Alla lagen i fotbolls-EM 2020 försöker bli ett av de 16 lagen som går vidare till åttondelsfinal. Nu när vi närmar oss EM-slutspel så tänkte vi att det är dags att gå igenom hur fungerar EM-slutspelet. Nuvarande status på grupperna, vilka lag som är klara för slutspel och vilka lag som troligast kommer att gå vidare. Du kan läsa om den nya regeln som gör det möjligt för fyra stycken lag att kvalificera sig för slutspelet efter att ha slutat som trea i sin grupp.

Hur ser grupperna ut inför EM-slutspelet

Italien, Belgien och Holland har seglat in i slutspelet genom en kombination av enkla lottningar och bra fotboll. Italien är det lag som övertygat mest under fotbolls-EM 2020. I sin sista gruppspelsmatch emot Wales roterade de in hela sin bänk och lät alla sina bästa spelare vila i väntan på slutspel. Det till trots vann man sin match relativt enkelt med 1-0. Ett tecken på att det Italienska landslaget har mycket djup i kombination med en livsfarlig startelva.

Sverige har en viktig match mot Polen den 23/6 där vi har möjlighet att vinna gruppen om vi slår Polackerna. En förlust gör att vi teoretiskt sett kan sluta så långt ned som trea men samtidigt ha chans att kvalificera oss för EM-slutspel som en av de bästa treorna. Svenska landslaget chanser att gå vidare i EM är goda, mer om det senare i artikeln.

Spela på Svensk vinst mot Polen hos Betsson

Hur fungerar EM-Slutspelet Grupp A

Grupp A är redan avgjord, där har vi som sagt Italien som etta. Wales slutade överraskande nog tvåa i Grupp A och direktkvalificerar sig till EM-slutspelet. Enligt oddsen var Wales det lag som troligast skulle sluta sista i Grupp A, den första skrällen med andra ord. Schweiz kan kvalificera sig till EM-slutspelet som en av de bästa treorna med 4 poäng och 4-5 i målskillnad.

Lägg spelet på Italien som vinnare av EM hos Betsson

Grupp B

Från Grupp B kvalificerade sig Belgien och Danmark. Båda de lagen vi tipsade om att ta sig vidare. Med facit i hand så är det en stor bragd av Danmark att kvalificera sig för EM-slutspelet. Deras EM-äventyr kunde inte börja på ett sämre sätt och med två förluster i sina två första matcher såg det verkligen nattsvart ut. En 4-1 vinst i sista matchen mot Danmark gjorde att Danskarna seglade upp på en andra plats i Grupp B på målskillnad. Finland kan ta sig vidare till EM-slutspel som en av de bästa treorna.

Lägg spelet på Belgien hos Betsson

Grupp C

Första och andraplatsen i Grupp C blev också vad vi förutspådde inför fotbolls-EM 2020. Både Holland och Österrike knep direktplatserna. Ukraina såg länge ut att kunna ta en andraplats då de spelade bra mot både Holland och Norra Makedonien. Tyvärr föll de i den avgörande matchen mot Österrike med 0-1. Ukraina kan fortfarande kvalificera sig som en av de bästa treorna.

Lägg spelet på Nederländerna hos Betsson

Grupp D

Grupp D i fotbolls EM 2020 avgjordes igår , tisdag den 22/6. Inför gårdagskvällens omgång var Tjeckien etta och England tvåa. Tjeckien vinner gruppen om de skulle vinna eller spela oavgjort mot England. Om de förlorar kan de fortfarande sluta tvåa i gruppen så länge Kroatien inte lyckas utöka sin målskillnad samtidigt som de vinner mot Skottland. Så var status inför sista omgången av grupp D. Det hela slutade med att Tjeckien förlorade med 1-0 mot England, och såg ärligt talat inte ut att jaga en poäng. I den andra matchen lyckades Kroatien vinna med 3-1 mot Skottland och knep andraplatsen i grupp D och Tjeckien blev trea medan England tog första platsen och alla tre lagen är vidare till Em slutspelet åttondelsfinal.

Spela på England i EM slutspelet hos Betsson

Grupp E

Svenska landslaget har gjort det grymt bra och toppar för nuvarande Grupp E framför Slovakien. Vinst gör att Sverige slutar etta i Grupp E. Oavgjort gör att vi antingen slutar etta eller tvåa beroende på målskillnad om vi antar att Spanien vinner sin match mot Slovakien. Om vi förlorar mot Polen går de upp på 4 poäng. I scenariot där Spanien vinner innebär det att målskillnad bestämmer vilket lag som slutar trea. Baserat på statusen för alla grupper så bör det räcka för att Sverige ska kunna gå vidare som en av de bästa treorna. Om Slovakien kryssar mot Spanien och vi förlorar mot Polen så har vi tre lag med fyra poäng där målskillnad avgör slutställningen.

Spela på Sverige hos Betsson

Grupp F

Grupp F är också vidöppen. Resultaten för matcherna i sista omgången är helt avgörande för vilket lag som slutar etta, tvåa och trea. Ungern har teoretiskt sett en chans om de vinner mot Tyskland, chansen för att det händer är minimal. Troligare är att Tyskland vinner matchen och garanterat går vidare som antingen etta eller tvåa. Frankrike toppar dödens grupp om de vinner mot Portugal. De slutar tvåa om matchen slutar oavgjort samtidigt som Tyskland vinner sin match. Portugal har samtidigt chansen att vinna gruppen om de vinner mot Frankrike och slutar på bättre målskillnad än Tyskland. De två sista omgångarna i gruppspelet av fotbolls-EM 2020 kommer minst sagt vara spännande.

