Allt du behöver veta för att betta på sommar OS 2021

Sommar OS 2021 utspelas i Tokyo, Japan
Olympiska sommarspelen 2020 äger rum den 23 juli – 8 augusti 2021 i Tokyo, Japan.

Innan ligafotbollen drar igång igen i Augusti står OS 2021 inför dörren. En gammal klassiker som är så roligt att följa, många är vi också som kryddar upplevelsen med betting. Om du är en av oss har du definitivt kommit rätt. På den här har vi skrivit en guide inför Sommarspelen när det kommer till betting.

Olympiska Spelen är ett unikt mästerskap då det är många olika sporter och grenar det tävlas i. Nu drar Sommarspelen 2021, som efter många turer, igång den 23:e Juli och avslutas den 8:e Augusti. Följ med oss när vi tittar närmre på just Sommarspelen 2021 från ett betting perspektiv. Du kan vara säker på att alla Svenska spelbolag har något att erbjuda när det kommer till OS. Just för att det är så många olika sporter som spelas så är det svårt att peka ut en bettingsida som är bäst, vanligtvis är olika spelbolag olika bra på olika saker. På förhand tror vi dock att Betsson är ett av de bättre alternativen för OS 2021 betting, på grund av deras breda omfång av sporter, spelmarknader med bästa OS odds och lättnavigerade hemsida. Tidigare OS har erbjudandet av odds och marknader varit litet, men för Sommarspelen kan du hitta odds för sporter som badminton, skateboard och klättring. Till vår lycka går det att spela på samtliga sporter i OS! Häng med till Japan och läs om våra OS speltips, Sveriges medaljhoppa och hela schemat för Sommarspelen 2021.

Korttfakta Sommarspelen OS 2021

 • Plats: Tokyo, Japan
 • Datum: 23 Juli 2021 – 8 Augusti 2021
 • Huvudarena: New National Stadium, Tokyo
 • Antal nationer: 207 (förväntas delta)
 • Antal sporter och grenar: 33 sporter, 339 grenar
 • Antal deltagande: 12,000+
 • Tidsskillnad Tokyo: 7 timmar före Sverige
 • Vädret: 30’C dag, 24’C natt
 • Titta på OS: Discovery Network 5, 9, 11 samt Eurosport och Eurosport 2

Frågor och svar sommar OS 2021

Sommar OS 2021 hålls i Tokyo, Japan mellan den 23:e Juli till 8:e Augusti. Nedan hittar du svar till vanliga frågor som Sommarspelen.

 

Vad är Sveriges bästa medaljchanser i sommar OS 2021?

De sporter där Sverige på förhand är favoriter enligt oddsen från spelbolagen är inom stavhopp och diskus. Armand Duplantis är storfavorit till att vinna guld i stavhopp. Daniel Ståhl är favorit till att vinna guld i diskus. Fotbollsdamerna har också goda medaljchanser, de är tredjehandsfavoriter efter USA och Nederländerna.

 

När är sommar OS 2021?

Sommarspelen i år hålls mellan den 23:e Juli 2021 till den 8:e Augusti 2021.

 

Vart kan man följa Sommarspelen?

Vi hade hoppats att SVT sänder sommar OS 2021. Istället är det Discovery Networks Sverige som gäller. Sommarspelen går att följa via Kanal 5, 9, 11 samt Eurosport och Eurosports 2. SVT Play och andra källor kommer självklart också bevaka OS och bidra med rapporteringar och inslag från experter.

 

Varför visar inte SVT sommar OS 2021?

Alla är vi vana vid att följa OS från SVT, det är lite av en tradition så att säga. Tyvärr lyckades inte SVT säkra rättigheterna. SVT lade ett bra bud i 2018 men tyvärr lyckades Discovery Networks för hela Europa säkra rättigheterna i alla länder i en del av ett paket.

 

Vart kan man betta på sommar OS 2021?

Sommarspelen innehåller otroligt många sporter och grenar. Olika spelbolag är olika bra på olika sporter. Därför är det svårt att säga vilket spelbolag som är det bästa alternativet. Alla spelbolag erbjuder betting på sommar OS 2021. Om vi ska nämna ett spelbolag med bra omfång vill vi säga Betsson. Det är ett bra alternativ där du kan betta på det mesta under OS.

 

Vart kan man hitta sommar OS 2021 speltips?

På den här sidan hittar du redan nu ett par sommar OS 2021 speltips. Under de Olympiska Spelens gång kommer vi också att leverera speltips kontinuerligt.

