Vi är många som sitter som på nålar i väntan på att våra svenska stoltheter ska visa vad det avlånga landet i norr går för i sommarens hetaste fotbollsturnering. Medan det efterlängtade gruppspelet inte drar igång förrän i juni, erbjuds det redan mängder av odds på fotbolls EM 2020. Som bettingfantast är det med andra ord dags att skrida till verket.

There are no available matches

1
4.4 / 5
TOTAL SCORE

100 kr i gratisspel

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
2
4.4 / 5
TOTAL SCORE

100 kr gratisspel på sport

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
3
4.9 / 5
TOTAL SCORE

Hämta 100 kr i sport betting bonus

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
4
4 / 5
TOTAL SCORE

100 kr i bonus

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor

18+ | www.stodlinjen.se Regler & Villkor gäller

5
4.6 / 5
TOTAL SCORE

100 kr extra på odds!

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor

Då många som vill betta på EM 2020 söker odds som är extra höga, har vi på emguide.se dragit vårt strå till stacken och samlat sajterna som erbjuder de allra bästa. Du finner dessa bettingoperatörer listade nedan. De är alla svensklicenserade och välkända sajter som håller en superb kvalitetsstandard. Glöm inte att kolla in de bästa betting bonusarna.

 

Hur kan dessa sajter ha bättre odds än andra sidor?

Som du kanske redan känner till har alla spelsidor en viss vinstmarginal på sina EM odds för 2020. När bettingoperatörer fastlår vad för odds som ska erbjudas på en turneringsmatch gör de först en kvalificerad bedömning av de vinstchanser som lagen i matchen har. Medan dessa vinstchanser alltid motsvarar ett visst odds, är detta odds aldrig det du som spelare får ta del av.

För att bettingoperatörerna ska kunna tjäna några pengar på sina tjänster är de odds som erbjuds alltid sänkta med en viss procent. Istället för att erbjuda ett matchodds på 2.00, vilket motsvarar deras faktiska bedömning, lägger de kanske upp ett odds på 1.90 istället.

Det som skiljer de spelsajter som vi har listat ovan ifrån många andra av nätets operatörer är att dessa har sänkt sina odds på EM 2020 i betydligt mindre utsträckning. Deras vinstmarginal på oddsen som erbjuds är alltså lägre, vilket gör oddsen högre.

Anledningen till att dessa sidor har gjort detta är av strategiska skäl. De har valt att göra en mindre förtjänst på varje spel som läggs i hopp om att locka till sig fler spelare genom att erbjuda nätets bästa odds på fotbolls EM 2020.

 

Betsafe OddsVad erbjuds det för olika EM odds 2020?

I princip allt du kan tänka dig! Som årets mest efterlängtade fotbollsturnering kan du räkna med ett oerhört brett utbud av varierande odds på EM 2020. För att ge dig ett smakprov på detta har vi listat ett par pre-match odds som redan ligger uppe för betting.

 

  • Matchvinnare
  • Gruppvinnare
  • Slutsegrare
  • Handikapp
  • Båda lagen gör mål
  • Antal mål i matchen
  • Resultat vid halvtid
  • Resultat vid fulltid
  • Bästa målgörare

I tillägg till ovanstående erbjuder de bettingsajter som vi har rekommenderat överst på sidan ett flertal andra marknader. Dessa operatörer har även siktet inställt på live betting där flera spännande oddsalternativ kommer att finnas tillgängliga tillsammans med en uppsjö av live streamade matcher.

 

Så här får oddsen på fotbolls EM 2020 dig att vinna

Är du ute efter att profitera på ditt bettande av fotbolls EM 2020 är höga odds alltid fördelaktigt att ha. Nyckeln till framgång sträcker sig däremot betydligt längre än detta. Faktum är att det rentav är ett vanligt nybörjarmisstag att endast stirra sig blind på var oddsen är som högst. Det spelar nämligen ingen roll hur höga odds på fotbolls EM 2020 du får om du inte lägger dina EM-spel på ett smart sätt.

Vad menas då med att lägga sina spel smart? Helt enkelt att oddsen som du ges på dina spel är högre än sannolikheten för alternativet som du väljer att betta på ska inträffa. Det låter kanske komplicerat, men fortsätt läs så förstår du snart att processen är ganska enkel, om än lite tidskrävande.

För att ge dig en snabb överblick, följer alla framgångsrika fotbolls-bettare följande struktur:

     1. Noggrann efterforskning görs på lagens form, aktiva trupp och tidigare möten mot varandra.

     2. Baserat på efterforskningen tilldelas vardera lag en procentuell chans till att vinna matchen.

     3. Med hjälp av en enkel ekvation omvandlas de procentuella vinstchanserna till decimala odds.

     4. Betting sker nu endast på spelsidornas odds som är högre än våra egna framtagna sådana.

     5. Om de vinstchanser som vi har gett lagen är korrekta, är vi nu garanterade en vinst i längden.

Vad det hela handlar om är att hitta svagheter i de match-prognoser som spelsidan gör och sedan dra fördel av de odds som inte motsvarar verkligheten. Låt oss t.ex. anta att Sverige och Tyskland ska möta varandra och EM oddset för 2020 är satt till följande av spelsidan:

 

Sverige Oavgjort Tyskland
6.25 3.33 1.96

Vid en första anblick är det kanske inte lätt att läsa av innebörden av dessa odds. Via ett oddsverktyg eller en simpel ekvation kan du däremot snabbt få fram dess motsvarande sannolikheter i procent. Ta 100 och dela med ovanstående värden så får du följande:

 

Sverige Oavgjort Tyskland
16% 30% 51%

Detta innebär att spelsidan i fråga har uppskattat Sveriges vinstchanser till 16%, Tysklands till 51% och att det finns 30% chans till att det blir oavgjort i matchen. Om du anser att det finns felaktigheter i dessa prognoser är detta ett gyllene tillfälle att skapa dig själv goda vinstmöjligheter. Givetvis gäller det att det är du och inte spelsidan som har rätt för att dessa lukrativa förutsättningar ska bildas.