Hitta bra EM odds på Grupp F hos Betsson

Vad är fördelarna med att vinna gruppen?

Teoretisk sett så innebär gruppvinst en enklare resa i slutspelet. Gruppvinnaren möter antingen en av de fyra bästa treorna eller ett utav lagen som slutade på en andraplats. Generellt så slutar de bästa lagen etta och de sämre lagen trea. Det innebär att en gruppvinnare sannolikt möter ett sämre lag i åttondelsfinalen.

Nya regeln för bästa trea i fotbolls-EM

Vad som är nytt för fotbolls-EM 2020 är att lag som slutar trea kan direktkvalificera sig för EM-slutspelet. Detta gäller endast för fyra utav de bästa treorna från alla grupper. Med andra ord, i fotbolls-EM 2020 ser vi fyra stycken treor från de sex grupperna gå vidare till slutspel. De två sämsta treorna går inte vidare till EM-slutspelet.

Hur fungerar EM-slutspelet och Vem möter vem i EM-slutspelet

Två åttondelsfinaler är redan klara. Det Svenska spelbolaget Betsson har redan publicerat odds för EM-slutspelet.

Första matchen är Wales vs Danmark. Där är Danmark stora favoriter att vinna, de står i 1.85 att vinna. Här är vi oense med oddsen. Danmark har varit svajiga under fotbolls-EM, till stor del på grund utav den olyckliga inledningen på mästerskapet. Matchen mot Ryssland var en ljusglimt i mörkret. Men Danmark är fortfarande utan sin kapten Christian Eriksen. Wales har samtidigt imponerat. De har gjort en liknande resa om i fotbolls-EM 2016 då de tog sig ända till kvartsfinal. Laget är inte så annorlunda. Bale och Ramsey har imponerat. Ett spel på Wales att vinna eller att matchen slutar oavgjort är inte alls dumt.

Vi vill därför tipsa om de följande två speltipsen som går att hitta till höga EM odds hos Betsson:

Spela på Wales vs Danmark hos Betsson

Den andra matchen är Italien vs Österrike. Där ser vi Italien som storfavoriter att vinna och ta sig vidare till kvartsfinal. De står i 1.55 i odds hos Betsson.

I den matchen har vi också hittat ett spel tills bra odds som vi vill tips om:

Spela på Italien till bra EM odds hos Betsson

I övrigt ser det ut som följande in för de sista omgångarna i gruppspelet av fotbolls-EM 2020:

  • 1C vs 3D/E/F
  • 1B vs 3A/D/E/F
  • 2D vs 2E
  • 1F vs 3A/B/C
  • 1D vs 2F
  • 1E vs 3A/B/C/D

Hur fungerar EM-slutspelet 2020/21 spelschema

Vad är Sveriges chanser att ta sig vidare till slutspel i fotbolls-EM

Svenska landslaget chanser att gå vidare är i EM är bra. Sverige är näst intill garanterade att ta sig vidare till EM-slutspel. Frågan är mer hur Sverige tar sig dit. Om vi vinner mot Polen så slutar vi på förstaplats i Grupp E. Enligt oddsen är Polen knappa favoriter att vinna matchen.
Betsson exempelvis har Polen till 2.50. Krysset står i 3.40. Sverige att vinna mot Polen går att spela till höga EM odds hos Betsson, 2.85 i odds. Helt klart värt ett spel i våra ögon.

Slutar matchen mot Polen oavgjort och Spanien vinner mot Slovakien så slutar vi på en andraplats med 5 poäng.

Förlorar vi mot Polen så går de upp på lika poäng med Sverige där inbördes målskillnad avgör vilket lag som slutar tvåa eller trea. Om Slovakien lyckas kryssa mot Spanien så slutar de också på 4 poäng i det scenariot. Dock vore det otroligt om Spanien inte lyckas vinna en så viktig match.

Om Slovakien vinner mot Spanien och Polen vinner mot Sverige så slutar vi på en tredje plats med fyra poäng som kommer att räcka till för att kvalificera oss som en av de bästa fyrorna.

Spela på Sverige vinst till Höga EM odds hos Betsson

Vilka lag kan Sverige förvänta sig att möta om de tar sig till EM-slutspel

Vart vi slutar i Grupp E är helt avgörande för vilket lag vi möter i åttondelsfinal. Om vi vinner gruppen kommer vi möta en av treorna från antingen Grupp A, B, C eller D. Läget i de grupperna är fortfarande öppet. Den enklaste matchen vore om Sverige får möta Finland eller Ukraina från grupp B eller C. Risken finns att vi får möta Schweiz, Kroatien eller Tjeckien som alla har spelat OK fotboll. Oavsett motståndet i scenariot att Sverige vinner Grupp E får chanserna ses som goda att vi kan vinna åttondelsfinalen.

Slutar Sverige tvåa i Grupp E får vi möta tvåa från Grupp D. Det innebär att vi antingen möter England, Kroatien eller Tjeckien. Här vill vi självklart undvika England då både Kroatien och Tjeckien på pappret är enklare matcher.

Om Sverige går vidare som en av de bästa treorna blir det betydligt tuffare i första EM-slutspelsomgången. Då springer vi in i vinnaren av antingen Grupp B eller C. Antingen Belgien eller Holland.

Em 2020 slutspelet