Mest populära Olympiska Sporter du kan betta på

De mest populära sporterna i Sommarspelen som du kan betta på är de med flesta spelmarknader, och som även erbjuds i live. Det omfattar framförallt fotboll och basket. Andra populära sporter är friidrott, simning och gymnastik. Detta är självklart inte alla Olympiska sporter som går att spela på under Sommarspelen. Såvitt vi vet kommer alla sporter finnas tillgängligt för betting i nån form, antingen head-to-head eller vinnarspel.

Populära sporter att betta på OS 2021
Steeplechase är definitivt inte en av de mest populära sporterna att betta på i OS 2021. En del grenar erbjuds det inte OS odds på.

Populäraste spelmarknaderna i OS 2021

Olympiska Spelen är världens största idrottsevenemang och en av största publiksporterna. När det kommer till betting är OS långt ifrån ett av de bästa tillfällena att erbjuda odds dock. Detta har mycket att göra med det begränsade utbudet av spelmarknader för de flesta av sporterna. De flesta av oss är vana att ha mycket spelmarknader när vi spelar på till exempel fotboll, basket och tennis. De flesta sporterna i OS 2021 finns det bara vinnarspel och head-to-head marknader.

Långtidsspel

Långtidsspel är spel man lägger idag men som avgörs i framtiden. Är man ute i god tid går det ibland att hitta bra värde på sådana spel. Långtiddspel kallas ofta för vinnarspel. Ett exempel kan vara vem som vinner guld i kulstötning för herrar. Där återfinns Daniel Ståhl till 1.60 i odds hos exempelvis spelbolaget Betsson.

Head-to-Head Flest Medaljer

Head-to-Head är en term som oftast förkortas till H2H. Just för medaljer är det här ett populärt betting alternativ inför och under OS. Två nationer ställs emot varandra i ett race om vilken nation som vinner flest medaljer. Det kan vara till exempel Sverige mot Finland och du bettar på vilket utav de två länderna som kommer vinna flesta medaljer.

Matchspel

Den mest klassiska spelmarknaden är matchspel där du spelar på vem som kommer vinna en match. Det kan vara en fotbollsmatch, en judomatch eller en fäktningsmatch. Matchspel är ofta tillgängligt för live betting under OS.

Specialare

Specialspel är oftast breda typer av spelmarknader som innefattar en hel sports eller gren. Det kan vara om världsrekordet kommer att slås inom kulstötning under OS 2021, eller Över/Under antal mål i fotboll under hela Sommarspelen.

Vilka Svenskar kan man spela på i OS 2021?

Sverige har kanske inte den mest stjärnspäckade uppställningen i sommar OS 2021, men ett par medaljer bör vi plocka med oss hem från Tokyo. Nedan tar vi en titt på de med bäst chans att vinna medaljer, inklusive odds och speltips.

Stavhopp - Armand Duplantis

Armand Duplantis tävlar i stavhopp och går in i Sommarspelen som storfavorit till att vinna guldet. Armand har, trots sin unga ålder, imponerande meriter. Han är endast 22 år gammal och har redan satt två olika världsrekord som han fortfarande håller i, världsrekordet i stavhopp på 6,18 meter från förra året. Sedan junorvärldsrekordet efter att hoppat 6.05 meter för tre år sedan under EM i Berlin. Under EM 2018 tog han även hem guldmedaljen. Chanserna att han gör detsamma i OS 2021 är stora.

Vi tycker inte att det är värt att spela ett singelspel på att Duplantis vinner då han bara står i 1.18 i odds hos Betsson. Däremot kan det vara läge att kombinera spelet med ett annan spel i en dubbel eller en trippel.

Armand Duplantis Sommarspelen
Armand Duplantis är nästintill ohotad favorit till att vinna OS-guld i stavhopp.

Diskus - Daniel Ståhl

Även inom diskuskastning har vi en storfavorit i Daniel Ståhl. Danne kastade diskusen hela 67,59 meter under världsmästerskapet 2019, vilket räckte till en guldmedalj. Han innehar även det Svenska rekordet i diskuskastning, med 72.86 meter.

Daniel Ståhl har mycket goda förutsättningar att vinna guld i OS 2021. Vi tycker det är värt att spela på att det sker till 1.60 i odds hos Betsson.

Daniel Ståhl Medaljhopp
Daniel Ståhl är favorit till att vinna OS-guldet i diskus.

