Grekland - Sverige VM-kvalet till Qatar
Alexander Isak firar sitt mål emot Spanien i VM-kvalet till Qatar.

 

På Onsdag fortsätter Sverige bygga på sin succé i VM-kvalet till fotbolls-VM i Qatar 2022. Då ställs vi emot Grekland på bortaplan i Aten. Redan nu har Sverige goda chanser att gå segrande ut ur Grupp B. Så länge vi inte faller ihop som ett korthus kommer vi som sämst spela i VM playoff-kvalet via en andraplats i gruppen. Spanien leder gruppen just nu, men Sverige ligger bara en poäng efter med två matcher färre spelade. Grekland har bara tre matcher spelade också, dock har de endast tre oavgjorda medan Sverige vunnit alla sina matcher. Du kan se statusen i Grupp B längre ned på den här sidan.

Matchen mellan Kosovo – Grekland som spelades igår, den 5/9, slutade väldigt gynnsamt för Sverige. Kosovos Vedat Muriqi nickade in 1-1 målet i 93:e minuten, vilket också blev slutresultatet i matchen. Med andra ord ser statusen i Grupp B så bra ut som det kan göra för det Svenska landslaget. Men än är det inte klart, fler matcher ska spelas, först på tur är det Grekland. På den här sidan kommer vi gå igenom en inför Grekland – Sverige samt dela med oss av Grekland – Sverige speltips och vart du hittar de bästa oddsen.

Kort info

  • Datum: Torsdag 8 September 2021
  • Tid: 20:45
  • Plats: Olympic Stadium i Aten, Grekland
  • Live streama matchen: TV4 och CMORE
  • Betta på matchen: Betsson

Grekland - Sverige Speltips nummer ett

Grekland hade det förvånansvärt tufft emot Kosovo igår. Samtidigt hade Sverige svårigheter i träningsmatchen mot Uzbekistan i går kväll. Skillnaden är att Sverige ställde över elva av spelarna som deltog i bragdsegern emot Spanien förra veckan. Grekland däremot hade full kapacitet mot Kosovo, och stod för en blek insats. Vi tror Sveriges chanser är bättre än oddsen säger.

  • Speltips Grekland – Sverige: Matchresultat, Sverige att vinna matchen till 2.20 i odds hos Betsson.

Status Sveriges grupp i VM-kvalet

Status Grupp B VM-kvalet till Qatar
Statusen i Grupp B i VM-kvalet till Qatar.

Status på Sveriges landslag

Som vi skrev i vår artikeln inför Sverige – Spanien, det fanns många frågetecken i samband med att mycket rutin och ledarskap försvunnit från Sveriges landslag efter fotbolls-EM. Samt att både Zlatan och Lewicki var borta på grund av skador. Som svar på detta ställde Sveriges “nya” landslag till med en riktig bragdseger mot Spanien. Alexander Isak och Victor Karlsson frälste två gånger i en heroisk insats som slutade 2-1 till Sverige. Precis som vi skrev var spelet likt det vi såg i fotbolls-EM då vi kryssade mot Spanien. Sverige stod upp bra och hade marginalerna på sin sida och har nu maximala antalet poäng vi kan ha efter tre matcher.

Desto sämre var insatsen i går emot Uzbekistan, där vann vi med 2-1. En match som lika gärna hade kunnat sluta lika, eller till och med förlust. Dock vilade vi nästan alla spelare från Spanien matchen, så laguppställningen emot Uzbekistan var inte densamma som den vi kommer att se mellan Grekland – Sverige 8/9.

Frågetecken inför matcher är Filip Helander och Albin Ekdal som båda har skadekänningar. Emil Krafth är också osäker då han förväntas bli pappa i dagarna och valde att lämna truppen inför matchen. Finns viss chans att Kraft hinner ansluta innan Onsdag.

Inför matchen mot Grekland är Filip Helander och Albin Ekdal osäkra på grund av skadekänningar, medan Emil Krafth snart blir pappa och därmed har lämnat samlingen.

