Det vimlar av unga stjärnor i detta EM-slutspel och det finns väldigt mycket att se fram emot under EM-slutspelet 2020 vad gäller talanger. Sverige har två unga stjärnor som gjort det väldigt bra för respektive klubbar. Men oddsen talar för att det blir någon annan som vinner pris som EM:s bästa unga spelare.

Phil Foden

Phil Foden har hunnit fylla 21 år och haft en enorm utveckling under Pep Guardiola. Till vardags spelar han för Manchester City där han under säsongen vunnit Premier League, spelat CL-final och vunnit EFL Cup. Även om Foden blev ett namn för den breda massan förra säsongen är det först denna säsong som han slagit igenom ordentligt.

Foden är också favorit att vinna pris som den bästa unga EM-spelaren i fotbolls-EM 2020. Det är inte så konstigt med tanke på den säsong han haft för sitt Man City. I England är konkurrensen mördande men visst finns det plats för Foden i startelvan?

Odds på Phil Foden som EM:s bästa unga spelare

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

Kai Havertz

Kai Havertz värvades till Chelsea för många miljoner. Även om säsongen var blandad för den unga tysken var det 21-åringen som gjorde matchens enda mål i finalen av Champions League. Havertz har under säsongen spelat 45 matcher för Chelsea och svarat för nio mål och nio assist. Inte särskilt imponerande med tanke på vad han värvats för men samtidigt gav han laget CL-titeln vilket mer än nog täcker upp för tidigare delen av säsongen. Kai Havertz kommer säkerligen få mycket speltid för det tyska landslaget under turneringen.

Odds på Kai Havertz som EM:s bästa unga spelare

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

Mason Mount

Mason Mount är den 22-årige Chelsea-spelaren som gått hela vägen genom Chelseas akademi. Engelsmannen har haft en bra säsong där han fick uppleva att vinna Champions League, något av det största en spelare kan vinna. Nu har han chansen att ta ytterligare en titel då England har ett otroligt lag i detta EM där Mount är en del av truppen. På 16 landskamper för ”Three Lions” har det hittills blivit 4 mål men det kan mycket väl bli fler mål under EM-slutspelet. Visst är konkurrensen mördande men Gareth Southgate verkar ha förtroende för Mason Mount.

Odds på Mason Mount som EM:s bästa unga spelare

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

Joao Felix

Atletico Madrids släpande anfallare är endast 21 år men har redan vunnit La Liga med sitt klubblag. Under säsongen svarade han för tio mål och sex assist på 40 matcher för sitt Atletico Madrid. Han värvades av Atletico från Benfica inför säsongen 19/20 och har snabbt etablerat sig. Trots att han är född 1999 har han redan hunnit med mycket och även om Portugal har en väldigt tuff grupp med såväl Frankrike och Tyskland tror vi definitivt det finns möjligheter för Joao Felix att briljera i den fantastiska offensiv som Portugal sitter på.

Odds på Joao Felix som EM:s bästa unga spelare

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

Matthjis de Ligt

Matthjis de Ligt var en del av det Ajax som slog igenom med dunder och brak när de nådde semifinal och var minuter från att nå finalen. Han imponerande till den grad att Juventus beslutade att värva honom för sisådär €75 miljoner euro. Trots att han endast är 21 år har han redan vunnit Serie A, Eredevisie och hunnit med 27 landskamper för sitt Nederländerna. Det som talar emot att han skulle vinna bästa unga spelare i EM 2020 är att han är mittback. Inte sedan 2006 har en försvarare fått pris som bästa spelare eller bästa unga spelare i ett VM eller EM.

Odds på Matthjis de Ligt som EM:s bästa unga spelare

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

Ferran Torres

Ytterligare en Manchester City-spelare på listan. Ferran Torres har fått spela 36 matcher under säsongen i Man City och har gjort det bra. 13 mål och tre assist är godkänt för den offensive yttern som spelar för det spanska laget. Därför gäller det för de svenska spelarna att hålla koll på 21-åringen som gjort sex mål på tio landskamper för Spanien. Kan han fortsätta sin fina form under EM 2020? Vi hoppas inte han toppar formen mot Sverige i alla fall.

Odds på Ferran Torres som EM:s bästa unga spelare

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

Jadon Sancho

Borussia Dortmunds Jadon Sancho må inte ha varit lika bra under säsongen 20/21 som han var 19/20. 21-åringen har ryktats till Man United i två år men är än så länge kvar i Dortmund. Enligt rykten ska han dock vilja lämna Dortmund och vilken plattform är bättre än ett fotbolls-EM? Yttern kan spela både till vänster och höger i en offensiv mittfältsroll och 21-åringen har inför turneringen spelat 18 landskamper med tre mål som resultat för England.

Odds på Jadon Sancho som EM:s bästa unga spelare

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

Dejan Kulusevski

Dejan Kulusevski fick inte vinna Scudetton med Juventus men han lyckades i princip vinna Italienska Cupen på egen hand då han i finalen gjorde både mål och assist. Säsongen har varit något ojämn och 14 poäng på 47 matcher är godkänt men inte mycket mer i en klubb som Juventus. Samtidigt ska det sägas att många av matcherna varit som inhoppare i Serie A. I Sverige är han inte given från start men frågan är hur länge Janne Andersson klarar av att hålla honom utanför startelvan.

Odds på Dejan Kulusevski som EM:s bästa unga spelare

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

Alexander Isak

Alexander Isak slog Zlatan Ibrahimovic svenska La Liga-rekord när han svarade för 17 mål i La Liga för Real Sociedad. Vi hoppas att det blir ännu fler mål under EM-slutspelet 2020. Alexander Isak är en av de största talangerna Sverige fått fram på många år och förhoppningsvis kan han visa samma fina form i sommar. För visst kommer Isak få förtroende från start bredvid Marcus Berg?

Odds på Alexander Isak som EM:s bästa unga spelare

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE

Vi tippar – Vem blir EM:s bästa unga spelare

Även om Phil Foden är favorit enligt oddsen tror vi det kan bli en annan vinnare. Kai Havertz har visat en strålande form på slutet och Tyskland brukar gå långt i mästerskap. Därför tror vi också att det blir Kai Havertz som vinner bästa unga spelare i EM 2020.

BONUS

Hämta 100 kr i sport betting bonus

98%
TOTAL SCORE