Simning - Sarah Sjöström

Sarah Sjöström har under de senaste åren varit Sveriges främsta simmerska, inom fjärilsim och frisim. Hon har ett stort antal EM- och VM-guld. Fjärilsim är hennes starkaste gren, där innehar hon världsrekordet sedan sex år tillbaka. Vad gäller Sommarspelen 2021 tror vi att Sjöström kommer få det tufft.

Hon finns med bland de främsta simmarna i alla sina grenar men det är framförallt 50 meter fristil som vi tror att Sarah har bra chanser sett till vinnaroddsen hos Betsson. Du kan spela att Sarah Sjöström vinner 50 meter fristil till 6.80 i odds.

Sarah Sjöström medaljhopp
Sarah Sjöström har goda chanser till att plocka hem fler än en OS-medalj till Sverige.

Live betting på OS

Sporter som till vardags går att betta på i liven kommer också att finnas tillgängligt för live betting i OS 2021. Då handlar det framförallt om fotboll, basket, handboll, tennis och bordstennis.

Spelbolagen med bäst OS odds för att betta på OS 2021

Vi som älskar sport och trevlig sommarunderhållning kommer sitta bänkade under OS och följa sporter som vi bara följer vart fjärde år. Om du är som oss kommer du också vilja krydda upplevelsen och öka spänningen genom att betta på sommar OS. De flesta spelbolagen är väl förberedda inför evenemanget och kommer erbjuda odds och spelmarknader på alla sporter. Dock bör man vara förberedd på att det inte finns något bolag som kommer erbjuda odds på alla 339 grenar. Det är också bra att veta att nästan alla spelbolag gör reklam för OS, men de erbjuder inte ens alla sporter. Det är något att tänka på, utbudet mellan spelbolag kan variera kraftigt. Nedan har vi listat ett par bolag som har bra bredd på utbudet och där du kan förväntas hitta det som behövs för att betta på OS 2021.

1
4.9 / 5
TOTAL SCORE

Hämta 100 kr i sport betting bonus

8x omsättningskrav lägsta odds 1,50

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
2
4.6 / 5
TOTAL SCORE

100 kr extra på odds!

8x omsättningskrav lägsta odds 1,50

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
3
4.4 / 5
TOTAL SCORE

100 kr i gratisspel

Sätt in 100 SEK eller mer & och få 100 SEK free-bet. Regler och villkor: 18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se , spelpaus.se , Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt.
Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav.
Läs fullständiga regler och villkor här

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
4
4.4 / 5
TOTAL SCORE

100 kr gratisspel på sport

6x omsättningskrav lägsta odds 1,40

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor
5
4 / 5
TOTAL SCORE

100 kr i bonus

8x omsättningskrav lägsta odds 2,0

Till Bettingsida Till Bettingsida
18+ | stodlinjen.se | Regler & Villkor

18+ | www.stodlinjen.se Regler & Villkor gäller

Svenska OS-truppen i Sommarspelen

När det kommer till lagidrotter deltar Sverige inom:

 • Fotboll Damer (Medaljhopp)
 • Handboll Herrar (Medaljhopp) och Damer

Sedan har vi flertalet Svenska deltagare inom individuella sporter och grenar.

Svergies OS-trupp 2021
Sverige har ett bra startfält i sommar OS 2021 med representanter inom majoriteten av alla sporter.

Svenska OS-truppen Simning

 • Sarah Sjöström – Flera distanser Damer (Medaljhopp)
 • Erik Persson – 200 meter bröst Herrar
 • Louise Hansson – 100 meter fjäril Damer
 • Sophie Hansson – 100 meter bröst Damer
 • Robin Hanson – 200 meter fritt Herrar
 • Sara Junevik – 4×100 meter Damer
 • Björn Seeliger – 50 meter fritt Herrar
 • Michelle Coleman – 50 meter fritt Damer
 • Robin Hanson – 200 meter fritt Herrar
 • Emelie Fast – 100 meter bröst, 4×100 meter fritt, 4×100 meter medley Damer
 • Victor Johansson – 800 meter och 1500 meter Herrar