Resultat Sveriges senaste fem matcher

Sveriges senaste 5 matcher
Sveriges senaste fem matcher.

Status på Greklands landslag

Grekland befinner sig i en allt mindre smickrande situation efter kryssmatchen emot Kosovo. Förväntningarna var att man skulle plocka 3 poäng, istället blev det bara en pinne. Samma resultat som de haft i samtliga matcher. Chansen är att Greklands förbundskapten John van’t Schip gör mindre ändringar inför Sverige, alternativt är snabb med att korrigera om Grekland inleder matchen på ett dåligt sätt. Möjligt att Giannis Papanikolaou och Christos Tzolis får chansen emot Sverige.

Resultat Grekland senaste fem matcher

Greklands senaste 5 matcher
Greklands senaste fem matcher.

Tidigare möten mellan lagen

Det finns ingen väsentlig statistik på inbördesmöten mellan Grekland – Sverige från de senaste åren. Tidigare har vi spelat emot Grekland fyra gånger. Senast var 2008 då Sverige slog Grekland med 2-0 efter mål av Zlatan Ibrahimovic och Petter Hansson.

Speltips Grekland - Sverige nummer två

Betsson har ett special odds för en boostad trippel på sin sida, med ett boostat odds. En trippel som vi redan sneglat på och som genom boosten får ett ännu bättre värde.

  • VM-kval speltips: Boostad Trippel, Sverige + Spanien + Schweiz vinner sina matcher till 5.17 i odds hos Betsson.

Live streama Grekland - Sverige 8/9

Live stream på Grekland – Sverige online eller på TV. TV4 kommer att direktsända matchen på TV:n och streaming för matchen går att hitta via TV4 och CMORE. Matchen börjar 20:45 men försnacket i studion börjar redan klockan 20:00. En perfekt Onsdagskväll med andra ord!

Bästa Svenska spelbolag att betta Grekland - Sverige

Du kan räkna med att alla Svenska spelbolag kommer att erbjuda spelmarknader och odds på Grekland – Sverige 2/9. Ett bolag som redan har bra odds och närapå 200 spelmarknader är Betsson. Som ni kunde se i våra Grekland – Sverige speltips så har Betsson bra odds på populära marknader, samt special odds med boostade odds. Närmare inpå start förväntar vi oss att de har ännu fler marknader än de nuvarande 177.

Förutom Betsson är de följande spelbolagen bra att betta hos.

1
4.9 / 5
TOTAL SCORE

Hämta 100 kr i sport betting bonus

8x omsättningskrav lägsta odds 1,50

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
2
4.6 / 5
TOTAL SCORE

100 kr extra på odds!

8x omsättningskrav lägsta odds 1,50

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
3
4.4 / 5
TOTAL SCORE

100 kr i gratisspel

Sätt in 100 SEK eller mer & och få 100 SEK free-bet. Regler och villkor: 18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se , spelpaus.se , Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt.
Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav.
Läs fullständiga regler och villkor här

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
4
4.4 / 5
TOTAL SCORE

100 kr gratisspel på sport

6x omsättningskrav lägsta odds 1,40

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
5
4 / 5
TOTAL SCORE

100 kr i bonus

8x omsättningskrav lägsta odds 2,0

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor

18+ | www.stodlinjen.se Regler & Villkor gäller

Sammanfattning och motivering bakom speltipsen för Grekland - Sverige

Sannolikheten att Sverige fortsätter bygga på sina framgångar i VM-kvalet får vi anse som stora. Grekerna är den tuffaste av de återstående matcherna. Självklart är de inte nöjda med att kryssa i varje match, men frågan är om John van’t Schip har så mycket att jobba med? Det går nog inte att vrida eller vänta så mycket mer på truppen än vad han redan gjort. Vår gissning är att Grekland även framleds fortsätter se bleka ut. Till och med att deras första förlust i VM-kvalet till fotbolls-VM i Qatar kommer emot Sverige i matchen på Onsdag 8/9.