot England.

Tar sig Danmark till final sÄ kommer de fÄ de otroligt tufft, troligast vore att de i finalen möter Italien. Italien har mer eller mindre spelat perfekt fotboll under hela fotbolls-EM och har 31 matcher obesegrade hittills.

En sak Àr sÀker, vi tror inte att den Danska sagan slutar i kvartsfinalen.

 

LÀgg spelet pÄ Danmark vinst

Tar de sig till semifinal kommer alla andra lĂ€nder förutom England hjĂ€lpa till att heja fram dem till finalen. Och det Ă€r just England Danmark möter i Semifinalen i EM 2020. LĂ€s speltips England – Danmark dĂ€r vi ger vĂ„ra lĂ€sare 2 speltips pĂ„ matchen.

Om du tror att Danmark kan skrÀlla i fotbolls-EM och vinna, dÄ kan du spela Danmark att vinna fotbolls-EM 2020 till 11.0 i odds hos Betsson.

England Danmark Semifinal EM 2020