Svenska OS-truppen Friidrott

 • Andreas Kramer – 800 meter Herrar
 • Kalle Berglund – 1 500 meter Herrar
 • Simon Sundström – 3 000 meter Herrar
 • Emil Blomberg – 3 000 meter hinder Herrar
 • Vidar Johansson – 3 000 meter hinder Herrar
 • Meraf Bahta – 10 000 meter Herrar
 • Sarah Lahti – 10 000 meter Damer
 • Carolina Wikström – Maraton Damer
 • Perseus Karlström – Gång 20 kilometer
 • Simon Pettersson – Diskus Herrar
 • Daniel Ståhl – Diskus Herrar (Medaljhopp)
 • Fanny Roos – Kula Damer
 • Wictor Peterson – Kula Herrar
 • Thobias Montler – Längd Herrar
 • Khaddi Sagnia – Längd Herrar
 • Erika Kinsey – Höjd Damer
 • Maja Nilsson – Höjd Damer
 • Kim Amb – Spjut Herrar
 • Armand Duplantis – Stavhopp Herrar (Medaljhopp)
 • Angelica Bengtsson – Stavhopp Damer

Svenska OS-truppen Gymnastik

 • David Rumbutis – Artistisk Gymnastik Herrar
 • Jonna Adlerteg Artistisk Gymnastik Damer

Svenska OS-truppen Judo

 • Anna Bernholm – 70 kg Damer
 • Tommy Macias – 73 kg Herrar
 • Robin Pacek – 81 kg Herrar
 • Marcus Nyman – 90 kg Herrar

Svenska OS-truppen Rodd

 • Lovisa Claesson – Singelsculler Damer

Svenska OS-truppen Segling

 • Anton Dahlberg och Fredrik Bergström – 470 Herrar
 • Olivia Bergström och Lovisa Karlsson – 470 Damer
 • Emil Järudd och Cecilia Jonsson – Nacra 17 Mix
 • Max Salminen – Finnjolle Herrar
 • Jesper Stålheim – Laser radial Herrar
 • Josefin Olsson – Laser radial Damer

Svenska OS-truppen Skytte

 • Stefan Nilsson – Skeet Herrar

Svenska OS-truppen Skateboard

 • Oskar Rozenberg Hallberg – Park Herrar

Svenska OS-truppen Bordstennis

 • Linda Bergström – Damsingel
 • Christina Källberg – Damsingel
 • Mattias Falck – Herrsingel och lag
 • Anton Källberg – Herrsingel och lag
 • Kristian Karlsson – Lag Herrar
 • Jon Persson – Reserv lag Herrar

Svenska OS-truppen Tennis

 • Rebecca Peterson – Damsingel

Svenska OS-truppen Brottning

 • Sofia Mattsson – 53 kg Damer
 • Henna Johansson – 62 kg Damer
 • Alex Kessidis – 77 kg Herrar

Svenska OS-truppen Ridsport

 • Lag dressyr – Patrik Kittel, Therese Nilshagen, Juliette Ramel och Antonia Ramel
 • Lag fälttävlan – Louise Romeike/Cato, Ludwig Svennerstål/Balham Mist, Therese Viklund/Viscera samt reserv Sara Algotsson Ostholt/Chicuelo
 • Lag hoppning – Malin Baryard-Johnsson, Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Rolf-Göran Bengtsson

Svenska OS-truppen Simhopp

 • Emma Gullstrand – 3-meterssvikt Damer

Svenska OS-truppen Bågskytte

 • Christine Bjerendal – Individuell Damer

Svenska OS-truppen Boxning

 • ​​Agnes Alexiusson – 60 kg Damer
 • Adam Chartoi Herrar – 75 kg Herrar

Svenska OS-truppen Kanot

 • Linnea Stensils – K-1 Damer
 • Petter Menning – K-1 200 meter Herrar
 • Erik Holmer – Kanotslalom Herrar

Svenska OS-truppen Cykel

 • Jenny Rissveds – Mountainbike Damer

Svenska OS-truppen Golf

 • Alex Norén Herrar
 • Henrik Norlander Herrar
 • Madelene Sagström Damer
 • Anna Nordqvist Damer

Svenska OS-truppen Tyngdlyftning

 • Patricia Strenius – 76 kg Damer

Svenska fotbollslandslaget i OS 2021

Svenska fotbollsdamerna har goda chanser att ta medalj i OS 2021. Inför Sommarspelen är de tredjehandsfavoriter att vinna. Betsson till exempel har fotbollsdamerna att vinna till 6.0 i odds.

Det återstår att se om vi kan finputsa vårt resultat från sommar OS 2016. Det året tog sig ju fotbollsdamerna till finalen efter ett rafflande straffdrama mot Brasilien i semifinalen. Då föll vi mot Tyskland i finalen med 1-2. Det var ett silver som ändå firades och chanserna att upprepa insatsen eller till och med vinna guld i fotbolls-OS 2021 är goda.

Damlandslaget tog sig till sommar OS 2021 genom att knipa bronsmedaljen i fotbolls-VM 2018, vilket resulterade i en direktkvalificering till Sommarspelen.