Om du t.ex. anser att Sverige har en vinstchans på 25% och du är korrekt, kommer du i längden att garantera dig själv en vinst genom att lägga ett spel där oddset är satt till 6.25. Helt enkelt för att du ges odds som är betydligt bättre än vad verkligheten motsvarar (6.25 jämfört med 4.00 som är det motsvarande oddset för en vinstchans på 25%).

Det har ingen som helst betydelse att sannolikheten för en vinst till Tyskland eller oavgjort resultat är högre såvida dessa alternativ inte också har ett odds som i verkligheten är högre än spelsidans. Om Sverige har en vinstchans på 25% kommer majoriteten av dina spel så klart att gå förlorade då du endast vinner 1 av 4 gånger. Detta räcker däremot för att ge dig en vinst i längden. Se nedan.

 

Insats 10 kr 10 kr 10 kr 10 kr
Odds 6.25 6.25 6.25 6.25
Utfall Förlust Förlust Förlust Vinst
Nettoresultat – 10 kr – 10 kr – 10 kr + 52.50 kr

Om matchen utspelar sig fyra gånger förlorar du tre av dessa och når därför en total förlust av 30 kr. När du vinner kammar du däremot hem en nettovinst på 52.50 kr, vilket både täcker dessa förluster och genererar ett överskott på 22.50 kr. Således är spelet väldigt fördelaktigt att lägga i längden.

För att ge dig ett motsvarande exempel på ett spel som inte är värt att lägga, kan vi anta att du anser att Tysklands vinstchanser endast är 33%. Om tre matcher utspelar sig och du är korrekt vinner de i så fall en av dessa. Enligt vårt påhittade EM odds för 2020 (som för vinst till Tyskland var 1.96) skulle det se ut enligt följande:

 

Insats 10 kr 10 kr 10 kr
Odds 1.96 1.96 1.96
Utfall Förlust Förlust Vinst
Resultat – 10 kr – 10 kr + 9.60 kr


Som du kan se vore detta spel alltid negativt att lägga då du inte kan vinna i längden. Tre matcher resulterar i genomsnitt i en förlust på 20.40 kr (total insats på 30 kr – 9.60 kr i vinst). För att vinna hade oddset ifrån spelsidan behövt vara högre än vad en vinstchans på 33% motsvarar, vilket är 3.03.

 

Frågor och svar om betting och EM odds 2020

 

Vilket är det populäraste oddset på fotbolls EM 2020?

Matchvinnare är utan tvekan oddsalternativet som de allra flesta väljer att betta på. Det vill säga vilket lag som kommer att vinna en viss match i turneringen. Hack i häl kommer däremot odds på landet som blir slutsegraren av EM. Här anser de flesta spelsidorna att England är favoriten.

 

Hur förvandlar jag ett odds till en vinstchans i %?

För att omvandla decimala odds till en procentuell sannolikhet är allt du behöver göra att ta 100 och sedan dela detta med oddsets värde. Om ett decimalt odds t.ex. har ett värde av 4.00 är den procentuella sannolikheten som detta motsvarar 25% (100 / 4).

 

Vad är skillnaden på ett singel- och kombispel?

Via ett singelspel bettar du på en eller flera enskilda matcher vars odds inte påverkas av varandra. Du kan t.ex. spela på att Tyskland vinner en viss match till ett odds av 1.50 och att Sverige vinner en annan till ett odds av 4.00. Om Tyskland vinner sin match kammar du hem en vinst oavsett hur det går för Sverige och vice versa.

Väljer du att spela på de två matcherna som en kombination med varandra behöver du pricka rätt i båda för att kamma hem en vinst. Detta är svårare, men fördelen är att oddset i sin helhet kan bli betydligt högre då detta multipliceras. Istället för 4.00 + 1.50 (5.50) som oddset blir vid singelsspel blir detta 4.00 * 1.50 (6.00).

I just detta exempel är det ingen större skillnad på oddset, men lägger vi till ytterligare en match som har ett odds på 2.00 blir potentialen av kombispel lite tydligare. Totaloddset blir då 12.00 istället för 4.00 + 1.50 + 2.00 (7.50). Ju fler matcher som läggs i ett kombispel, desto mer springer oddset iväg.

 

Hur stor vinstmarginal har spelsidor på sina odds?

Detta varierar vilt mellan olika bettingoperatörer, men ligger hos de allra flesta mellan 2-5%. Sajterna som vi har listat överst på sidan har några av nätets lägsta vinstmarginaler för sina odds på fotbolls EM 2020.