Vi fortsätter med tillbakablickarna på sommarens EM i Frankrike, idag genom att ta en titt på drömelvan – de elva bästa spelarna från mästerskapet utvalda av juryn bestående av bland annat Sir Alex Ferguson, Jean-Paul Brigger och David Moyes. Flest spelare kommer föga förvånande från guldnationen Portugal, men elvan bjuder också på en del överraskningar.

Rui Patrício, Portugal

Rui Patricio

Portugals guldhjälte Rui Patrício var en av lagets viktigaste pusselbitar under turneringens gång, stod för avgörande insatser i flera av matcherna och framför allt i finalen där flera kvalificerade räddningar höll Portugal kvar i matchen. Släppte på hela turneringen in endast fem mål.

Joshua Kimmich, Tyskland

Joshua Kimmich

Den unge mittfältaren som till vardags håller till i Bayern München ersatte Benedikt Höwedes på högerbackspositionen och blev sedan kvar på den positionen turneringen ut. Tog sig med sitt Tyskland ända till semifinal och mästerskapet får nog räknas som 21-åringes stora genombrott.

Jérôme Boateng, Tyskland

Jerome Boateng

Tysklands store mittbacksbjässe styrde som vanligt sin backlinje på ett utomordentligt sätt under mästerskapet. Toppade även sina defensiva insatser med ett vackert mål på helvolley, vilket även var hans första i landslagströjan.

Pepe, Portugal

Pepe i aktion.

Real Madrids mittbacksstjärna är både älskad och hatad – men ser man rent fotbollsmässigt på honom är det en otroligt viktig spelare för det portugisiska landslaget. En naturlig ledare i defensiven som står för otroligt viktiga insatser och inte minst i finalen där han även prisades som matchens spelare.

Raphaël Guerreiro, Portugal

Raphaël Guerreiro

Portugals ytterback Guerreiro var fenomenal turneringen igenom, 22-åringen besitter fina kvaliteter både defensivt och offensivt. Borussia Dortmund, som köpte portugisen strax innan sommarens mästerskap, kunde skratta sig lyckliga – genombrottet på landslagsnivå gjorde spelarens prislapp betydligt högre.

Toni Kroos, Tyskland

Toni Kroos

Toni Kroos har på senare år växt in i rollen som Tysklands dirigent på mittfältet, under EM kontrollerade han spelet från sin mittfältsposition och det var inget snack om att han skulle ta en plats i drömelvan. Slår fenomenala passningar och lägger ned ett stort jobb i det defensiva arbetet.

Joe Allen, Wales

Joe Allen

Många höjer nog på ögonbrynen när Joe Allens namn dyker upp i denna elva, men faktum är att walesaren stod för utomordentliga instaser under EM i Frankrike och jämfördes med både Pirlo och Xavi. Hade mycket stor betydelse för Wales framgångar.

Antoine Griezmann, Frankrike

Antoine Griezmann

Även om det inte ville sig i finalen var Antoine Greizmann mästerskapets bästa spelare, med sina sex mål vann han skytteligan och självklart tar fransmannen en plats i drömelvan.

Aaron Ramsey, Wales

Aaron Ramsey

Arsenal-spelaren Ramsey var likt sitt landslag en stor överraskning i EM 2016, skapade hela tiden lägen och jobbade hårt för sitt lag. Stod för både mål och assist under mästerskapets gång.

Dimitri Payet, Frankrike

Dimitri Payet

Dimitri Payet, till vardags i London och West Ham, fick sitt stora genombrott i EM. I öppningsmatchen presenterade han sig rejält genom att skicka in ett avgörande drömmål i slutminuterna. Spelade sedan en nyckelroll i Didier Dechamps lag och var ofta den som skapade något framåt.

Cristiano Ronaldo, Portugal

Cristiano Ronaldo

Trots en knackig start med en mållös och oavgjord match mot Island visade Cristiano Ronaldo att han är en av världens bästa spelare. Anfallaren är aldrig nöjd och driver hela tiden sitt lag framåt – även i finalen, som han tvingades lämna i första halvlek på grund av skada, spelade han en stor roll när han från sidlinjen mer eller mindre coachade sitt lag till segern.