Herrlandslaget tog sig tyvärr inte till fotbolls-OS 2021 men har haft fullt upp med både fotbolls-EM och stundande fotbolls-VM 2022.

Fotbollsdamerna sommar OS 2021
Svenska damlandslaget har goda chanser till att få med sig en medalj hem till Sverige.

Nya OS-grenar i sommarspelen

Den Internationella Olympiska Kommittén (IOC) beslutade att introducera fem (sex) nya sporter till sommar OS. Dessa sporter är klättring, surfing, skateboard, karate, softboll och baseboll. När kommittén tittade på vilka sporter de skulle introducera tittade de på aspekter såsom könsneutralitet och intresse från yngre personer. Det tycker vi de lyckats bra med, framförallt när det kommer till surfing och skateboard. Båda de nya sporterna känns självklara då snowboard har funnits med i Vinterspelen sedan 1998.

Ny sport sommar OS: Surfing

Få saker är mer somrigt än surfing, som kör sin debut under OS i Tokyo 2021. Surfandet sker på Stillahavskusten i Japan, på stranden Shidshita, cirka 60 kilometer utanför Tokyo.

Grenarna i surfing delas oftast in i längden på surfbrädan, korta och långa surfbrädor. Den korta surfbrädan är cirka 1.8 meter och den långa surfbrädan är cirka 2.7 meter.

Surfing i Sommarspelen
Surfing är en av de nya OS-sporterna.

Fyra tävlande deltar samtidigt i ett race där de två bästa tar sig vidare till nästa etapp.

Ny sport sommar OS: Skateboard

I samma anda som surfing och snowboard läggs även skateboard till i OS-programmet i Tokyo. Skateboardtävlingarna utspelas i Tokyo i nybyggda skateanläggningar.

I skateboard tävlar man under OS i två olika grenar, Park och Street. Tävlarna deltar individuellt och utför trick på olika “hinder”. Inom skateboard finns det massvis med olika tricks med olika svårighetsgrad, samt kombinationer av tricks och hinder. Poäng tilldelas baserat på svårighet, originalitet och utförande.

De fem svåraste skateboardtricksen vi hoppningsvis får se vid något tillfälle under sommarspelen är Laser Flip, Hardflip, Backside Tail Slide, Tre Flip och Impossible.

Skateboard i Sommarspelen 2021
Skateboard är en av de nya sporterna i Sommarspelen.

Ny sport sommar OS: Karate

Karate är en legendarisk kampsport som under de senaste hundra åren haft ett mycket starkt fäste i Japan, vilket är en av anledningar till att den här nya sporten finns med i OS-programmet under Sommarspelen.

Karate tävlas i två olika grenar, Kata och Kumite. Kata är en demonstration av en serie rörelser, både offensiva och defensiva, som utförs individuellt utan en motståndare. Här demonstrerar den tävlande snabbhet, rörelse, balans, styrka, beslutsamhet, klarhet och stabilitet. Kumite är å andra sidan är fullkontakt, när två tävlande sparrar mot varandra under kontrollerade former. Här samlar de tävlande poäng baserat på slag, sparkar och kast.

Karate ny OS-sport
Karate som är otroligt populärt i Japan är en av de nya OS-sporterna.

Ny sport sommar OS: Klättring

Så länge du inte levt under en sten de senaste åren så vet du att det idag är populärt att istället klättra på stenar. Det har blivit en populärt sport och hobby runtom i världen, inklusive Sverige. Klättringar har därför tagits med i OS-programmet för Sommarspelen.

Istället för att klättra på riktiga berg klättrar man istället inomhus på klätterväggar med olika svårighet. I sommar OS 2021 kommer de tre följande klättringsgrenar ingå:

 • Lead
 • Bouldering
 • Speed
Klättring ny OS-sport
Klättring är otroligt populärt världen över och har nu äntligen letat sig in i OS-programmet.

Ny sport sommar OS: Softboll och Baseboll

Softboll och baseboll var länge en del av Sommarspelen, de togs bort ur OS-programmet inför OS i Beijing 2008. Att de återigen finns med i sommar OS är främst på grund av att sporten är omåttligt populär i Japan.

Softboll och baseboll är två nya sporter i OS
Softboll och Baseboll återfinns återigen i sommar OS.

Arenor och vilka sporter som ingår i Sommarspelen 2021

 • Tokyo Olympiastadion – Invignings- och avslutningsceremonier, Friidrott, Fotboll
 • Sappro Dome – Fotboll
 • Miyagi tadium – Fotboll
 • Kashima Soccer Stadium – Fotboll
 • Saitama Stadium – Fotboll
 • International Stadium Yokohama – Fotboll
 • Saitama Super Arena – Basket
 • Ariake Coliseum – Tennis
 • Tokyo Metropolitan Gymnasium – Bordtennis
 • Yoyogi National Gymnasium – Handboll
 • Fukushima Azuma Baseball Stadium – Baseboll, Softboll
 • Yokohama stadium – Baseboll, Softboll
 • Nippon Budokan – Judo, karate
 • Kejsarpalatsets Trädgårdar – Friidrott
 • Tokyo International Forum – Tyngdlyftning
 • Ryōgoku Kokugika – Boxning
 • Equestrian Park – Ridsport
 • Musashino Forest Sports Plaza – Badminton, Modern femkamp
 • Tokyo Stadium – Fotboll, Modern femkamp, Rugby
 • Ariake Arena – Volleyboll
 • Ariake Gymnastics Centre – Gymnastik
 • Ariake Urban Sports Park – Cykling, Skateboard
 • Musashinomori Park – Cykling
 • Izu Velodrome – Cykling
 • Izu Mountain Bike Course – Cykling
 • Fuji International Speedway – Cykling
 • Odaiba Marine Park – Simning, Triathlon
 • Shiokaze Park – Beachvolley
 • Aomi Urban Sports Park – Basket, Sportklättring
 • Oi Hockey Stadium – Landhockey
 • Sea Forest Cross-Country Course – Ridsport
 • Sea Forest Waterway – Kanotsport
 • Kasai Canoe Slalom Centre – Kanotsport
 • Yumenoshima Park Archery Field – Bågskytte
 • Tokyo Aquatics Centre – Konstsim, Simhopp, Simning
 • Tokyo Tatsumi International Swimming Centre – Vattenpolo
 • Makuhari Messe – Brottning, Fäktning, Taekwondo
 • Tsurigasaki Surfins Beach – Surfing
 • Asaka Shooting Range – Skytte
 • Kasumigaseki Country Club – Golf
 • Enoshima Yacht Harbour – Segling

Vilken tv-kanal kommer att sända sommar OS 2021?

Discovery Networks Sverige äger alla rättigheter till att sända sommar OS 2021. Det innebär att du behöver ha ett betalpaket där Discovery Network och dessa tv-kanaler ingår:

 • Discovery Network 5
 • Discovery Network 9
 • Discovery Network 11
 • Europsport 1
 • Eurosport 2

De stora svenska tv-kanaler kommer givetvis ha produktioner kring sommar OS 2021. Både SVT och TV4 kommer ha studios med sammandrag, specialprogram och experter.

Tänk på att tidsskillnaden mellan Tokyo och Japan är stor. De ligger 7 timmar före oss vilket självklart påverkar sändningstider i stor utsträckning. Vissa tävlingar kommer vara svåra att följa live. Något du kan lita på är att live betting kommer finnas tillgängligt oavsett vilken tid på dygnet matcherna eller tävlingarna spelas. Så, om du håller dig vaken på natten kan du pigga upp dig med lite OS live betting.

Sammanfattning

Sommar OS 2021 är efterlängtat. Hela 33 sporter och 339 olika grenar tävlas det inom, med flertalet Svenska deltagare. Våra största guldmedaljhopp är Armand Duplantis och Daniel Ståhl. Oddsen på att Duplantis vinner är väldigt låga, Betsson har 1.18 i odds på att han vinner guld. Daniel Ståhl står i 1.60 i odds hos Betsson. Båda är med andra ord storfavoriter inom respektive startfält. Alla Svenska spelbolag erbjuder odds och spelmarknader på sommar OS 2021, dock så varierar utbudet kraftigt från sportbook till sportbook. Vi har i den här OS-guiden referrerat till Betsson då de har ett brett omfång med sporter, grenar, bäst OS odds och mycket spelmarknader. Ta en titt på vår lista över bästa spelbolagen för att betta på OS 2021, där finns det fler alternativ. En sak att tänka på under Sommarspelen är tidsskillnaden, Tokyo ligger 7 timmar före oss. Detta påverkar sändningstiderna i Sverige. En sak du kan vara säker på om du följer OS på udda tider, är att OS odds, spelmarknader och live betting kommer att vara tillgängligt hos Betsson och de andra Svenska spelbolagen vi rekommenderar att använda.